Zaterdag 1TeamledenMededelingenCompetitieVerslagen


17/02:  Hellas Sport –ZCFC 1-0 (3-1)

Vandaag de kans om revanche te nemen op de nederlaag in Den Helder tegen HCSC. Verzachtende omstandigheden waren er natuurlijk wel te noemen vorige week. Vanwege het ontbreken van diverse basisspelers moest trainer Miel Mans gaan puzzelen. Wedstrijden tegen ZCFC zijn altijd speciaal, zeker ook vanwege het feit dat er bij zowel ZCFC als Hellas Sport veel spelers met een verleden bij beide clubs in de gelederen spelen. Ook ZCFC heeft wat goed te maken na de 0-5 nederlaag tegen Kadoelen op eigen veld.

De wedstrijdbal van vandaag is geschonken door AVV Zaanstad te Wormerveer waarvande eigenaren van dit oer Zaanse bedrijf een grote binding hebben met Hellas Sport.

Op doel bij Hellas Sport Jory Witlam die de geblesseerde Ori Hoogland verving. Een heerlijk zonnetje op het door veel publiek bezochte  A veld.

In de 1e fase van de wedstrijd begonnen de bezoekers scherp aan de wedstrijd met o.a. een schot van grote afstand. Natuurlijk altijd lekker voor een keeper om even de bal heerlijk te klemmen! Na 8 minuten spelen al direct de 1e wissel aan ZCFC kant.

Gaande weg de wedstrijd kwam Hellas Sport steeds beter in haar spel wat resulteerde in wat kansjes voor o.a. Merk van Veen.

In de 20e minuut waren er binnen de minuut twee enorme kansen voor Hellas Sport, eerst Jesse Kramer en vervolgens Kiefer Smis die zichzelf prachtig vrij speelde en vrij voor de keeper kwam maar veel te slap in schoot. Makkelijke prooi voor de keeper van ZCFC.

Het was nu echt Hellas Sport dat de wedstrijd dicteerde en het wachten was op de 1-0.

Een juweel van een aanval van Hellas Sport, Kiefer Smis met een heerlijke voorzet op maatje Jesse Kramer, die alles goed deed, zijn volley werd heerlijk over de lat getikt door de keeper van ZCFC. Wat een geweldige redding was dat!

Nu was het Emre Tezer die de bal geen vaart kon meegeven.

En dan minuut 35 van de wedstrijd, wat een kans voor ZCFC was dat! Zelfs een leeg doel was niet voldoende om de score te openen. De bal verdween rakelings langs het doel van keeper Jory Witlam. Wat als? Tja!

Een niet echt prettige overtreding op Marc Molenaar  door de nr. 8 werd bestraft met slechts geel! Dat had best een andere kleur kunnen opleveren.

De kans op 1-0 was er daarna aan de andere kant maar de keeper redde weer op een schot van Merk.

Natuurlijk weer een momentje van onze spits Kiefer Smis, die heerlijk kon uithalen en Hellas Sport meer dan verdiend op 1-0 voorsprong zette!

De 2e helft was nog maar net begonnen en de stand was al weer gelijk 1-1. Niet goed wegwerken in de 16 meter gebied van Hellas Sport ging hieraan vooraf. ZCFC had hier maling aan.

Hellas Sport oogde niet scherp en weer was het ZCFC dat bijna kon scoren via Jory verdween de bal centimeters naast het doel.

Mounir Raji stond aan de basis van de 2-1. Prima voorzet van Jesse Kramer en het schot, voorzetje van Mounir werd ingekopt door de all time topscorer van Hellas Sport Merk van Veen.


Foto Theo van Vlaanderen. ( Meer foto's op zijn FB pagina )

De achterhoede van Hellas Sport met Jesse, Bodhi, Rogier ( 40 jaar en still going strong, respect) en Jesse Haanstra, die zich na een lastig begin uitstekend herstelde tegen de gevaarlijkste man aan ZCFC kant Jens Winkel en keeper Jory die vandaag weinig te doen kreeg kwam zelden meer in problemen.

Jesse Kramer werd vervangen door onze 1e aanvoerder en steunpilaar Iwan Axwijk wat ook gelijk weer goed nieuws was voor de selectie.

In de 74e minuut had Hellas Sport echt de wedstrijd op slot moeten gooien. Kiefer en Merk alleen op de keeper af, Kiefer schoot de bal in waar Merk er veel beter voor stond. 

Tja, dan de 85e minuut, zeg het maar! Merk op de keeper af, om de keeper heen richting het lege doel, schwalbe!? Hoe moet je dan ooit nog een pingel krijgen scheidsrechter!

Een zeer dubieus gegeven vrije trap aan ZCFC kant deed ons de wenkbrauwen fronsen! Het zou toch niet!

Kiefer Smis had genoeg gezien. Met zijn laatste krachten ging hij weer het duel aan met 2 spelers en zag de meegelopen Mounir Raji er goed voor staan. Alleen voor de keeper moet je Mounir deze kans niet geven. Beheerst maakte Mounir aan alle onzekerheden een einde 3-1

Koploper HCSC kon ook niet lang genieten van de nummer 1 positie en verloor van OFC met 4-2. Ook Kadoelen ging  onderuit waardoor Hellas Sport en nummer 1 in de 3e klasse kon worden en bovenaan de periode 2 is gekomen. Een super Saturday voor Hellas Sport.

Toch ook een beetje een traantje gelaten want onze gangmaker op het middenveld, Emre Tezer speelde vandaag zijn laatste wedstrijd in het Hellas Sport tenue.


Emre voor het laatst stijlvol in actie in het shirt van Hellas Sport. ( foto Theo van Vlaanderen )

Zijn ouder gaan in Turkije wonen dus ook onze Emre moest meeverhuizen. Wij zullen Emre enorm gaan missen en wensen hem en de familie Tezer heel veel geluk toe in Turkije.

1-0  Kiefer Smis

1-1 ZCFC

2-1 Merk van Veen

3-1 Mounir Raji

Opstelling:

J.Witlam, B.Smis, R. Hoogstad, J. van Kuijk, J. Haanstra, E Tezer, M. Molenaar, M. Raji, M van Veen,  K. Smis,  J.Kramer 65e minuut Iwan Axwijk

Groet Hennie van den Berg

 10/02: HCSC-Hellas Sport 2-0 (1-0)

Vandaag de eerste wedstrijd als koploper in 3A, direct een lastige pot, uit tegen HCSC. Het vertrouwen in het team is groot. Tot nu toe werd er alleen verloren uit tegen OFC en slechts 3x werd er gelijk gespeeld en 9 wedstrijden werden gewonnen. HCSC doet het dit seizoen ook goed en staat met 28 punten vast op plek 3.

Ook vandaag zonder Jesse (1) Kramer en Jesse (2) van Kuijk vanwege wintersportvakantie, dus alleen Jesse (3) Haanstra op het wedstrijdformulier. 

De 1e fase van de wedstrijd een optisch beter HCSC vanwege het windvoordeel. De bezoekers uit Zaandam spelen echter slimmer en zijn in balbezit veel sneller bij het vijandelijk doel. Alleen de afwerking van Kiefer en Merk schort het aan.

Zo lijkt de 1e helft te gaan eindigen zoals we begonnen waren, 0-0! Echter na een onnodig weggegeven vrije trap was het op slag van rust Tim Kuurman die verrassend HCSC aan de leiding mocht koppen.

Ruststand 1-0

Hellas Sport pakte na de thee direct het initiatief en in de 52e minuut was Mounir Raji al heel dichtbij de 1-1. Zijn vrije trap ging rakelings over de lat.

Het spel van de thuisclub wordt harder en kort achter elkaar vallen er twee gele kaarten aan HCSC kant.

In de 65e minuut een prima aanval van HCSC, keeper Ori Hoogland voorkomt een 2-0 achterstand. In Den Helder wisten de Zaandammers nog nooit te winnen.

Ook de 3e gele kaart voor HCSC. “Alle hens aan dek” voor de bewoners van de marine stad.

Shergino Ware verliet het veld in de 70e minuut en Maarten Mans ging hem vervangen.

Waar Hellas Sport op jacht ging naar de gelijkmaker is het in de 81e minuut HCSC dat de veilige marge heeft bereikt van 2-0 via Mark Dahlmaijer. Bij deze stand en de achterstand op dit moment van schrijven bij EVC- OFC 1-0 zullen de Heldenaren de koppositie overnemen van Hellas Sport.

Mark Molenaar verliet het veld in de 77e minuut en Jesse Haanstra ging hem vervangen.

Ook de 4e gele kaart voor HCSC, die zullen ook mee gaan tellen naar de aankomende zware wedstrijden die nog volgen.

Na de 5e gele kaart aan HCSC kant mocht topschutter aan Hellas Sport kant, Kiefer Smis de stand iets draaglijker maker. Maar ook een penalty was niet besteed aan de Zaandammers. Teleurgesteld verlieten zij het veld.! Hellas Sport liet een enorme kans liggen om nog meer punten uit te lopen op de concurrentie.

Volgende week 17 februari Hellas Sport- ZCFC  OFC- HCSC

1-0 Tim Kuurman HCSC

2-0 Mark Dahlmaijer HCSC

Opstelling:

O. Hoogland, S. Ware70e minuut M. Mans, B.Smis, R. Hoogstad, E. Clement, G. Gastkemper, M. Raji, M. Molenaar,77e minuut Jesse Haanstra, M van Veen. K. Smis. L. Wijkstra.

Groet Hennie van den Berg

03/02:  Kadoelen-Hellas Sport 2-4 (0-2)

Vandaag de kraker op het programma tegen Kadoelen. Wedstrijden tegen Kadoelen zijn zelden saai en zeer aantrekkelijk om naar de kijken. Het is immers een ploeg die in elke linie over uitstekende spelers beschikt. Vorige week werd er gewonnen in Oostzaan tegen OFC. Voor andere clubs misschien verrassend maar voor ons niet. Het is ook Kadoelen dat aan de leiding gaat in periode 2. Maar deze déjà vu hebben we eerder meegemaakt.

Hellas Sport kende vorige week een goede generale door thuis met vooral uitstekend voetbal Buiksloot te kloppen en in verliespunten gelijk te komen in de stand met koploper OFC.

Na twee minuten op de teller had Hellas Sport al op 0-1 moeten komen. Na een soepel lopende aanval via Emre Tezer verscheen Mounir Raji vrijstaand voor de keeper, zijn schot verdween over de lat. 

Verder dan wat vrije trappen via Sergio Vlijter kwamen de gastheren niet. Zo ook in de 12e minuut. Maar de bal werd kansrijk voor keeper Ori Hoogland in het zijnet geschoten.

Wederom een vrije bal voor Kadoelen, dat in deze fase bijna alles meekreeg van de scheidsrechter. Nu belandde de bal uit een kopbal boven op de lat. Het engeltje van Ori?

Na matig verdedigen aan Hellas Sport kant werd de bal voorlangs geschoten door Kadoelen.

Hellas Sport kwam dan toch op 0-1 na een prachtige aanval via Lucas Wijkstra en daarna de voorzet van Mounir Raji op spits Kiefer Smis die uit de draai prachtig de bal inschoot. Niet geheel verdiend maar wel 0-1 voor Hellas Sport.

In de 40e minuut een droomdoelpunt van Lucas Wijkstra die de bal schitterend op zijn pantoffel nam. De keeper hoorde alleen maar “ zoef”! 0-2

Vervolgens mocht Lucas kort daarna alleen op de keeper afgaan maar werd volkomen onterecht afgevlagd! Foei grensrechter!

De ruststand 0-2.

Na de rust direct een scherp Hellas Sport dat deze lastige klus snel wilde gaan klaren in de 2e helft. Kiefer Smis direct gevaarlijk die ten koste van een corner afgestopt kon worden.

50e minuut een prima bal van aanvoerder Bohdi Smis op broertje Kiefer, Kiefer op zijn beurt vond geheel vrijstaand Mounir Raji die alleen voor de keeper beheerst de 0-3 mocht intikken.

Ook back Jesse van Kuijk had wel zin in een goaltje en zijn uithaal vloog langs het doel van Kadoelen.

De thuisclub kwam wel heel makkelijk aan een doelpunt. Een duel in de 16 waar geen enkele scheidsrechter hierin een overtreding zou hebben gezien maar deze scheidsrechter wel! Penalty en de 1-3!

Lang genieten deden de gastheren niet want Mounir vond Emre Tezer en zijn prachtige uithaal betekende de 1-4.

Hellas Sport verzuimde de 1-5 te maken en het werd weer spannend! 2-4.

Marc Molenaar werd nog gewisseld voor Shercinio Ware.

Weer 3 belangrijke punten mee naar Zaandam. OFC ging ook nu weer verrassend onderuit waardoor Hellas Sport de koppositie kon overnemen.

Volgende week HCSC uit.

0-1 Kiefer Smis

0-2 Lucas Wijkstra

0-3 Mounir Raji

1-3 Kadoelen

1-4 Emre Tezer

2-4 Kadoelen

Opstelling:

O. Hoogland, B.Smis, R.Hoogstad, J. van Kuijk, G. Gastkemper, E Tezer, M. Raji, M van Veen. K. Smis. L. Wijkstra. M. Molenaar ( 81e minuut S. Ware)

Groet Hennie van den Berg

27/01: Hellas Sport – Buiksloot 5-1 (2-1)

Vandaag de 1e officiële wedstrijd in 2018 voor de mannen van Miel Mans en Marcel Halewijn. Na het succesvolle trainingskamp werd er tussendoor nog 2x geoefend tegen SDZ en Saenden.
Waarschijnlijk nog teveel alcohol in het bloed bij diverse spelers want na een goede 1e helft vielen we veel te veel terug. De tegenstander van vandaag, Buiksloot uit Amsterdam Noord is ontstaan uit een fusie tussen twee giganten uit Amsterdam Noord, DWV en Volewijckers. Dit seizoen nieuw in de 3e klasse. Resultaten vallen iets wat tegen m.b.t. de ambities van deze club.
De wedstrijdbal van vandaag is geschonken door AVT adviseur. Het bedrijf van de voorzitter van de fusiecommissie Ard-Jan van Tilborg.

Hellas Sport schoot uit de startblokken na 1 minuut had Jesse Kramer de 1-0 mogen binnen koppen na een prachtige voorzet van Kiefer Smis. Hellas Sport bleef doordrukken met gevarieerd aanvalsspel maar de score bleef na wat kansen uit. Hellas Sport gaf de bezoekers zelf de kansen op tot een aanval te komen na 3x balverlies en tegen de verhouding in stonden de bezoekers uit Amsterdam Noord met 0-1 voor.

Direct na de aftrap had Hellas Sport al op gelijke hoogte kunnen en moeten komen. Eerst Jesse Kramer en vervolgens Lucas Wijkstra zagen hun schoten geblokt worden. De eerste 15 minuten waren zeer attractief om naar de kijken. Nu waren de bezoekers het die de bal na wederom balverlies via een vrije trap de bal boven op de lat van keeper Ori Hoogland zagen vallen. Het had zo maar gekund de 0-2.

Dit was voor Hellas Sport het sein om met nog meer passie en kracht te gaan spelen met in de hoofdrol de zeer sterke middenvelders, Emre, Mounir en Merk. Vanaf deze fase tot aan het einde kwam de achterhoede van Hellas Sport o.l.v. Ori, Bodhi, Gijs, Jesse en de 40e jarige jonge god Rogier Hoogstad niet meer in de problemen.

Het was Jesse Kramer na een prima aanval via spits Kiefer Smis die beheerst de 1-1 binnen te touwen mocht jagen.Buiksloot speler zag zijn uitblinkende keeper keer op keer als winnaar uit de strijd komen en dacht "ik help Hellas Sport een handje". Met een bijna snoeihard ingeschoten bal in de kruising kwamen de bezoekers heel goed weg. Maar het had het eigen doelpunt van het jaar kunnen worden. Weer kregen wij de hulp aangeboden van de verdediging van Buiksloot doordat de keeper de bal los liet en zijn verdediger de bal kon redden door een terugspeelbal te plaatsen. Goed gezien door de uitstekend fluitende scheidsrechter. De kans voor Hellas Sport om voor de rust op 2-1 te komen. De inzet van Merk verdween via een been uit de gevaren zone.

Wederom een geweldige kans voor Hellas Sport na een prima actie van Merk van Veen. Merk deed alles perfect maar de redding van de keeper was werkelijk geweldig. De inzet en teamspirit van de thuisclub kregen hun beloning in de 45e minuut. Een mooie actie van de zeer goed spelende Jesse Kramer op zijn maatje in de spits Lucas Wijkstra betekende de 2-1. Lucas schoot de bal uit een lastige draai prima in.

Na de thee was het de keeper van Buiksloot tegen de 11 van de oppermachtig spelende thuisclub. Het duurde nog vrij lang voordat Hellas Sport de 3-1 kon maken nadat er een rits aan kansen onbenut gelaten werd. Nu was het Kiefer Smis die de bevrijdende 3-1 kon maken nadat hij alleen op de keeper kon afgaan.
Een vrije trap van Mounir Raji verdween in het doel nadat Merk lastig voor de keeper op kon duiken maar eerlijk is eerlijk de bal niet kon raken waardoor onze routinier en ook vandaag zeer sterk spelende Mounir de 4-1 kon maken.Foto's met dank aan Theo van Vlaanderen. Meer foto's op zijn FB pagina

De coach had het goed gezien en kon lekker wisselen. Jesse van Kuijk ging er uit voor Elias Clement. Kort daarop Emre Tezer, de aanjager en uitblinker aan Hellas Sport kant en Gijs Gastkemper werden gewisseld voor Jesse Haanstra en Shercinio Ware. Met een prachtige uithaal van Kiefer Smis was de eindstand van 5-1 behaald en geloofden beide ploegen het wel.

Volgende week Kadoelen uit dat het ongenaakbare OFC temde met 1-3. We zijn gewaarschuwd. Immers staan we nu in puntenaantal 3 punten achter met nog een inhaal wedstrijd , thuis tegen Opperdoes voor de boeg

1 - 0 Buiksloot
1 - 1 Jesse Kramer
2 - 1 Lucas Wijkstra
3 - 1 Kiefer Smis
4 - 1 Mounir Raji
5 - 1 Kiefer Smis.

Opstelling: O. Hoogland, B.Smis R. Hoogstad, J. van Kuijk, 75e minuut E. Clement, G. Gastkemper, 80e minuut Jesse Haanstra, E Tezer 80e minuut S, Ware, M. Raji, M van Veen. K. Smis. L. Wijkstra. J.Kramer

Groet Hennie van den Berg

16/12: Hellas Sport in spectaculaire slotfase naar overwinning op Sporting Andijk: 2-4!

Hellas Sport heeft de laatste (uit)wedstrijd van dit kalender jaar met de volle winst op Sporting Andijk afgesloten en is voor de negende keer in successie ongeslagen gebleven. Het werd na een spannende slotfase uiteindelijk een verdiende 2-4 overwinning voor de tricolores, die met een plezierig gevoel de winterstop in gaan.

Trainer Miel Mans kon voor het eerst sinds lange tijd over een bijna volledige selectie beschikken. Alleen de geblesseerde Ralf Lamme ontbreekt nog. Maar tijdens de warming up kreeg de Hellas Sport oefenmeester met een tweede geblesseerde speler te maken. Jesse van Kuijk, de revelatie van dit seizoen, liep een liesblessure op en is voorlopig uitgeschakeld. Elias Clement completeerde het team. In de eerste helft was Hellas Sport beter dan Sporting Andijk, dat afgelopen zaterdag met 2-5 won bij koploper OFC!

Dankzij een fout in de Hellas Sport achterhoede kwam de thuisclub na een half uur spelen toch op voorsprong. De bal werd tekort teruggekopt op doelman Ori Hoogland en spits Luc Waardenburg was er als de kippen bij om deze kans te benutten, 1-0.

Omdat Hellas Sport in de eerste helft al de bovenliggende partij was geweest, besloot Miel Mans om met drie verdedigers en een vier mans middenveld de tweede helft in te gaan. Toch duurde het nog lang voordat de verdiende gelijkmaker van Merk van Veen, op aangeven van Kiefer Smis, viel. Niet veel later kwam Hellas Sport op voorsprong door Lucas Wijkstra, 1-2. Toch wist de thuisclub weer op gelijke hoogte komen door Luc Waardenburg, 2-2. Maar in de slotfase toonde Hellas Sport karakter door de overwinning naar zich toe te trekken. Tweemaal Marc Molenaar bracht de eindstand op 2-4.  Vooral het laatste doelpunt was hilarisch te noemen.

Omdat de boomlange doelman van Sporting Andijk mee ten aanval was getrokken, kon Marc op aangeven van Kiefer Smis de bal in het verlaten doel plaatsen……..

Trainer Miel Mans was na afloop trots op zijn team en super blij met de overwinning op Sporting Andijk !

Hellas Sport bezet samen met HCSC de tweede plaats met ieder 24 punten maar met een beter doelsaldo (+13) en één wedstrijd (tegen Opperdoes) minder gespeeld.

Een resultaat waarmee Miel Mans op dit moment content is…..

FJM02/12: Alcmaria Victrix -Hellas Sport 1-4 (1-3)

Na het niet ingecalculeerde puntverlies vorige week tegen onze broers van PSZ, 2-0 voor met nog 10 minuten op de teller werd een zekere overwinning weggegeven.

Vandaag de clash tegen Victrix waar twee oud trainers van de ooit zo roemruchtige jeugdopleiding van Hellas Sport aan het roer staan. Erwin Trump en Rene Groenenhuizen willen natuurlijk niets liever dan stunten tegen Hellas Sport.

De laatste wedstrijden van dit kalenderjaar heeft het team van Miel Mans en Marcel Halewijn te kampen met blessures en schorsingen. Maar de selectie is breed genoeg om deze tegenvallers op te vangen.

De 1e fase van deze wedstrijd was al direct duidelijk te zien dat Hellas Sport het spel kon en mocht maken. Alcmaria trok zich bij balbezit van Hellas Sport ver terug op eigen helft.

Na 8 minuten werd het al 0-1. Na een prima actie via de vaak ongrijpbare Kiefer Smis was het Merk van Veen die het laatste tikje kon geven.

Prima aanval via Gijs Gastkemper en weer was het bijna Merk van Veen met de 0-2. Zijn kopbal verdween naast het doel.

Na een pittige overtreding op Kiefer Smis paste de scheidsrechter de voordeelregel toe. Emre Tezer schoot Hellas Sport onberispelijk hard naar 0-2.

Marc Molenaar vond in de 30e minuut Kiefer Smis die beheerst raak schoot. 0-3.

Vrijwel uit het niets kwam het vooral in de 1e helft tegenvallend spelend Alcmaria op 1-3. 

Na de rust was er veel meer dreiging aan de kant van de thuisploeg, direct na rust zwijnde Hellas Sport nadat de spits alleen op Ori Hoogland mocht aflopen. Zijn lob miste alle richting en vooral hoogte. Makkelijke prooi voor Ori.

Daarna leek Alcmaria de aansluitingstreffer te gaan maken maar de bal hobbelde rustig naast de paal. Hellas Sport leek nu wakker geschud en gaf bijna geen kansen meer weg.

De hardwerkende en goed spelende Lucas Wijkstra hield de achterhoede samen met Jesse Kramer en Kiefer Smis behoorlijk bezig. 

Jesse Kramer kreeg de bal op een presenteerblaadje van de keeper maar zijn inzet verdween na 2 pogingen over het doel.

Zowel Jesse Kramer als Marc Molenaar werden gewisseld voor Serginio Ware en Jesse Haanstra, die hierbij zijn competitie debuut eindelijk mocht maken van Miel Mans.

Na een werkelijk prachtige treffer van Kiefer Smis was het verzet gebroken. Met een lob van grote afstand was de wedstrijd gedaan. Aanvoerder Bodhi Smis werd nog gewisseld voor Suliman Sarikaya.

Weer 3 belangrijke punten mee naar Zaandam.

Volgende week Opperdoes thuis.

0-1 Merk van Veen

0-2 Emre Tezer

0-3 Kiefer Smis

1-3 Alcmaria

1-4 Kiefer Smis

Opstelling:

O. Hoogland, I.Clement, B.Smis, ( S. Sarikaya) J. van Kuijk, ( Jesse Haanstra) G. Gastkemper, E Tezer, M. Raji, M. Molenaar ( S. Ware) M van Veen. B. Smis. L. Wijkstra.

Groet Hennie van den Berg

27/11: Hellas Sport geeft volle winst uit handen: 2-2!

Dankzij het benutten van twee dode spelmomenten is stadgenoot PSZ erin geslaagd om Hellas Sport de volle winst te ontnemen. Ondanks personele problemen had Hellas Sport in de tweede helft een verdiende 2-0  voorsprong genomen. Twee standaardsituaties zorgden uiteindelijk voor de 2-2 eindstand tegen de mede bespeler van het Sportpark Hoornseveld.

PSZ werd hierdoor ruiterlijk beloond voor de getoonde inzet na de 2-0 achterstand. Hellas Sport  kreeg hierdoor te weinig voor het goede spel in de eerste helft en de mogelijkheden om de 2-0 stand uit te breiden tegen het fysiek sterke PSZ. Hellas Sport trainer Miel Mans kon uiteindelijk leven met het gelijke spel, maar niet op de wijze waarop de tegen doelpunten vielen. De oefenmeester had van te voren zijn spelers gewaarschuwd voor het gevaar van PSZ bij deze spelmomenten……..!  Pas na de warming-up kon Miel Mans zijn definitieve team samenstellen, dit als gevolg van het ontbreken van vijf selectie spelers door blessures, schorsing enz.. Aan de lijst van blessures werd in de eerste helft de pas van een handblessure herstelde Ralf Lamme helaas toegevoegd. Ruben Deurholt complementeerde het elftal.

Al na twee minuten kreeg Hellas Sport de mogelijkheid om de score te openen, maar de inzet van Lucas Wijkstra werd op de doellijn door een PSZ verdediger gekeerd……Een forse charge van Ronald Stor op de enkel van Bodhi Smis werd door scheidsrechter Martijn Kool uit Castricum “slechts” met een gele kaart bestraft. Gelukkig kon de Hellas Sport verdediger verder spelen. Nadat PSZ zich onder de druk van Hellas Sport ontworstelde, opende de tricolores de score. Na voorbereidend werd van Jesse Kramer schoot Mounir Raji de bal hard en laag in het PSZ doel, 1-0. Een verdiende voorsprong op dat moment. Na een half uur spelen verrichte de uitblinkende PSZ doelman Denny Moerenhout een prima redding na een vrije trap van Mounir Raji.

Na de hervatting ging PSZ feller spelen en Ori Hoogland moest een vrije trap van Ronald Stor stoppen…Door de offensievere speelwijze van PSZ kreeg Hellas Sport de ruimte om aan te aanvallen. De “thuisclub” maakte hiervan gebruik en Lucas Wijkstra rondde een aanvallende actie bekwaam af: 2-0. Nog geen vijf minjuten later had PSZ de achterstand terug gebracht tot 2-1. Een indraaiende vrije trap van Luuk Steenkamp trof doel…..Een spelsituatie waarvoor Miel Mans vooraf nog zo had gewaarschuwd. Ook de gelijkmaker ontstond uit een dood spelmoment. In  de 80e minuut kon doelman Ori Hoogland een vrije trap van Ronald Stor slechts ten dele keren en Noel Amanda was er als de kippen bij om te profiteren van deze mogelijkheid, 2-2.

Voordat het gelijk werd had Hellas Sport de kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Maar Marc Molenaar miste een enorme mogelijkheid voor open doel. Verder onderscheidde de PSZ doelman zich bij schoten van Mounir Raji en Emre Tezer.


foto van Caroline Kramer.

Maar in de stand kwam geen verandering meer ondanks de extra speeltijd…

Komende zaterdag speelt Hellas Sport  (ijs- en weder dienende) uit tegen Alcmaria Victrix in de kaasstad…..

FJM

18/11: Hellas Sport wint ook van DEM: 1-2

Hellas Sport heeft afgelopen zaterdag een verdiende overwinning behaald op een intimiderend spelend DEM. De wedstrijd tegen DEM werd met enige spanning tegemoet gezien na de 1-4 overwinning van de Beverwijkers op het toen ongeslagen OFC. Maar vooral in de eerste helft legde Hellas Sport de thuisclub volledig haar wil op. De 0-1 voorsprong bij de rust was meer dan verdiend te noemen. Helllas Sport voetbalde uitstekend op het moeilijk bespeelbare veld en liet zich niet intimideren door de spelwijze van DEM.De thuisclub speelde vanuit een gesloten defensie op de counter, waarbij fel op de bal en de tegenstander werd gespeeld. Na het al snel uitvallen van Rogier Hoogstad en later ook Jesse Kramer door blessures bracht trainer Miel Mans noodgedwongen Robin Schoen en Merk van Veen in het veld. Het betere spel van Hellas Sport werd voor de rust beloond. Vijf minuten voor het rustsignaal kopte Jesse van Kuijk, na een door Robin Schoen genomen hoekschop, de bal in de touwen, 0-1!

In de tweede speelhelft ging de thuisclub onder erbarmelijke weersomstandigheden (regen en wind) alsmede de invallende duisternis (de wedstrijd begon om 15:00 uur) op jacht naar de gelijkmaker. Hierdoor kreeg Hellas Sport ruimte en mogelijkheden om de score uit te breiden. Halverwege deze helft werd Lucas Wijkstra in kansrijke positie neergelegd door een DEM verdediger en de nog jonge scheidsrechter, die moeite had met het duel, kon niets anders doen dan Hellas Sport een strafschop toekennen. Maar hij vergat de overtreder te bestraffen…….Na enig geharrewar over de juiste plaats van de elf meter benutte aanvoerder Iwan Axwijk de strafschop onberispelijk., 0-2.

Hierna kreeg de wedstrijd steeds meer een onplezierig karakter en na een schermutseling aan de zijlijn moesten beide teams met tien spelers verder. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd bracht de thuisclub met een fraai afstandsschot de spanning terug, 1-2. In de extra speeltijd van tien minuten was de beste mogelijkheid nog voor Hellas Sport. Maar de inzet van Mounir Raji sprong via de onderkant van de dwarsbalk weer het veld in…..!

Trainer Miel Mans was na afloop trots op zijn team met de uitstekende overwinning! Hellas Sport zet een mooie serie neer van 6 ongeslagen wedstrijden en een eerste tegen doelpunt na meer dan 500 minuten aldus de Hellas Sport coach.

Hellas Sport speelt a.s. zaterdag 25 november de “thuis” derby tegen stadgenoot PSZ op het sportpark Hoornseveld, aanvang 14:30 uur.

FJM

05/11: Inzet Hellas Sport 1 beloont met een 2-0 overwinning op EVC!

 

“Een heerlijke overwinning”, zei Hellas Sport trainer Miel Mans na afloop van de “vechtwedstrijd” tegen EVC 1.

Daarentegen kreeg Hellas Sport in deze fase mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Dat gelukte pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd tot grote vreugde van de thuisclub door een treffer van Kiefer Smis: 2-0!

Maar vooral na de gebeurtenissen in de afgelopen twee weken. Miel Mans verbleef in  de herfstvakantie met zijn ouders en naaste familie op het zonnige Tenerife om het 45 jarig huwelijk van Wim en Loes Mans te vieren. Op de tweede dag werd zijn vader getroffen door een hartinfarct, die opname in het ziekenhuis en medisch ingrijpen noodzakelijk maakte. Inmiddels is Wim Mans zodanig hersteld dat hij het ziekenhuis mocht verlaten om verder te revalideren in het hotel en Miel de dag voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag naar Nederland is terug gevlogen.

De verwachting is dat Wim Mans, oud speler van ZFC en lid van verdienste van Hellas Sport, eind van deze week naar Nederland kan terug keren.

Hellas Sport wenst de familie Mans heel veel sterkte en Wim een voorspoedig herstel!

Hellas Sport trad aan zonder de langdurig geblesseerde selectie spelers, Ralf Lamme en Merk van Veen en Marc Molenaar bleek na de warming-up niet speel fit. Rogier Hoogstad completeerde het team.

Na de 6-0 knaller van vorige week tegen DZS zette Hellas Sport het uitstekende voetbal voort en na 5 minuten spelen kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Mounir Raji werd met het hoofd door Jesse Kramer licht getoucheerd, waardoor de EVC doelman kansloos was en de bal in het doel verdween.

De bezoekers ontworstelde zich na een half uur spelen aan de aanvalsdrift van Hellas Sport, waarbij hard spel niet werd geschuwd.

foto van Carolien Molenaar.


Emer Tezer was na twee attaques het slachtoffer en de middenvelder moest noodgedwongen geblesseerd het veld verlaten. Elias Clement was zijn vervanger.  De slotfase van de eerste helft van dit duel in de stroomde regen verliep rommelig van beide kanten.

Na de hervatting verscheen Hellas Sport met hemelsblauwe shirts in het veld in plaats van de natte plunje van de eerste helft.

EVC probeerde het wel  maar verder dan veel bal bezit kwamen de Edammers niet. Bovendien had doelman Ori Hoogland goed zicht op de pogingen van EVC. Hellas Sport stond goed en wist zelfs nog een drietal mogelijkheden te creëren.  Eerst trof Kiefer Smis met een lob de lat en leverde een vrije trap in tweede  instantie niets op…..In de eindfase van deze “vechtwedstrijd” waren er over en weer blessures en werk voor de verzorgers. EVC zette alle wisselspelers in om het tij te doen keren, maar tevergeefs. ……In de laatste speelminuut maakte Hellas Sport aan alle onzekerheid een einde! Een pass van Mounir Raji werd door Lucas Wijkstra afgemeten voorgezet en door Kiefer Smis op juiste waarde ingeschat: 2-0! Tot grote vreugde van spelers, staf en supporters.

Twee minuten later klonk het eindsignaal als muziek in de oren.……van Hellas Sport. Een voorlopige 2e plaats op de ranglijst van de 3e klasse A was de beloning voor het harde werken.

Komend weekeinde staan beker- en inhaalwedstrijden op het programma en op zaterdag 18 november speelt Hellas Sport uit tegen rkvv DEM in Beverwijk, dat afgelopen zaterdag met 4-1 won bij het ongeslagen OFC!

FJM

28/10: Hellas Sport met de rust al op rozen…….


Met een klinkende 0-6 overwinning op DZS in Wijdewormer is een einde gekomen aan de Zaanse doelpunten droogte. Scoorde Hellas Sport in de voorafgaande vijf wedstrijden slechts vijf keer, afgelopen zaterdag was deze productie al met de rust bereikt tegen De Zilveren Schapen: 0-5! Met deze overwinning en vertoonde spel bewees Hellas Sport dat de tricolores in het “linker rijtje” van de afdeling thuis horen.

Dat de productie na de hervatting bleef steken bij 0-6 is slechts voer voor een kniesoor.

Na doelpuntloze gelijke spelen tegen HCSC en Reiger Boys was Hellas Sport er alles aan gelegen om een duidelijke overwinning neer te zetten in de Wijdewormer. DZS werd in de eerste helft volledig overvleugeld door Hellas Sport, dat een aantal van de talrijke gecreëerde kansen nu wel benutte.

Hellas Sport greep meteen het initiatief en na de eerste mogelijkheden werd de score na tien minuten geopend. Een vrije trap toegekend door de goed leidende scheidsrechter wegens hands werd door Marc Molenaar fraai in de touwen geschoten: 0-1.

foto van Caroline Kramer.

Na 20 minuten spelen rondde Jesse Kramer een voorzet van Marc Molenaar bekwaam af: 0-2. Na een half uur spelen schatte dezelfde speler een prachtige pass van Bodhi Smis op de juiste waarde: 0-3. De aanhang van Hellas Sport keek de ogen uit naar zoveel doelpunten geweld….Maar het Zaanse kruit was met deze stand nog niet verschoten. Vijf minuten later rondde Mounir Raji via een DZS verdediger een voorzet van Lucas Wijkstra bekwaam af: 0-4. Nog voor het rustsignaal benutte Kiefer Smis een voorzet van Lucas Wijkstra: 0-5. Wat een dreun voor de thuisclub, dat tegenover deze doelpunten regen slechts weinig creëerde.  Na de hervatting was Kevin Schoen Marc Molenaar komen vervangen en beet de getergde thuisclub DZS feller van zich af. Maar de Hellas Sport defensie met Ori Hoogland als bekwaam sluitstuk gaf geen krimp…..Daarentegen kreeg Hellas Sport volop kansen om de score te vergroten. Ondertussen had assistent trainer Marcel Halewijn, die de afwezige trainer Miel Mans verving, Jesse Haanstra en Elias Clement in het veld gebracht. Na ruim een half uur spelen scoorde Lucas Wijkstra via een DZS verdediger, die de bal in eigen doel gleed: 0-6! Hierna zat de wedstrijd volledig op slot en ging als een nachtkaars uit….

Van een “persmoment” met juichende spelers en staf in de kleedkamer werd een selfie gemaakt en naar Miel Mans gestuurd….

Zaterdag 4 november speelt Hellas Sport om 14:30 uur thuis tegen EVC uit Edam op het sportpark Hoornseveld!

FJM

25/10: Hellas Sport knock-out in de eerste bekerronde

Hellas Sport leed woensdagavond een kansloze nederlaag tegen LSVV: 0-6. Hiermee is het beker avontuur in de eerste knock-out ronde voor Hellas Sport ten einde. De thuisclub verscheen om diverse redenen niet volledig binnen de lijnen tegen de bezoekers uit Langedijk.

LSVV, dat dit seizoen uitkomt in de eerste klasse op zondag, was een paar maatjes  te groot voor Hellas Sport.Ondanks keihard werken is Hellas Sport er niet in geslaagd om dit klasse verschil te overbruggen.

Na een kwartier spelen had LSVV al een 0-2 voorsprong genomen. Tot het rustsignaal van de soeverein leidende scheidsrechter R. Tiesinga hield Hellas Sport met Jeroen Land in het doel stand, maar uitgespeelde kansen deden zich helaas niet voor. Na de hervatting bracht LSVV na 10 minuten de stand op 0-3 en was de wedstrijd beslist ondanks de mogelijkheden voor Gijs Gastkemper en Marc Molenaar…..Assistent trainer Marcel Halewijn, die de afwezige Miel Mans verving, bracht alle wisselspelers in het veld en dat deed ook LSVV. De Langedijkers scoorden nog drie keer en bepaalden de eindstand op 0-6, waarbij de thuisclub zelfs de ere-treffer niet was vergund……

Zaterdag speelt Hellas Sport in Wijde Wormer tegen DSZ, aanvang 14:30 uur!

FJM

 

21/10: Hellas Sport verdiende meer dan één punt tegen Reiger Boys: 0-0!

In de laatste minuut van de officiële speeltijd leek Hellas Sport loon naar werken te krijgen tegen het ongeslagen Reiger Boys……Een strakke voorzet van Jesse Kramer werd door Kiefer Smis in eens op de slof genomen. De doelman van de Heerhugowaarders ging gestrekt naar de hoek, maar de ingeschoten bal belandde tegen zijn uitgestoken voet….

foto van Caroline Kramer.

Pech voor Kiefer Smis en Hellas Sport dat een overwinning op Reiger Boys verdiende op basis van de getoonde inzet en de gecreëerde kansen in de tweede helft.Nu bleef het 0-0 na een wedstrijd met veel inzet van beide teams! Vooral na de rust speelde Hellas Sport een uitstekende wedstrijd en gaf de bezoekers vrijwel geen kansen. Trainer Miel Mans was na afloop dan ook trots op zijn team, ondanks het feit dat er niet gewonnen was…..maar Vrouwe Fortuna werkte niet mee……

In de eerste helft hielden beide elftallen elkaar in evenwicht, waarbij het spel zich grotendeels ontrolde op het middenveld.Maar kansen deden zich niet voor of het moet de mogelijkheid zijn voor Jesse Kramer vlak voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Mark van Hesse uit Purmerend. Na de hervatting werd de wedstrijd feller en over en weer ontstonden blessures, maar niet door onsportief spel…. Kiefer Smis had pech dat een lob van hem over de ver voor zijn doel staande Reiger Boys keeper via de onderkant van de lat weer in het veld sprong….Nadat de bezoekers twee wissels ingebracht hadden, moest de goed spelende Jesse van Kuijk zich laten vervangen door Elias Clement. Hellas hield het betere van het spel en in de laatste minuut leek de thuisclub te gaan scoren, maar de inzet van Kiefer Smis belandde tegen het uitgestoken been van de Reiger Boys doelman…. Een overwinning voor de tricolores zou een verdiende beloning zijn geweest voor de getoonde team spirit…… !

Bekerwedstrijd:

Woensdagavond 25 oktober speelt Hellas Sport in de eerste knock-out ronde om de districtsbeker thuis tegen de zondag eersteklasser LSVV uit Langedijk,  aanvang 20:00 uur op het sportpark Hoornseveld.

Competitie:

De wedstrijdenreeks wordt zaterdag 28 oktober voort gezet met voor Hellas Sport de uitwedstrijd tegen DSZ in Wijde Wormer, aanvang 14:30 uur.

FJM

14/10: Gehandicapt Hellas Sport houdt na de rust stand tegen HCSC: 0-0

Een door blessures en een griepgolf gehandicapt Hellas Sport heeft een meer dan verdiend punt behaald op HCSC. Tot kort voor de wedstrijd was het niet duidelijk welke spelers van de uitgedunde selectie zouden beginnen tegen de bezoekers uit Den Helder. De spelers, die in de basis startten, hebben trainer Miel Mans aangenaam verrast met het vertoonde spel in de eerste helft van deze wedstrijd.

“Ik verwachtte er niets van gezien de het aantal geblesseerde en zieke spelers in de afgelopen week.. Desondanks speelden we de beste eerste helft van dit seizoen, die helaas niet beloond is door één of meer treffers.”  “Na de hervatting was de pijp snel leeg na drie noodgedwongen wissels,maar Hellas Sport hield stand mede dankzij een aantal prima reddingen van doelman Ori Hoogland.”

In de eerste helft legde de thuisclub de voetbal wil op aan de bezoekers, die o.a. een groot aantal hoekschoppen moesten toestaan,die echter zonder gevolgen bleven. Tevergeefs appelleerde Hellas Sport in deze fase tot twee keer toe om een strafschop wegens hands,maar de prima leidende scheidsrechter beoordeelde de situatie als niet verwijtbaar (“aangeschoten hands”).Pas in de laatste fase van de eerste helft kwam HCSC wat onder de druk vandaan, maar wist zich geen kansen te creëren.

Na de hervatting vloeiden de krachten snel weg bij Hellas Sport mede als gevolg van de nood gedwongen wissels vanwege blessures in deze overigens sportieve wedstrijd. In alfabetische volgorde kwamen in het veld: Saginden Asaipilliah, Ruben Deurholt en Jesse Haanstra voor resp.: Jesse van Kuijk, Jesse Kramer en Marc Molenaar.

Beide teams kregen in deze tweede helft een mogelijkheid om te scoren. De staander en Ori Hoogland voorkwamen een HCSC treffer en Kiefer Smis zag een kopbal van dichtbij gepareerd worden door de HCSC doelman…..Na afloop sprak trainer Miel Mans zijn tevredenheid uit over de tot nu toe behaalde 7 punten. Zaterdag speelt Hellas Sport opnieuw thuis op het sportpark Hoornseveld. Tegenstander is koploper Reiger Boys uit Heerhugowaard die die positie moet delen met medekoploper OFC, aanvang 14:30 uur.

FJM

 

08/10: Hellas Sport wint met 0-1 van ZCFC!

Hellas Sport heeft zich zaterdag jl. gerevancheerd voor de uit nederlaag bij OFC zat 1. middels een verdiende overwinning op stadgenoot ZCFC.

Deze overwinning was terecht op grond van het vertoonde spel in de eerste helft en had groter kunnen zijn, gezien de twee scoringskansen vlak voor de rust van Merk van Veen en na de hervatting voor Lucas Wijkstra, oog in oog met de ZCFC doelman.
Hierdoor bleef het spannend tot hetlaatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter.

Trainer Miel Mans erkende dat er een bepaalde druk op dit duel stond en was blij met de overwinning tegen het fysiek sterke ZCFC.

De Hellas Sport oefenmeester was blij met de start van de kompetitie, maar vond dat het spel nog beter kan. De harde wind en de regenbuien na de rust waren echter debet aan het matige spel van beide kanten.

Hellas Sport kwam goed uit de startblokken en met combinaties over de grond creëerden de tricolores een overwicht op ZCFC.

De thuisclub hanteerde daar tegenover direct “de lange bal”. Na ruim 25 minuten nam Hellas Sport een 0-1 voorsprong. Een pass van Iwan Axwijk werd door de sprintende Mounir Raji op waarde geschat en afgerond.  Van buitenspel was totaal geen sprake!

Vlak voor het rustsignaal kreeg Merk van Veen een mogelijkheid om te scoren, maar het ingrijpen van een ZCFC speler leverde geen strafschop op.

Na de hervatting was de geblesseerd geraakte  Merk van Veen vervangen door Marc Molenaar. Voor Kiefer Smis kwam Jesse Kramer in het veld. 

foto van Carolien Molenaar.

De thuisclub verhoogde, gesteund door de weersomstandigheden, de fysieke druk op Hellas Sport en bracht pinchhitter Felix Scheeper (ex-Zilvermeeuwen) in het veld die met zijn lengte (2 meter) voor gevaar moest zorgdragen. Mede door het goed verdedigen van Hellas Sport slaagde hij er niet in voor veel gevaar te zorgen. Door de druk van ZCFC kreeg Hellas Sport veel ruimte om te counteren. Bij één van deze mogelijkheden kwam Lucas Wijkstra vrij voor de ZCFC doelman, maar zijn inzet belandde in de handen van de doelman. Daardoor bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal en sprak Miel Mans na afloop zijn tevredenheid uit over de start van de kompetitie!

Komende zaterdag 14 oktober speelt Hellas Sport thuis tegen HCSC uit Den Helder, aanvang 14:30 uur op het sportpark Hoornseveld en een week later tegen Reiger Boys uit Heerhugowaard.

FJM

 

30/09: Hellas Sport verliest van een sterk OFC: 5-1!

Na de luid bejubelde overwinning op SV Kadoelen (3-1) speelde Hellas Sport afgelopen zaterdag een kansloze wedstrijd tegen de nieuwe koploper OFC.

Vooral in het eerste kwartier liet de thuisclub de bezoekers alle hoeken van het veld zien. In dit tijdsbestek bouwden de geelzwarten met snelle combinaties een 3-0 voorsprong op. Gevolgd door een makkelijk gegeven strafschop van de overigens goed leidende scheidsrechter. Deze buitenkans werd uiteraard benut door OFC, 4-0! Hierna greep trainer Miel Mans nog binnen 30 minuten in en bracht Rogier Hoogstad en Jesse Kramer in voor resp. Jesse Haanstra en Marc Molenaar en ging anders spelen. Tot de rust sorteerde dit nog geen effect en de thuisclub zette de 5-0 ruststand op het scorebord.

Na de hervatting toonde Hellas Sport desondanks een goede wedstrijd mentaliteit door te proberen de score een ander aanzien te geven!

foto van Caroline Kramer.

De tegentreffer van Ralf Lamme, halverwege de tweede speelhelft, na een prima combinatie, was een meer dan terechte beloning, 5-1.

Verder kwamen de tricolores niet, want het beetje geluk lachte Hellas Sport niet toe! In de slotfase werd de niet geheel fitte Bob Servaas nog gewisseld voor Elias Clement, maar verandering in de stand kwam er niet meer.

Miel Mans kon deze middag niet over alle selectiespelers beschikken vanwege blessures, vakantie en werkzaamheden. “Met een volledige selectie hadden we wellicht beter tegenstand kunnen bieden, maar dat was vanmiddag geen optie”, aldus de Hellas Sport trainer. “Deze wedstrijd vergeten we en kijken de komende week uit naar de derby tegen ZCFC op het sportpark Kalverhoek!

FJM

Hellas Sport 1 wint eerste competitie wedstrijd met 3-1 van sv Kadoelen 1!

Hellas Sport 1 won afgelopen zaterdag de eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2017-2018 met 3-1 van sv Kadoelen uit Amsterdam Noord. Een overwinning waarmee trainer Miel Mans “super tevreden was” en “trots op zijn spelers ondanks de late voorbereiding”. Eind vorig seizoen speelden beide teams nog in de na-kompetitie voor een plaats in de tweede klasse. Wedstrijden die Hellas Sport wel won, maar geen goed vervolg kon geven, waardoor beide teams elkaar ontmoetten in de derde klasse A.

Onder zomerse omstandigheden kwam Hellas Sport goed uit de startblokken op het fraaie hoofd grasveld op het sportpark Hoornseveld. Nadat Kiefer Smis in kansrijke positie zijn inzet zag stranden op de Kadoelen doelman, nam de thuisclub na 5 minuten spelen de leiding.  Het was Ralf Lamme die het afjagen op de bal beloond zag door een treffer, 1-0.

Na een kwartier spelen verkregen de bezoekers een licht overwicht, maar de Hellas Sport defensie, met Jeroen Land in het doel als vervanger van de niet fitte Ori Hoogland, stond goed en gaf weinig weg.

In de slotfase van de eerste helft worstelde Hellas Sport zich onder de Amsterdamse druk vandaan en forceerde twee hoekschoppen, maar er kwam geen verandering in de stand (1-0).

In de tweede helft vergrootten de tricolores al snel de voorsprong. Kiever Smis benutte een pass van Gijs Gastkemper op juiste wijze, 2-0!

De bezoekers ging op jacht naar de aansluittreffer, waardoor Hellas Sport volop ruimte kreeg bij uitvallen, die meer malen teniet werden gedaan door het vlagsignaal voor al dan niet buitenspel door de assistent scheidsrechter van Kadoelen. Trainer Miel Mans wond zich hierover zo op, dat scheidsrechter C.H. Maas hem achter het hek liet plaatsnemen…..

Ondertussen was Mounir Raji Marc Molenaar komen vervangen. Na bijna een half uur spelen scoorde Kadoelen tegen na een hoekschop, 2-1. Nadat Ralf Lamme geblesseerd was vervangen door Jesse Kramer, stelde Hellas Sport de overwinning veilig. Tien minuten voor het eindsignaal scoorde Kiever Smis op fraaie wijze 3-1! Een doelpunt dat met veel gejuich werd begroet.

foto van Carolien Molenaar.

Trainer Miel Mans was content met de overwinning op één van de betere teams in de lange reeks van 26 wedstrijden.

Zaterdag a.s. speelt Hellas Sport “uit” tegen OFC in Oostzaan en een week later tegen ZCFC op het sportpark Kalverhoek.

FJM

19/09: Hellas Sport wint en bereikt de volgende ronde in de districtsbeker.

De eerder afgelaste bekerwedstrijd Blauw Wit/W – Hellas Sport was door de KNVB opnieuw vastgesteld op 19 september en werd gespeeld op het sportpark Hoornseveld i.v.m. het ontbreken van een lichtinstallatie bij de thuisclub Blauw Wit/W.

Beide teams hadden de eerste poulewedstrijden gewonnen, zodat de winnaar uit deze inhaalwedstrijd moest komen, waarbij Hellas Sport door de fraaie doelcijfers van 16-1 aan een gelijkspel genoeg had.

Omdat zaterdag a.s. de kompetitie van start gaat met de thuiswedstrijd tegen de sv Kadoelen liet trainer Miel Mans een andere selectie aantreden dan tegen Geel Wit.

Hellas Sport won na een matig, maar spannend duel uiteindelijk met 2-4 van Blauw Wit/W. Het eerste kwartier had Hellas Sport een overwicht hetgeen tot uiting kwam in twee treffers. Nadat eerst een doelpunt om onduidelijke redenen was afgekeurd, opende Jesse Kramer na 10 minuten de score: 0-1. Vijf minuten later benutte Rogier Hoogstad een pass van Bob Servaas op uitstekende wijze: 0-2. Bij de eerste de beste mogelijkheid scoorde Blauw Wit/W tegen na een goed genomen vrije trap en dito treffer: 1-2.

Nog voor het rustsignaal van scheidsrechter J.C. Terband vergrootte Hellas Sport de marge. Een dieptepass van Rogier Hoogstad werd op waarde geschat door Mounier Raji: 3-1.

Na de hervatting werd doelman Tuncay Ozyakop verrast door een vleugelschot dat in de uiterste bovenhoek verdween, 2-3.

Hierna gingen de gasten op zoek naar meer treffers en trainer Miel Mans wisselde in die fase een drietal spelers.

Na een half uur viel de beslissing.  De snelle Jordi Schmidt passte op Jesse Kramer, die de doelman kansloos liet. In de laatste fase werd niet meer gescoord ondanks pogingen van Hellas Sport om de score te verhogen. Het doel: de "knock-out" fase was door drie overwinningen bereikt. Zaterdag wacht het thuisduel tegen sv Kadoelen uit Amsterdam-Noord.

FJM

16/09: Hellas Sport behaalt een monster overwinning op Geel Wit: 11-0.

In de voorlaatste bekerwedstrijd van de poule trad Hellas Sport thuis aan tegen Geel Wit uit Haarlem, dat in de 4e klasse uitkomt.

Vanaf het begin van de wedstrijd was als snel duidelijk dat het een zwakke tegenstander betrof, maar door simpel te blijven spelen wist Hellas Sport vooral na de hervatting een monsterscore te behalen.

In de eerste speelhelft scoorde Kiever Smis een onvervalste hattrick en bracht daarmee de ruststand op 3-0.

Na de hervatting was de tegenstand van de bezoekers snel gebroken nadat Marc Molenaar voor 4-0 had gezorgd.

Hierna volgde nog zeven treffers, waaronder twee strafschoppen. In chronologische volgorde: Iwan Axwijk (strafschop), Merk van Veen, Lucas Wijkstra, Merk van Veen, Lucas Wijkstra, Merk van Veen (strafschop)en Body Smis.

Trainer Miel Mans kon niet anders zeggen dat Hellas Sport uitstekend gespeeld had en de vele kansen benut had, ondanks de povere tegenstand!

Omdat  Blauw Wit/W met 4-3 van United/DAVO won, valt dinsdag 19 september de beslissing wie als eerste in de poule eindigt.

Dit bekerduel wordt gespeeld bij Hellas Sport omdat Blauw Wit /W niet over een lichtinstallatie beschikt voor een avondwedstrijd!

FJM