Zaterdag 1TeamledenMededelingenCompetitieVerslagen


02/06: Nacompetitie: Hellas Sport –Overbos 2-1 (2-1)

Na de teleurstelling van het mislopen van het kampioenschap zullen de mannen van Miel Mans vandaag de knop om moeten zetten. Via de nacompetitie kunnen we nog steeds proberen om te promoveren naar de 2e klasse. Er zijn geen returns meer dus de winnaar gaat door naar de volgende ronde. Dus met vandaag mee nog 3 finales te gaan! Vandaag op onze eigen thuisbasis de wedstrijd tegen Overbos uit Hoofddorp.

Ook vandaag weer redelijk wat publiek afgekomen op deze wedstrijd. En wat lag de grasmat er weer voortreffelijk bij. De regen heeft het veld ook goed gedaan.

Na 2 minuten gespeeld te hebben was het een prima uitbraak aan Hellas Sport kant. Mounir Raji schoot de bal vol in het gezicht van de verdediger om daarna het strafschopgebied in te lopen van Overbos. Echter de scheidsrechter floot af. Terechte beslissing aangezien deze verdediger meer dan 10 tellen nodig had om op te staan.

Hellas Sport speelde in een 3-4-3 formatie waardoor de tegenstander geen poot aan de grond kreeg. 

Ook de gevaarlijke spits zat in het tasje van Bodhi Smis, Jesse van Kuijk en Jesse Haanstra. Keeper Jeroen Land als eindstation.

foto van Caroline Kramer.

( Bodhi regisseur van de achterhoede. Foto Caroline Kramer. )

Hellas Sport bleef aanvallen en het was puur op de been blijven voor de bezoekers.

In de 6e minuut een geweldige vrije bal van Gijs Gastkemper die Jesse Kramer vrij voor de keeper kon zetten. De keeper kon de bal met enig geluk over de lat tikken.

In de 10e minuut een prachtige steekbal van Merk van Veen op wederom Jesse Kramer, nu weer vrij voor de keeper, wederom gestopt maar de rebound van Jesse was makkelijk zo voor een leeg doel. 1-0. Dik verdiend!

Ook in de 14e minuut was het Jesse Kramer op weg naar de 2-0. Alleen voor de keeper was er twijfel om te schieten of de keeper omspelen. Door deze twijfel kom de verdediging ten koste van een corner redding brengen. Uit deze corner was het bijna Mounir Raji die in een drukke doelmond niet de juiste kracht aab het schot kon meegeven. Via het been van een verdediger ging de bal het doel uit.

Ja dan zwaar tegen de verhouding is was het Overbos dat uit een spaarzame aanval de 1-1 kon binnen tikken.

Hellas Sport leek even van slag hierdoor en Overbos ging nu ook geloven in een beter resultaat en ging ook beter voetballen en combineren.

In de 30e minuut schreeuwde heel Overbos om een penalty. Maar de val was te overduidelijk voor de scheidsrechter die geen moment twijfelde over zijn beslissing.
De TV beelden waren echter ook overduidelijk, geen pingel!

Minuut 31 was het bijna raak voor de thuisclub. Prachtige bal van Kiefer Smis op Jesse Kramer, die de bal panklaar met het hoofd klaar legde voor in de inkomende Mounir Raji. Zijn inzet vrij voor de keeper verdween via de lat over het doel.
Jawel, minuut 37 Kiefer time, Tegenstander dolgedraaid, prachtige voorzet op Mounir die slim bij de laatste man wegliep. Volley verdween buiten het bereik van de keeper in het doel. Ook vooraf gaande aan deze goal goede spreiding van Merk van Veen op Kiefer.

Opletten nog in de 38e minuut voor de thuisclub. Prachtige aanval van Overbos en daar was dan de lange spits, zijn kopbal werd uitstekend verwerkt door Jeroen Land, ten koste van een corner.

Lucas Wijkstra had Hellas Sport kort voor de rust op 3-1 kunnen zetten maar ook Lucas kon de trekker niet overhalen.

In de rust ondanks de 2-1 voorsprong koos Miel Mans ervoor om aanvallend te wisselen. Jesse Haanstra ging eruit en Ralf Lamme kwam in het veld.

Man, man, wat lieten de voorwaartsen van Hellas Sport het publiek lang in het ongewisse. Merk van Veen alleen voor de keeper maar de bal werd zonder veel snelheid ingeschoten. Jesse van Kuijk, de verdediger kwam 1 tegen 1 te spelen na een goede combinatie met Merk. De keeper stopte met 2 vuisten deze inzet.

Wat een kans voor Kiefer Smis in de 66e minuut. Ook nu geheel vrijstaand voor de keeper kon Kiefer met een volley de bal hard in schieten. Niet goed geraakt en stuiterde de bal over de lat.

In de 75e minuut maakte Kiefer plaats voor Maarten Mans.

Aanvoerder Bodhi Smis nam in de 85e minuut razendsnel de vrije bal op Lucas Wijkstra, zijn aanname op de borst in volle run was prachtig, zijn inzet verdween naast de uitkomende keeper naast het doel.

Overbos had al 3x gewisseld en vond nergens een gaatje in de verdediging van Hellas Sport.

Merk van Veen had aan alle spanningen een einde kunnen maken. Lucas was weer veel te snel voor de verdediging van Overbos. Ralf Lamme speelde vervolgens Merk aan die vrijstaand voor de keeper de bal nog naast het doel kreeg. Dat had de beslissing kunnen en moeten zijn.

De scheidsrechter floot kort daarna af. Missie volbracht! Volgende week HCSC uit!

1-0     Jesse Kramer.
1-1     Overbos.
2-1     Mounir Raji.

Opstelling:

J.Land, J. van Kuijk, B. Smis, J. Haanstra,46e minuut Ralf Lamme,  E. Clement, M.van Veen, M Raji,  J.Kramer, G. Gastkemper, L. Wijkstra, K.Smis, 75e minuut Maarten Mans

Groet Hennie van den Berg


26/05: VV Opperdoes-Hellas Sport 0-0 (0-3)

Vandaag een zeer belangrijke wedstrijd op het programma voor beide teams. De thuisclub moet vandaag gaan stunten om rechtstreekse degradatie af te wenden. Concurrent DZS zal vandaag denk ik de punten gaan pakken tegen DEM. Hellas Sport echter moet winnen om het kampioenschap binnen te halen en dan vooral afwachten of de wedstrijd in Andijk gunstig zal gaan aflopen voor de Zaandammers. Winst of een gelijkspel bij Sporting Andijk- OFC dan is het dus bij winst van Hellas Sport klaar! Het beloofd weer een super spannend slot te gaan worden onder tropische weersomstandigheden!

Het veld lag er zowaar redelijk bij en was gemaaid! Hellas Sport zette vanaf de 1e minuut enorm veel druk op Opperdoes. Voor deze wedstrijd werden er 3 spelers van ruim boven de 40 jaar opgesteld die normaal in Opperdoes 3 spelen. Het temp lag erg hoog in de eerste 30 minuten.

Mooie uitgespeelde aanvallen strandden echter op het gortdroge veld. Zowel Merk als Kiefer verprutsten hierdoor twee goede mogelijkheden door op de bal te gaan staan.

In de 25e minuut was het Kiefer Smis die op keeper Jan Ploeg kon afgaan met in zijn nek de verdediger van Opperdoes die een lichte overtreding beging in de 16, het fluitje ging al naar de mond van de uitstekend fluitende scheidsrechter, maar het signaal bleef uit.

Na de drinkpauze de eerste aanvallende actie van de thuisclub maar het schot ging meters over het doel van Jory Witlam.

De kans op de 0-1 kwam op naam van Kiefer Smis. Zijn schot werd gestopt door keeper Jan Ploeg maar via zijn been ging de bal richting het doel en werd vervolgens uit het doel geramd.

De ruststand bleef 0-0. Bij Sporting Andijk- OFC was de stand 1-1. OFC virtueel kampioen bij deze stand.

Aanvoerder Iwan Axwijk bleef achter in de kleedkamer. Rogier Hoogstad ging zijn plek innemen.

De vrije trappen en corners van Gijs Gastkemper blijven voor gevaar zorgen maar gescoord werd er niet.

Bij Sporting Andijk- OFC was het inmiddels al 1-3 geworden dus de missie van Hellas Sport om vandaag kampioen te worden werd een onmogelijke missie.

Kiefer Smis had de 0-1 op zijn voet maar weer kon Jan Ploeg redding brengen.

In minuut 77 had het helemaal over en uit kunnen zijn. Alleen komend voor keeper Jory Witlam had de thuisclub moeten scoren maar Jory bleef goed kijken naar de speler en stopte de inzet en de rebound ook. 

Mede door de slechte tussenstand bij DEM-DSZ 0-3 leken de spelers van Opperdoes er niet meer in te geloven. Hellas Sport jagen op de overwinning mede door het inbrengen van de ervaren spelers als Rogier Hoogstad, Maarten Mans en Ralf Lamme die kort daarvoor Kiefer Smis vervangen had.

Merk van Veen na 2 prima uitgespeelde aanvallen via Lucas Wijkstra en Maarten Mans schoot de 0-1 en de 0-2 binnen. In de laatste minuut werd het 0-3 door de zeer goed ingevallen Rogier Hoogstad.

Geen nacompetitie voor Opperdoes na de overwinning van DSZ op DEM. Degradatie nummer 2 in 2 seizoenen. Uithuilen en opnieuw beginnen in de 4e klasse.

De opdracht vandaag om te winnen in Opperdoes daar waren we in geslaagd maar nog steeds afhankelijk van Sporting Andijk- OFC. Daar werd het 1-5. Uiteindelijk dus de terechte kampioen, maar wat waren we er dichtbij. Zeker na vorige week! 

Scheidsrechter had gewoon moeten affluiten in de 96e minuut van de wedstrijd van OFC tegen Buiksloot bij een 2-2 stand! 

Al met al een prachtig seizoen gezien. 57 punten. 13x de 0 gehouden! Periode 2 gepakt en nu dan het toetje! 

Volgende week 2 juni 1e wedstrijd in de nacompetitie thuis tegen onze vrienden uit Hoofddorp Overbos. Deze keer geen return wedstrijden. De winnaar speelt de volgende wedstrijd. 

Opstelling: J. Witlam, I. Axwijk, 46e minuut R. Hoogstad,  B.Smis, J. van Kuijk, J. Haanstra, G. Gastkemper  E.Clement, M van Veen, Wijkstra, K. Smis, 78e minuut R. Lamme,  J. Kramer, 71e minuut M. Mans

Groet Hennie van den Berg

 19/05: Hellas Sport –SV Andijk 1-0 (1-0)

Na de zakelijke overwinning vorige week uit tegen PSZ staat er vandaag de absolute topper op het programma in de 3e klasse A tussen koploper SV Andijk en Hellas Sport. Uit wisten de Zaandammers met 3-4 te winnen in Andijk.

De technische staf van Hellas Sport zal vandaag met een plan moeten komen om de beste spits uit de 3e klasse A, Luc Waardenburg af te gaan stoppen. Met 35 goals een ongelofelijk wapen van SV Andijk. Maar ook de andere Waardenburgjes vinden met 12 en 11 goals makkelijk het doel van de tegenstanders. Opletten dus!

foto van Caroline Kramer.

( foto Caroline Kramer )

De wedstrijdbal van vandaag is afkomstig van AFD Adviesgroep van keeper Ori Hoogland, die herstellende is van een knie operatie.

Vandaag een heel aanvallend ingesteld Hellas Sport dat vanaf de eerste minuut SV Andijk bij de strot greep. Een prachtige aanval aan Hellas Sport kant al in de 2e minuut, Mounir Raji had een mooi schot in gedachten maar de bal dwarrelde naast het doel van SV Andijk.

De thuisclub, gezien de spelopvatting en de verplichting om vandaag te winnen, kwam in de 12e minuut al op een verdiende voorsprong. Jesse Kramer werd goed de diepte ingestuurd en mocht alleen op de keeper afstormen. In 1e instantie kon de keeper de inzet nog keren maar de rebound ook van Jesse Kramer verdween in het doel. Hellas Sport had zijn beoogde voorsprong. 1-0

Na de 1-0 zou je zeggen dat de koploper uit Andijk vol gas zou geven om de gelijkmaker te produceren. Het was echter Hellas Sport dat zijn prooi onder geen beding wilde loslaten. 

Kiefer Smis bleef lastig te bespelen en hield ook vandaag weer 2 man achterin bij SV Andijk.  Zo ook in de 21e minuut zijn actie om de verdedigers heen was briljant en zijn voorzet op Mounir Raji had de 2-0 moeten opleveren, via een verdediger, buiten bereik van de keeper ging de bal rakelings naast het doel. Hellas Sport bleef aanvallend sterk spelen. De geweldenaar voorin Luc Waardenburg ging steeds meer aan de buitenkant spelen aangezien hij uitstekend in bedwang werd gehouden door Bodhi Smis en Iwan Axwijk. Maar ook bij Jesse van Kuijk kreeg hij geen poot aan de grond. 

Helaas moest de doelpuntenmaker, Jesse Kramer zich laten wisselen. Gijs Gastkemper kwam voor hem in het veld.

Bijna was daar de 2-0 in de 37e minuut, na een corner van Mounir was er grote paniek achterin bij SV Andijk. Profiteren deden we niet!

Ook Kiefer Smis dacht met een mooie lob de keeper van SV Andijk te verschalken maar de keeper was op tijd terug in zijn “hok” .

De ruststand werd bereikt 1-0. OFC 0-1 achter tegen Buiksloot!

Na de thee een veel beter en dreigender spelend SV Andijk. In de 47e minuut moest Jory Witlam al handelend optreden.

Uit een reeks corners kwam de verdediging o.l.v. Jory Witlam niet in de problemen.

foto van Caroline Kramer.

( foto Caroline Kramer )

Kiefer Smis na weer een goede actie schoot de bal naast het doel. Hellas Sport loerde op de counter.

Oei! Minuut 74e was het dan toch Luc Waardenburg die zijn kwaliteiten liet zien. De bal werd door Jesse Haanstra van de lijn geschoten. In de levendige 2e helft was het in de zelfde minuut dat Mounir de 2-0 op zijn hoofd had. De keeper was weg uit zijn doel. Mounir hoefde hem alleen maar over de keeper te koppen maar koos voor de moeilijkste oplossing en dat was aanname van de bal! Weg kans!

De uitstekend spelende Bohdi Smis moest er met een blessure af. Maarten Mans was de vervanger. Het gekke was dat na deze wissel SV Andijk meer en meer gingen drukken. Het wachten was op de gelijkmaker.

Luc Waardenburg schoot in minuut 80 voorlangs. Echter in de 83e minuut was er bijna een identieke goal van Maarten Mans maar de bal ging ook nu voorlangs.

In de 90e minuut had Merk van Veen de wedstrijd definitief kunnen en moeten beslissen. Slechts 1 verdediger en de keeper moest hij omspelen. Klusje waar Merk normaal gesproken zijn handen niet voor om draait. Helaas nu ging het mis.

Diep in blessuretijd de kans voor de bezoekers om alles recht te trekken en Hellas Sport uit te schakelen voor de titel. Op 8 meter voor de goal van Jory werd de bal kansrijk over de lat geschoten. Het aftellen was begonnen.

Merk van Veen werd nog gewisseld voor Marc Molenaar. 

Met gejuich van de vele supporters en spelers/staf van Hellas Sport werd er afgefloten! Weer een aantal jaartje ouder geworden maar de punten waren binnen.

Het grote wachten was nu op de uitslag van OFC-Buiksloot. 0-2 achter in minuut 71 en dan toch in het laatste kwartier en in blessure tijd de 3-2 pakken! Tja!

Volgende week de aller laatste ronde en wat voor een.

SV Andijk- OFC.

Opperdoes- Hellas Sport.

Zeg het maar!

1-0  Jesse Kramer

Opstelling:

J.Witlam, I. Axwijk, J. van Kuijk, B. Smis, 78e minuut Maarten Mans J. Haanstra, E. Clement, M.van Veen, 90e minuut Marc Molenaar. M. Raj,  J.Kramer,35e minuut G. Gastkemper, L. Wijkstra, K.Smis

Groet Hennie van den Berg

12/05: PSZ -Hellas Sport 0-2 (0-0)

Vandaag de wedstrijd “uit” tegen PSZ. Op zich niets vreemds aan ware het niet dat dit de allerlaatste wedstrijd zal worden tussen de beide teams. Zowel PSZ ( nog niet officieel) als Hellas Sport houden op te bestaan. Bij Hellas Sport wel overwogen, maar bij PSZ in zijn geheel niet! Jammer is dat er gewoon alleen nog toekomst op dit complex is voor slechts twee voetbalclubs, Zaanlandia en FC Zaandam ( ontstaat na de fusie tussen Zilvermeeuwen, zondag 2e klasse en Hellas Sport, zaterdag 3e klasse)

De wedstrijd van vandaag zal dan ook een beladen wedstrijd worden. Een wedstrijd die gewonnen moet worden door de bezoekers om de titelkansen hoog te houden. Na de wedstrijd zal er een eindfeest plaatsvinden, dus genoeg te beleven op het Hoornseveld.

Op het prachtige A veld, de derby van het Hoornseveld, waar het warm en broeierig was. De wedstrijd was echter vooral de 1e helft het aankijken niet waard. Daar waar je misschien wat emoties kon verwachten op het veld brandde de wedstrijd nooit echt los.

Af en toe was er wat paniek achterin bij PSZ waardoor de bal op enig moment bijna in eigen doel werd geschoten. 

In de 30e minuut een snelle aanval van de bezoekers, Hellas Sport, op eigen veld! De voorzet van Jesse Kramer op Mounir Raji was Mounir te machtig.

Ook Merk van Veen kreeg nog een kansje maar via het been van de verdediger van PSZ werd het slechts een corner.

De kans om voor de rust op voorsprong te komen was voor Merk van Veen, na een mooie voorzet kon Merk de bal inkoppen maar Merk miste deze voorzet.

Een bloedeloze 0-0 ruststand.

Jesse Kramer bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en Maarten Mans ging in de spits spelen.

De 2e helft  waren de intenties van Hellas Sport mede door het fanatisme van Maarten Mans duidelijk. Snel scoren en afstand nemen van PSZ.

Als in de 46e minuut leken de bezoekers hierin te gaan slagen. Een knappe aanval maar het schot van Ellias Clement ging over het doel van PSZ. 

Merk van Veen ging op avontuur in de 50e minuut, slalomde langs diverse verdedigers van PSZ die geen overtreding durfde te maken in het strafschopgebied, het schot van Merk verdween over de lat van PSZ. Dit was de eerste echte grote kans van deze wedstrijd.

Het inbrengen van Maarten Mans wierp in de 58e minuut al zijn vruchten af. Een overtreding vooraf op een PSZ speler op het middenveld werd niet gezien door de scheidsrechter. Maarten had daar geen boodschap aan en schonk de ruim 150 toeschouwers in het zonnetje veel plezier. Prima afronding van Maarten en een geweldige voorzet van libero Iwan Axwijk.

foto van Caroline Kramer.

( Foto Caroline Kramer )

De van een hele lange vakantie teruggekeerde Gijs Gastkemper werd door Miel in het veld gebracht voor Jesse Haanstra, die samen met Bodhi Smis, Jesse van Kuijk, Iwan Axwijk en keeper Jory Witlam nog niet echt getest werd door aanvallende aspiraties van de thuisclub.

De warmte begon ook invloed te hebben op de spelers en er werd een drinkpauze  ingelast.

Marc Molenaar werd gewisseld voor Sulyman Sarikaja.

PSZ kwam er toch ook een aantal keren dreigend uit maar Hellas Sport hield stand. De gedachten gingen nog even terug naar de thuiswedstrijd Hellas Sport-PSZ waarin Hellas Sport een 2-0 voorsprong verspeelde nadat 2 vrije trappen van PSZ werden benut. Ronald Stor achter de bal maar slechts een corner was zijn beloning.

Na een prachtige aanval van Hellas Sport was het Lucas Wijkstra die prachtig kon binnenkoppen. De grensrechter van PSZ dacht daar anders over, foei de bal was volgens velen echt niet achter geweest. Goal volkomen onterecht afgekeurd.

Aan alle onzekerheden kwam een einde voor Hellas Sport. In de slotminuten van de wedstrijd werd Maarten Mans binnen de beruchte lijnen afgestopt. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Met aanvoerder Iwan Axwijk is dat altijd een zekerheid, ook nu weer! 0-2.

foto van Caroline Kramer.

( Foto Caroline Kramer )

PSZ had in blessuretijd de ere treffer kunnen maken maar vrijstaand voor Jory Willam was de kopbal krachteloos!

0-1 Maarten Mans

0-2 Iwan Axwijk

Opstelling:

J. Witlam, I. Axwijk,  B.Smis, J. van Kuijk, J. Haanstra,62e minuut G. Gastkemper  M. Raji, E.Clement, M van Veen. J. Kramer, 46e minuut M. Mans L. Wijkstra,  M. Molenaar, 79e minuut S. Sarikaja

Volgende week de absolute topper in 3 A Hellas Sport- SV Andijk. In deze super spannende 3e klasse zijn met nog twee speeldagen te gaan 4 kanshebbers op de titel die op 1 of 2 punten van elkaar staan. SV Andijk, OFC staan beiden op 52 punten. Hellas Sport op 51 punten en HCSC op 50 punten. Het kan dus ook zomaar gebeuren dat SV Andijk ook naast alles kan grijpen. Bizar!

Groet Hennie van den Berg


28/04: Hellas Sport –Opperdoes 1-0 (0-0)

Vandaag eindelijk de inhaalwedstrijd tegen Opperdoes. De verschillen tussen de beide ex 2e klassers zijn groot. Opperdoes vanaf de eerste wedstrijden een lastig seizoen en onderop bungelend, Hellas Sport andersom, een grote kanshebber voor de titel en nacompetitie. Vandaag kunnen de mannen van Miel Mans immers de 2e periode binnenhalen. Winst is noodzakelijk! Elk ander resultaat vieren de Andijkers feest!

Wat zullen de voetballers uit Opperdoes weer hun ogen uit kijken op onze prachtige grasmat die wekelijks gemaaid wordt door onze toppers van de werkersploeg van Hellas Sport.

Keeper Ori Hoogland is bij Hellas Sport niet meer inzetbaar vanwege een knie operatie. De operatie is geslaagd. Ori loopt nu met krukken en zal aan zijn herstel gaan werken. Wij wensen Ori een spoedig herstel toe en zien hem volgend seizoen weer terug bij de selectie van FC Zaandam.


foto Caroline Kramer

De wedstrijdbal van vandaag is aangeboden door Drukkerij Zaansprint uit Wormerveer.

De verdedigende stellingen werden vanaf minuut 1 ingenomen door de bezoekers. Met 1 valse spits werd getracht Hellas Sport af te stoppen.

Een rits aan corners voor de thuisclub bracht nog niet een voorsprong op. Kleine kansjes maar vooral geglibber door de keeper van Opperdoes. Gescoord werd er niet.
De 1e corner en aanvallende inspiraties van Opperdoes pas in minuut 19 te noteren. Net als bij Hellas Sport werd het niet gevaarlijk.

De gevaarlijkste speler aan Hellas Sport kant, Lucas Wijkstra schoot prachtig in, de redding van de keeper was ook fraai te noemen.

Na een mooie aanval was het de mee opgekomen back, Jesse Haanstra met een goede voorzet op Jesse van Kuijk diens kopbal verdween naast het doel.

Jesse van Kuijk was ook dichtbij de openingstreffer maar zijn halve volley verdween rakelings over het doel van Opperdoes.

De kans om op voorsprong te komen was in de allerlaatste minuut van de 1e helft. Een mooie plek voor een vrije trap van Mounir Raji, maar zijn inzet werd een makkelijke prooi voor de keeper.

0-0    Ruststand.

Na de pauze direct gevaar van de kant van Hellas Sport, Jesse Kramer op avontuur maar de keeper kon redding brengen.

Hellas Sport kreeg zijn gewenste voorsprong al in de 50e minuut. Een hard schot van Bohdi Smis leek een bal voor de keeper te worden. Echter glipte de bal uit zijn handen! Elias Clement was er snel bij en schoot de bal in het lege doel. Zo een makkelijke goal zal Elias niet meer maken!

In de 60e minuut weer een mooie aanval te zien van de thuisclub, met een mooie chip van Bodhi, met heel veel effect caramboleerde de bal via de onderkant van de lat het veld in. Jammer!

Ralf Lamme werd gewisseld voor Brian Klein Reesink die voorin ging spelen.

Lucas Wijkstra bleef lastig te bespelen en zorgde keer op keer voor gevaar. Het laatste zetje bleef achterwegen! De wedstrijd werd er alleen maar spannender op zolang de 2-0 uitbleef.

Zowel Marc Molenaar en Mounir Raji bleven op de grond liggen met klachten. Sulyman Sarikaja ging al warmlopen. Toch was het Mounir Raji die niet verder kon spelen.

Ook Marc Molenaar werd gewisseld voor hem kwam Maarten Mans het veld in.

Jesse Kramer had aan alle onzekerheden een einde kunnen maken, zijn schot verdween over het doel van Opperdoes. Verdedigend zijn we vandaag echter geen minuut onder druk gezet.

Het laatste fluitsignaal werd door de supporters en spelers met vreugde begroet. 

Hellas Sport kampioen van de 2e periode en dus verzekerd van de nacompetitie. Dat moest natuurlijk gevierd worden op en rondom het veld.

foto van Caroline Kramer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 personen, lachende mensen, staande mensen, kind en buiten

Spelers, begeleiding, gefeliciteerd met het winnen van periode 2. Maar het kan nog mooier! 1 punt achterstand op zowel SV Andijk als OFC. Laten die nu de laatste wedstrijden tegen elkaar spelen!

Restant programma:

12 mei: PSZ- Hellas Sport
19 mei: Hellas Sport SV Andijk
26 mei: Opperdoes-Hellas Sport

1-0     Elias Clement

Opstelling:

J.Witlam, I. Axwijk, J. van Kuijk, B. Smis, J. Haanstra M. Molenaar, 90e minuut M. Mans,  M. Raji, 80e minuut S. Sarikaya,  E. Clement, J.Kramer, L. Wijkstra, R. Lamme 66e minuut B. Klein Reesink

Groet Hennie van den Berg


 21/04: Hellas Sport –Alcmaria Victrix  3-0 (1-0)


Na het voor Hellas Sport zeer teleurstellend resultaat van vorige week in Amsterdam tegen Buiksloot vandaag de thuiswedstrijd tegen Alcmaria Victrix. Dit team wordt getraind door de 2 oud Hellas Sporters Erwin Trump en Rene Groenehuizen. Aan de beide Zaandammers de zware taak om zich veilig te spelen in hun stad! Maar de Tricolores willen ook het een en ander gaan rechtzetten vandaag.

Ook staan we stil bij het overlijden van Bertus Goes, Bertus heeft jaren lang de scheidsrechters en gasten van Hellas Sport begeleid in de bestuurskamer van Hellas Sport. Bertus is 83 jaar geworden. R.I.P.

De wedstrijdbal van vandaag is aangeboden door onze bridge queens Marja Cobelens en Loes Mans op een werkelijk prachtig hoofdveld in het zonnetje wat willen we nog meer!

In de 18e minuut een grote kans voor de bezoekers, in plaats van zelf op keeper Jory Witlam af te lopen en te schieten koos de spits ervoor om de bal opzij te leggen. Dat was niet de beste optie!

Het gestuntel achterin bij Alcmaria had Hellas Sport op voorsprong moeten brengen. Kiefer Smis schoot de bal over het lege doel van Alcmaria.

Het blijf paniekerig bij de bezoekers achterin, Hellas Sport kon hier nog niet van profiteren.

Na een goede individuele actie van Kiefer Smis schoot hij ook nu weer de bal over het doel van Alcmaria.

Ook het vlammend schot van Lucas Wijkstra verdiende meer dan een corner in de 31e minuut.

Het was over en uit voor Rogier Hoogstad in de 38e minuut. Ralf Lamme ging hem vervangen.

De zeer hardwerkende en goed spelende Marc Molenaar slalomde in de 39e minuut als Messi in zijn beste jaren door een rits van verdedigers, het schot van Ralf werd gestopt. Ook de rebound van Kiefer ging er niet in. Nog in dezelfde minuut was het Kiefer Smis die in de 16 onder het gras werd gestopt. De zeer alert fluitende scheidsrechter M. Olgun stond zeer kort op deze overtreding en Hellas Sport kreeg een penalty. Met aanvoerder Iwan Axwijk in de gelederen is dat bijna altijd een doelpunt. Zo ook nu weer! 1-0 Hellas Sport.

1-0    Ruststand.

Na de rust gebeurde er tot aan de 60e minuut niet echt veel schokkends. Na goed doorzetten van Ralf kwam Kiefer kansrijk voor de keeper maar via een been van de verdediger ging de bal over de achterlijn. Jammer, Hellas Sport kon een ruimere voorsprong best wel gebruiken.

Voor de bezoekers die niet echt een gelukkige wedstrijd speelden vandaag had het zomaar anders kunnen verlopen als de spits van Alcmaria niet Jory Witlam op zijn weg vond. Prima redding van Jory met zijn voet.

Minuut later weer een grote kans voor Alcmaria nu klapte de buitenspelval niet goed dicht. De bal werd door de linkerspits geheel vrijstaand voor Jory hoog over geschoten.

Ook in de 65e minuut een enorme kans voor Alcmaria, nu op 5 meter voor de goal wederom geheel vrijstaand werd de bal weer hoog over het doel van Jory geschoten. Een koninkrijk voor een spits!

In de 68e minuut had het over en uit moeten zijn voor de bezoekers. Wat een ongelofelijk mooi genomen vrije trap was dat van Marc Molenaar die de bal op de paal schoot. Ook de rebound van Kiefer ging er niet in.

Na de blessure van Kiefer Smis werd er een drinkpauze ingelast. Maarten Mans ging Kiefer vervangen.

Marc Molenaar besliste de wedstrijd in de 80e minuut na een mooie counter bracht hij Hellas Sport op 2-0.

foto van Caroline Kramer.

( Mark Molenaar, onbetwist de beste man op het veld vandaag na de 2 - 0 )

( Foto's Caroline Kramer. Alle foto's uiteraard weer op haar FB pagina )


Het geklungel achterin bij Alcmaria werd keurig afgestraft door Ralf Lamme, keeper omspeeld en heerlijk de 3-0 inschieten.

foto van Caroline Kramer.

De uitslag leek een gemakkelijke overwinning van de thuisclub maar dat was het echt niet!

Volgende week de zeer belangrijke inhaalwedstrijd thuis tegen Opperdoes. Winnen is het enige dat telt om de 2e periodetitel te pakken en dus je te verzekeren van het spelen van de nacompetitie.


1-0     Iwan Axwijk
2-0 Marc Molenaar
3-0 Ralf Lamme

Opstelling:

J.Witlam, I. Axwijk, R. Hoogstad,38e minuut R. Lamme, J. van Kuijk, J. Haanstra, M. Molenaar, E. Clement. S. Ware, K. Smis, 76e minuut Maarten Mans,  J.Kramer, L. Wijkstra,

Groet Hennie van den Berg

14/04: DVC Buiksloot -Hellas Sport 3-3 (0-2)

Elke wedstrijd is een finale voor de 4 topteams uit de 3e klasse A. Op pole position ligt nu Sporting Andijk, gevolgd door OFC en Hellas Sport en HCSC.

Kijkend naar dit weekend en de speelronde hebben wij het op papier het makkelijkst uit tegen DVC Buiksloot. Sporting Andijk en HCSC spelen tegen elkaar en OFC speelt uit in Amsterdam Noord de derby tegen Kadoelen. Dat kunnen zomaar weer rare uitslagen worden dit weekend.

De tegenstander van vandaag speelt een uiterst wisselvallig seizoen. Goed gestart en daarna steeds meer gaan zakken op de ranglijst. Ook zorgwekkend zijn de vele gele en rode kaarten die ook impact hebben op het spel. In Zaandam was de wedstrijd erg sportief verlopen en werd deze wedstrijd met 5-1 gewonnen door Hellas Sport. Echt makkelijk ging dat echter niet!

In de 8e minuut een prima aanval van Hellas Sport, eindstation schuin alleen voor de keeper Jesse Kramer, zijn schot uit de draai verdween over de lat.

Rogier Hoogstad mee opkomend schoot in de 12e minuut ook de bal net over de lat.

Het eerste wapenfeit voor de thuisclub ontstond in de 13e minuut, het schot miste ook het doel op ruime afstand.

Eindelijk kregen wij een keer een penalty mee na een overtreding op Kiefer Smis. Na veel protesten aan DVC kant was het aanvoerder Iwan Axwijk die Hellas Sport verdiend op 0-1 kon zetten.

Een minuut later was het al weer raak en leek Hellas Sport vandaag een makkelijke middag te krijgen. Weer Kiefer Smis aan de basis van een goede aanval. Maatje in de spits, Jesse Kramer was goed meegelopen en liep de bal het lege doel binnen 0-2.

Kort voor de rust een schot uit de 2e lijn van DVC en de bal verdween boven op de lat! Ruststand 0-2

Het had echt over en uit kunnen zijn voor de thuisclub, Kiefer Smis met de perfecte voorzet op Merk van Veen, zijn kopbal werd uitstekend gestopt door de keeper van DVC.

Ook in de 55e minuut kroop de thuisclub door het oog van de naald. Eerst een curieuze terugspeelbal die onderkant lat het veld weer in sprong en de rebound van Kiefer Smis die ook onderkant lat het veld in sprong.

Een verkeerde terugspeelbal op de keeper van DVC wat behoorlijk wat problemen veroorzaakte, Kiefer had de 0-3 kunnen en moeten maken.

Verdedigen deden de Amsterdammers vanaf minuut 70 niet meer. Volle bak op de aanval en zeer slap verdedigen aan Hellas Sport kant en de bal lag in het doel 1-2.
Het goede spel van Hellas Sport tot aan deze treffer was volledig weg. DVC rook bloed en Hellas Sport had het even niet meer.

De spelopvatting van de thuisclub kreeg zijn beloning in de 80e minuut. 2-2. De "koppies" gingen hangen bij Hellas Sport. Daar waar de wedstrijd allang beslist had moeten worden.

In de 90e minuut werd het allemaal nog erger voor Hellas Sport, uit een corner kopte de aanvoerder de 3-2 binnen! De titel leek verder weg dan ooit nadat Merk van Veen zijn 2e gele kaart ontving!

De aller laatste aanval van Hellas Sport werd beloond na goed doorzetten van Lucas Wijkstra, Kiefer altijd scherp in de 16 wist hier wel raad mee en hield het dunne lijntje naar de titel nog open! 3-3.

Wat rest is een kater nadat de uitslagen bekend waren. OFC 0-0 tegen Kadoelen en Sporting Andijk tegen HCSC 1-3. Puf, dat was helemaal een zware tegenvaller. Deze wedstrijd hadden we zo in handen maar mochten nog blij zijn met het puntje.

Volgende week Alcmaria Victrix  thuis.

0-1      Iwan Axwijk
0-2    Jesse Kramer
1-2     Buiksloot
2-2     Buiksloot
3-2     Buiksloot
3-3     Kiefer Smis


Opstelling:

J. Land, I. Axwijk,  B.Smis, R. Hoogstad, J. van Kuijk, M. Raji, M. Molenaar, M van Veen. K. Smis. L. Wijkstra. J. Kramer. 77e minuut Jesse Haanstra

Groet Hennie van den Berg07/04: Hellas Sport –OFC 1-4  (0-3)

Vandaag de absolute topper in 3A tussen de kampioens-kandidaten Hellas Sport en OFC. De uitwedstrijd tegen OFC lieten de Oostzaners zien dat zij dodelijk zijn in de counters. Aan trainer Miel Mans dus de schone taak weggelegd om zijn tactiek af te stemmen op deze tegenstander. De winnaar van vandaag zal een enorme slag kunnen slaan in de strijd om de titel. Bij een gelijkspel zijn de kansen op de titel bij beide teams nog zeer groot. Wel rekening houdend met Sporting Andijk dat amper nog punten verspeelt en bovenaan staat.

Helaas in deze wedstrijd wederom wat mutaties vanwege werk en vakantie van Mounir Raji en Mark Molenaar. Ori Hoogland uitgeschakeld vanwege zijn naderende operatie. Jesse Kramer nog steeds niet hersteld van zijn oogblessure en Lucas Wijkstra, hamstring opgelopen vorige week. Ga er maar aan staan als trainer!

De wedstrijdbal van vandaag is aangeboden door: 3 Assurantiën van Rob Mars en Hil Schut

Prachtig weer vandaag, heerlijk zonnetje en ruim 150 toeschouwers aanwezig. 

De 1e grote kans was voor Hellas Sport, prachtige lange bal op Ralf Lamme, kapbeweging in het strafschopgebied en alleen miste de voorzet de juiste speler. Wat als....?

OFC, bekend spelletje, gokken op de counter en de gevaarlijke spitsen. Een zeldzaam foutje van Rogier Hoogstad bracht vrijstaand bij de 2e paal de spits in stelling. Zijn kopbal leek houdbaar voor Jori Witlam maar het stond wel 0-1.

In de 21e minuut ontging het de zeer matig fluitende scheidsrechter de handsbal in het strafschopgebied van OFC. 100% penalty voor de thuisclub. Maar wederom kregen we hem niet! 

Ook de 0-2 zat de scheidsrechter er weer volledig naast. Een indirecte vrije trap geven en dan de bal er direct inschieten! De bal zat er mooi in maar had nooit geteld mogen worden! Na de wedstrijd ook toegegeven door de scheidsrechter, maar wat koop je ervoor!

De 0-3 was nog knulliger, zelf balbezit hebben op het middenveld, de bal simpel weggeven en iedereen van Hellas Sport stond uit positie. Counterploeg OFC flikte het weer. Hoe dan!

Prachtige aanval van Hellas Sport in de 38e minuut, Ralf Lamme alleen op de keeper af. Om de keeper heen, bal inschieten gered op de doellijn, rebound Kiefer Smis over de lat! Ook dat nog!

De 2e helft een nog scherper Hellas Sport. OFC geloofde het wel allemaal en leunde nog meer achterover. Haar geliefde spelletje spelend.

De zwakte van OFC is toch echt wel achterin. Hellas Sport gingen alles of niets spelen. Shercinio Ware werd gewisseld voor Jesse Kramer en Rogier Hoogstad werd gewisseld voor Tom van der Eng.

Het spel van Hellas Sport werd er vooral aanvallend beter op. Merk van Veen was er al dichtbij maar de keeper kon Merk afstoppen. OFC wederom uit een counter, hoe verrassend! Bijna de 0-4.

Merk van Veen dan eindelijk de ere treffer 1-3. En wat als Jesse Kramer in de zelfde minuut de 2-3 had gemaakt! Prachtige aanval via Jesse van Kuijk, prachtige voorzet, geheel vrijstaand bij de 2e paal had Jesse de bal beter kunnen koppen, maar dat is. lastig met een hersenschudding!

Sulyman Sarikaya kwam ook nog in het veld voor Kiefer Smis

Achterin was het bij Hellas Sport meer aanvallen en ondersteunen wat resulteerde in kansen voor OFC. Met zijn laatste krachten schoot de speler op goed geluk van grote afstand op doel! Jory zag en voelde de bal onder zich doorrollen. 1-4.

Zwaar geflatteerd maar de punten tellen voor OFC.

Volgende week FC Buiksloot om alles weer te herstellen!

1-3 Merk van Veen.

foto van Caroline Kramer.

( Met zijn eretreffer maakte Merk van Veen zijn 125e doelpunt.)


Opstelling:

J. Witlam, B.Smis, J. van Kuijk, J. Haanstra, I. Axwijk, R. Hoogstad,68e minuut Tom van der Eng, M van Veen, E. Clement, K. Smis,80e minuut S. Sarikaya.  R. Lamme, S. Ware, 62e minuut, J. Kramer

Groet Hennie van den Berg

31/03: Hellas Sport –DEM 2-0 (2-0)

Vorige week lieten de tricolores een prima wedstrijd zien tegen Reiger Boys uit. Dat het een doelpuntloze 0-0 werd mochten de spelers zichzelf aanrekenen. Het toont wel aan dat het gewoon ook lastig scoren is tegen de sterke achterhoede van Hellas Sport. Met de terugkeer van aanvoerder Iwan Axwijk is er nog meer routine aanwezig in het team van Hellas Sport.

DEM, een lastige ploeg, erg stug en uiterst vervelend om tegen te spelen,  zal het Hellas Sport vandaag niet makkelijk gaan maken. Vorige week snoepten zij een puntje af van een van de andere kanshebbers voor de titel, HCSC.

De wedstrijdbal van vandaag is afkomstig van onze trouwe supporter Henk Hoogendoorn.

Jesse Kramer vandaag niet inzetbaar na zijn hoofdwond en hersenschudding van vorige week plus Rogier Hoogstad en Maarten Mans die een weekendje naar Engeland waren.

Vanaf de aftrap Hellas Sport gelijk opzoek naar een doelpunt. De vrije trap van de sterk spelende Marc Molenaar werd goed verdedigd.

In de 9e minuut was het onze lastig te bespelen spits, Kiefer Smis die de bal goed voorgaf op spits Ralf Lamme, zijn aanname van de bal zat helaas ook een handje bij, goed gezien van de goed fluitende scheidsrechter Ruben Jonker.

DEM kreeg ook een mooie kans na een slim hakje van de beresterke spits, maar de inzet verdween naast het doel van Ori Hoogland. Ook werd deze aanval afgefloten voor buitenspel dus..

Het momentje van Kiefer Smis kwam al in de 11e minuut, mooie aanname van de bal op zijn borst, wegdraaien en uithalen. De bal verdween via een been in het doel. 1-0 voor Hellas Sport.

Nog in dezelfde minuut lag de bal op de stip aan de andere kant! Wederom kregen wij een dubieuze penalty tegen! Maar goed, het is niet anders!

foto van Caroline Kramer.

( Een cruciaal moment in de wedstrijd fantastisch vastgelegd door Carolien Kramer )

Ori Hoogland als in zijn goede jaren als een tijger de hoek in! De aanvoerder van DEM was gelijk uitgespeeld want het schoot direct in zijn hamstring. Belangrijk voor Hellas Sport weer Ori Hoogland.

Een snelle uitbraak aan Hellas Sport kant. Aan de basis Kiefer voorzet op Ralf. Ralf op zijn beurt breed leggen op Mounir. Mounir zag Marc er nog beter voor staan en zijn prachtige uithaal verdween buiten bereik van de keeper van DEM buitenkant paal.

Achter een spaarzaam foutje van Bodhi Smis die de bal onder zijn voet liet glippen de grote kans was niet besteed aan DEM en de bal werd hoog over geschoten.

Minuut 41 was het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Mooie aanval van Hellas Sport kant, Ralf Lamme zijn voorzet werd achter zijn standbeen met een hakje ingeschoten door Mounir Raji. Heerlijke goal van Mounir.

De ruststand werd bereikt 2-0.

De achterhoede o.l.v. Iwan Axwijk en Bodhi Smis hadden het lastig met de nummer 3 van DEM. De beiden Jesses (van Kuijk en Haanstra) speelden een zeer solide partij.

In de 65e minuut werd Lucas Wijkstra de diepte ingestuurd. Alleen op de keeper afkomend schoot het in zijn hamstring. Lucas kon met zijn laatste krachten Kiefer nog alleen voor de keeper zetten maar Kiefer treuzelde iets te lang.

Einde wedstrijd Lucas die werd vervangen door Tom van der Eng, die meer dan 200 wedstrijden in Hellas Sport 1 heeft gespeeld en de gouden jaren van de zaterdagafdeling heeft meegemaakt. Leuk voor Tom.

Kiefer Smis bleef gevaarlijk en ook nu vandaag leidde dat tot frustraties bij zijn tegenstanders. Nu stond de scheidsrechter wel steeds heel dichtbij de overtredingen en kon niets anders doen dan rood trekken voor een speler van DEM.

Merk van Veen op jacht naar treffer 125 was er nog heel dichtbij! 

Ralf Lamme liet zich in de 90e minuut vervangen door Sercinio Ware.

Goede overwinning van de Tricolores vandaag. Het blijft zeer spannend in de top van 3 A na de winst van zowel OFC als Andijk.

1 Andijk                 20  43 punten

2 OFC                   20  42 punten

3 Hellas Sport    19   41 punten.

Volgende week:

Hellas Sport -OFC

ZCFC - Andijk.

Laten we hopen dat het publiek uit de Zaanstreek deze topwedstrijden gaan bezoeken.

1-0 Kiefer Smis

2-0 Mounir Raji

Opstelling:

O. Hoogland, B.Smis, J. van Kuijk, J. Haanstra, I. Axwijk, M. Molenaar, M. Raji, M van Veen,  K. Smis, R. Lamme, 90e minuut S. Ware. L. Wijkstra, 68e minuut Tom van der Eng.

Groet Hennie van den Berg

24/03: Reiger Boys -Hellas Sport  0 - 0

Vandaag de uitwedstrijd tegen Reiger Boys op het programma. De ploeg uit Heerhugowaard klopte vorige week OFC uit met 0-1 dus we zijn gewaarschuwd! 

Hellas Sport wist de punten in eigen huis te houden door ook met 1-0 te winnen van DZS. De competitie wordt met de week spannender. Het team met de breedste selectie is in de laatste fase van de competitie vaak in het voordeel. Ook de routine in het team is belangrijk want wie gaat er het beste om met wedstrijdspanning?

Veel vragen waar we de aankomende weken antwoorden op zullen gaan krijgen!

Al in de 1e minuut waren de bedoelingen van de thuisclub zichtbaar, snel scoren en afstand nemen van Hellas Sport. In een hachelijk moment voor het doel bleef Ori Hoogland overeind.

In de 6e minuut een prachtige aanval van Hellas Sport, Kiefer Smis op Mounir Raji die schuin voor het doel mocht verschijnen. Mounir schoot de bal hoog over terwijl Jesse Kramer er nog beter voor stond.

De continue fout vlaggende grensrechter zat er in de 8e minuut finaal naast! De scheidsrechter trapte hier in, Jesse Kramer kon zo op de keeper afgaan! Foei!

Een minuut later weer een uitstekende aanval aan Hellas Sport kant, nu mocht Lucas Wijkstra alleen op de keeper afgaan. De keeper bleef goed kijken naar de bal zodat de bal via zijn lichaam naast het doel ging.

Hellas Sport speelde fris en fruitig en dat resulteerde in diverse corners. Jesse Kramer die ongrijpbaar was in de 1e helft werd wederom de diepte ingestuurd en zijn lobje over de keeper miste de juiste richting.

Hellas Sport bleef druk zetten waardoor het centrale duo steeds vaker in paniek raakte. Het was wachten op de 0-1.

Aan de overkant moest Ori Hoogland redding brengen.

Onze sterke achterhoede o.l.v. Iwan Axwijk wist zich makkelijk staande te houden. Anders waren het Bodhi Smis, Rogier Hoogstad en Jesse v Kuijk die konden wegwerken. Het gevaar kwam alleen van de TGV van Reiger Boys, de nummer 7. 

Merk van Veen verscheen ook nog alleen voor de keeper maar i.p.v. zelf te schieten speelde Merk de bal af.

Jawel in minuut 34 vond de scheidsrechter het vlaggen voor onterecht buitenspel genoeg en de grensrechter van Reiger Boys werd gecorrigeerd. Volkomen terecht!

Dat het 0-0 bleef was op zich al een wonder te noemen!

Ook vandaag kreeg Kiefer Smis weer veel overtredingen te verduren. 

In de 51e minuut was het Kiefer in kansrijke positie maar de bal verdween naast het doel.

Reiger Boys probeerde het vooral met veel afstand schoten die verdwenen op het grote complex.

Na een kopduel moesten zowel Jesse Kramer als een speler van Reiger Boys het veld verlaten. Jesse zijn status is op het moment van schrijven nog niet bekend. Maar zijn grote hoofdwond zal waarschijnlijk wel gehecht moeten worden.

Ralf Lamme kwam voor hem in het veld.

In de 75e minuut een mooie bal in de diepte op onze eigen TGV, Lucas Wijkstra, voor het oog van de Hellas Sport aanhang werd hij met twee gestrekte benen door de nummer 3 onder het grasveld gestopt! Scheidsrechter de beweging van jou dat de verdediger de bal speelde was volkomen onterecht! Maar wat doen we eraan!

Een vrije trap recht voor het doel van Reiger Boys had wat kunnen opleveren. De inzet van Kiefer was hard genoeg maar de bal verdween via de muur weer het veld in.

Nog een dubbele wissel aan Hellas Sport kant, S, Ware en M. Mans voor Bohdi en Lucas.

Punt gewonnen of 2 punten verloren? Zeg het maar!

Nu is  Sporting Andijk de koploper. Aan hen de taak om met deze druk om te gaan!

Volgende week DEM thuis.

Opstelling:

O. Hoogland, B.Smis, 88e minuut M. Mans J. van Kuijk, R. Hoogstad, I. Axwijk, M. Raji, M. Molenaar, M van Veen. K. Smis. L. Wijkstra.90e minuut S. Ware J. Kramer. 67e minuut R. Lamme.

Groet Hennie van den Berg

17/03: Hellas Sport –DZS 1-0 (0-0)

Vandaag de wedstrijd op het programma tegen de nummer laatst in de competitie DZS. De uitwedstrijd werd met 0-6 gewonnen. Maar in de 2e fase van de competitie spelen de onderste ploegen vaak beter. Kijk maar bijvoorbeeld naar de resultaten van Opperdoes en ZCFC. De staartploegen roeren zich!

De wedstrijdbal van vandaag is afkomstig van onze trouwe sponsor Gasservice Noord Holland uit Purmerend.

Bijna lente en dus mooi weer zou je denken! Maar deze dag waren de gevoelstemperaturen van de Noordpool richting het Hoornseveld overgewaaid. 

De 1e fase van de wedstrijd speelde Hellas Sport nog dominant en creëerde 4 kansen binnen 10 minuten. Maar vrijstaand voor de keeper gingen de ballen er gewoon niet in. Lucas, Kiefer, Merk kregen de bal niet in het doel van DZS.

In de 35e minuut een doelpunt van DZS dat afgekeurd werd. Buitenspel of niet! Ik had zo mijn twijfels.

De spelers hadden het vast warmer dan de supporters die zich meer en meer gingen verzamelen achter het glas in de warmte van de kantine. 

De ruststand van 0-0 was toch wel verrassend te noemen!

In de 2e helft met de wind in de rug waren de tricolores op zoek naar hun bevrijdende treffer.

Marc Molenaar was er al zeer dichtbij na een goed genomen vrije trap die rakelings langs de kruising van het doel vloog.

De wedstrijd in de snijdende kou werd er niet beter op. Jesse Haanstra werd gewisseld en Iwan Axwijk kwam in het veld. Hellas Sport moest immers risico’s gaan nemen.

2 minuten later was het dan toch raak voor de thuisclub. Goed doorzetten van Merk van Veen die vrijkwam in de 16 en Hellas Sport beheerst op voorsprong kon zetten. 

Dezelfde speler na een mooie voorzet van Bodhi Smis en de bal ging tergend langzaam langs de verkeerde kant van de paal.

In dezelfde minuut was het aan de andere kant bijna de 1-1. Vrij voor keeper Jory Witlam schoot de speler van DZS nu de bal net langs de voor ons goede kant van de paal! Dat was schrikken voor Hellas Sport.

Wederom een mooie aanval van Hellas Sport, Kiefer Smis op Marc Molenaar maar zijn uithaal vloog via de lat over het doel.

Kiefer, geblesseerd geraakt werd vervangen door Maarten Mans. Ook Lucas Wijkstra werd vervangen door Ralf Lamme.

In de laatste minuut bracht Ralf Lamme Hellas Sport overduidelijk voor iedereen de score op 2-0 maar de scheidsrechter kon het niet goed waarnemen. De bal was zeker 40 centimeter over de doellijn van DZS. De keeper beaamde dat later ook! 

Snel vergeten deze wedstrijd, de punten tellen immers!

Volgende week Reiger Boys uit.

1-0  Merk van Veen

Opstelling:

J. Witlam , B.Smis,  R. Hoogstad, J. van Kuijk, Jesse Haanstra, 68e  M. Molenaar, M. Raji, M van Veen, K. Smis, 80e minuut Maarten Mans, L. Wijkstra, 85e minuut Ralf Lamme, J.Kramer 

Groet Hennie van den Berg

10/03: EVC-Hellas Sport 1-1 (0-0 )

Na drie weken niet gevoetbald te hebben moet de gretigheid bij de koploper uit Zaandam vandaag resulteren in een historische overwinning van de mannen van Miel Mans en Marcel Halewijn. Nog nooit gingen de 3 punten mee naar Zaandam!

Vandaag ook voor het eerst zonder Emre Tezer, de motor op het middenveld die met zijn ouders  is geëmigreerd  naar Turkije. Gijs Gastkemper geniet van zijn langgekoesterde wens een lange vakantie in Zuid Oost Azië. Aan de selectiespelers de schone taak om deze twee vaste krachten in de basis te vervangen.

Ook de zieke all time topscorer van Hellas Sport, Merk van Veen kon vandaag vanwege griep niet spelen.

Over de 1e helft kunnen we kort en krachtig zijn, uitblinker aan EVC kant was de grensrechter! Verder geen aanvallen van beide teams behalve een schot over het doel en een schuiver in de hoek die keeper Ori Hoogland met een uiterste krachtsinspanning tegen de paal kon tikken kwamen de zeer verdedigend ingestelde Edammers niet!

De 2e helft meer druk naar voren van de Zaandammers die deze klus in de 2e helft absoluut wilde gaan klaren. Hellas Sport. speelde met veel meer druk naar voren.

In de 47e minuut een mooie plek voor een vrije trap voor Mark of Mounir, de laatste schoot de bal in de muur.

Een dubbele wissel aan Hellas Sport kant, S. Ware en I. Axwijk kwamen in het veld voor Ralf en Jesse Haanstra. Hellas Sport op zoek naar de bevrijdende treffer.

Na een prima genomen corner van Marc Molenaar was het de geheel vrijstaande Jesse van Kuijk die Hellas Sport met een prima kopbal.zijn bevrijdende voorsprong gaf

Hellas Sport leek de angst om punten te verspelen kwijt te zijn en het daarop volgende balbezit van EVC werd direct verspeeld. Zou het dan toch gebeuren! Winnen in Edam!

Scheidsrechter van der Vaart dacht er 3 minuten later anders over. Een bal op de arm van Mounir Raji, die hij keurig naast zijn lichaam hield werd bestraft met een penalty! Wat kan een speler anders doen?

De volkomen onterecht gegeven penalty bracht de thuisclub zeer verrassend weer op gelijke hoogte.

Er was nog een enorme kans te zien voor eerst Jesse Kramer en daarna voor Kiefer Smis maar de bal wilde er niet meer in gaan.

Maarten Mans kwam als extra spits nog in het veld voor Jesse Kramer. Vooral de centrale verdediger van EVC en aanvoerder speelde vandaag een geweldige wedstrijd en was niet te passeren!
Zo werd er vooral nog op het veld gediscussieerd met de scheidsrechter over de gegeven penalty. Maar daar was niets meer aan te doen!

Periode 2 zullen de Tricolores in de inhaalwedstrijd thuis tegen Opperdoes pas op 28 april kunnen binnen halen. Winst is voldoende!

Volgende week DZS thuis.

0-1   Jesse van Kuik
1-1  EVC


Opstelling:

O. Hoogland, B.Smis, J. van Kuik, Jesse Haanstra.58e minuut S. Ware. R. Hoogstad. M. Raji, M. Molenaar. Ralf Lamme, 58e minuut I. Axwijk, K. Smis. L. Wijkstra. Jesse Kramer, 78e minuut Maarten Mans,

Groet Hennie van den Berg

17/02:  Hellas Sport –ZCFC 1-0 (3-1)

Vandaag de kans om revanche te nemen op de nederlaag in Den Helder tegen HCSC. Verzachtende omstandigheden waren er natuurlijk wel te noemen vorige week. Vanwege het ontbreken van diverse basisspelers moest trainer Miel Mans gaan puzzelen. Wedstrijden tegen ZCFC zijn altijd speciaal, zeker ook vanwege het feit dat er bij zowel ZCFC als Hellas Sport veel spelers met een verleden bij beide clubs in de gelederen spelen. Ook ZCFC heeft wat goed te maken na de 0-5 nederlaag tegen Kadoelen op eigen veld.

De wedstrijdbal van vandaag is geschonken door AVV Zaanstad te Wormerveer waarvande eigenaren van dit oer Zaanse bedrijf een grote binding hebben met Hellas Sport.

Op doel bij Hellas Sport Jory Witlam die de geblesseerde Ori Hoogland verving. Een heerlijk zonnetje op het door veel publiek bezochte  A veld.

In de 1e fase van de wedstrijd begonnen de bezoekers scherp aan de wedstrijd met o.a. een schot van grote afstand. Natuurlijk altijd lekker voor een keeper om even de bal heerlijk te klemmen! Na 8 minuten spelen al direct de 1e wissel aan ZCFC kant.

Gaande weg de wedstrijd kwam Hellas Sport steeds beter in haar spel wat resulteerde in wat kansjes voor o.a. Merk van Veen.

In de 20e minuut waren er binnen de minuut twee enorme kansen voor Hellas Sport, eerst Jesse Kramer en vervolgens Kiefer Smis die zichzelf prachtig vrij speelde en vrij voor de keeper kwam maar veel te slap in schoot. Makkelijke prooi voor de keeper van ZCFC.

Het was nu echt Hellas Sport dat de wedstrijd dicteerde en het wachten was op de 1-0.

Een juweel van een aanval van Hellas Sport, Kiefer Smis met een heerlijke voorzet op maatje Jesse Kramer, die alles goed deed, zijn volley werd heerlijk over de lat getikt door de keeper van ZCFC. Wat een geweldige redding was dat!

Nu was het Emre Tezer die de bal geen vaart kon meegeven.

En dan minuut 35 van de wedstrijd, wat een kans voor ZCFC was dat! Zelfs een leeg doel was niet voldoende om de score te openen. De bal verdween rakelings langs het doel van keeper Jory Witlam. Wat als? Tja!

Een niet echt prettige overtreding op Marc Molenaar  door de nr. 8 werd bestraft met slechts geel! Dat had best een andere kleur kunnen opleveren.

De kans op 1-0 was er daarna aan de andere kant maar de keeper redde weer op een schot van Merk.

Natuurlijk weer een momentje van onze spits Kiefer Smis, die heerlijk kon uithalen en Hellas Sport meer dan verdiend op 1-0 voorsprong zette!

De 2e helft was nog maar net begonnen en de stand was al weer gelijk 1-1. Niet goed wegwerken in de 16 meter gebied van Hellas Sport ging hieraan vooraf. ZCFC had hier maling aan.

Hellas Sport oogde niet scherp en weer was het ZCFC dat bijna kon scoren via Jory verdween de bal centimeters naast het doel.

Mounir Raji stond aan de basis van de 2-1. Prima voorzet van Jesse Kramer en het schot, voorzetje van Mounir werd ingekopt door de all time topscorer van Hellas Sport Merk van Veen.


Foto Theo van Vlaanderen. ( Meer foto's op zijn FB pagina )

De achterhoede van Hellas Sport met Jesse, Bodhi, Rogier ( 40 jaar en still going strong, respect) en Jesse Haanstra, die zich na een lastig begin uitstekend herstelde tegen de gevaarlijkste man aan ZCFC kant Jens Winkel en keeper Jory die vandaag weinig te doen kreeg kwam zelden meer in problemen.

Jesse Kramer werd vervangen door onze 1e aanvoerder en steunpilaar Iwan Axwijk wat ook gelijk weer goed nieuws was voor de selectie.

In de 74e minuut had Hellas Sport echt de wedstrijd op slot moeten gooien. Kiefer en Merk alleen op de keeper af, Kiefer schoot de bal in waar Merk er veel beter voor stond. 

Tja, dan de 85e minuut, zeg het maar! Merk op de keeper af, om de keeper heen richting het lege doel, schwalbe!? Hoe moet je dan ooit nog een pingel krijgen scheidsrechter!

Een zeer dubieus gegeven vrije trap aan ZCFC kant deed ons de wenkbrauwen fronsen! Het zou toch niet!

Kiefer Smis had genoeg gezien. Met zijn laatste krachten ging hij weer het duel aan met 2 spelers en zag de meegelopen Mounir Raji er goed voor staan. Alleen voor de keeper moet je Mounir deze kans niet geven. Beheerst maakte Mounir aan alle onzekerheden een einde 3-1

Koploper HCSC kon ook niet lang genieten van de nummer 1 positie en verloor van OFC met 4-2. Ook Kadoelen ging  onderuit waardoor Hellas Sport en nummer 1 in de 3e klasse kon worden en bovenaan de periode 2 is gekomen. Een super Saturday voor Hellas Sport.

Toch ook een beetje een traantje gelaten want onze gangmaker op het middenveld, Emre Tezer speelde vandaag zijn laatste wedstrijd in het Hellas Sport tenue.


Emre voor het laatst stijlvol in actie in het shirt van Hellas Sport. ( foto Theo van Vlaanderen )

Zijn ouder gaan in Turkije wonen dus ook onze Emre moest meeverhuizen. Wij zullen Emre enorm gaan missen en wensen hem en de familie Tezer heel veel geluk toe in Turkije.

1-0  Kiefer Smis

1-1 ZCFC

2-1 Merk van Veen

3-1 Mounir Raji

Opstelling:

J.Witlam, B.Smis, R. Hoogstad, J. van Kuijk, J. Haanstra, E Tezer, M. Molenaar, M. Raji, M van Veen,  K. Smis,  J.Kramer 65e minuut Iwan Axwijk

Groet Hennie van den Berg

 10/02: HCSC-Hellas Sport 2-0 (1-0)

Vandaag de eerste wedstrijd als koploper in 3A, direct een lastige pot, uit tegen HCSC. Het vertrouwen in het team is groot. Tot nu toe werd er alleen verloren uit tegen OFC en slechts 3x werd er gelijk gespeeld en 9 wedstrijden werden gewonnen. HCSC doet het dit seizoen ook goed en staat met 28 punten vast op plek 3.

Ook vandaag zonder Jesse (1) Kramer en Jesse (2) van Kuijk vanwege wintersportvakantie, dus alleen Jesse (3) Haanstra op het wedstrijdformulier. 

De 1e fase van de wedstrijd een optisch beter HCSC vanwege het windvoordeel. De bezoekers uit Zaandam spelen echter slimmer en zijn in balbezit veel sneller bij het vijandelijk doel. Alleen de afwerking van Kiefer en Merk schort het aan.

Zo lijkt de 1e helft te gaan eindigen zoals we begonnen waren, 0-0! Echter na een onnodig weggegeven vrije trap was het op slag van rust Tim Kuurman die verrassend HCSC aan de leiding mocht koppen.

Ruststand 1-0

Hellas Sport pakte na de thee direct het initiatief en in de 52e minuut was Mounir Raji al heel dichtbij de 1-1. Zijn vrije trap ging rakelings over de lat.

Het spel van de thuisclub wordt harder en kort achter elkaar vallen er twee gele kaarten aan HCSC kant.

In de 65e minuut een prima aanval van HCSC, keeper Ori Hoogland voorkomt een 2-0 achterstand. In Den Helder wisten de Zaandammers nog nooit te winnen.

Ook de 3e gele kaart voor HCSC. “Alle hens aan dek” voor de bewoners van de marine stad.

Shergino Ware verliet het veld in de 70e minuut en Maarten Mans ging hem vervangen.

Waar Hellas Sport op jacht ging naar de gelijkmaker is het in de 81e minuut HCSC dat de veilige marge heeft bereikt van 2-0 via Mark Dahlmaijer. Bij deze stand en de achterstand op dit moment van schrijven bij EVC- OFC 1-0 zullen de Heldenaren de koppositie overnemen van Hellas Sport.

Mark Molenaar verliet het veld in de 77e minuut en Jesse Haanstra ging hem vervangen.

Ook de 4e gele kaart voor HCSC, die zullen ook mee gaan tellen naar de aankomende zware wedstrijden die nog volgen.

Na de 5e gele kaart aan HCSC kant mocht topschutter aan Hellas Sport kant, Kiefer Smis de stand iets draaglijker maker. Maar ook een penalty was niet besteed aan de Zaandammers. Teleurgesteld verlieten zij het veld.! Hellas Sport liet een enorme kans liggen om nog meer punten uit te lopen op de concurrentie.

Volgende week 17 februari Hellas Sport- ZCFC  OFC- HCSC

1-0 Tim Kuurman HCSC

2-0 Mark Dahlmaijer HCSC

Opstelling:

O. Hoogland, S. Ware70e minuut M. Mans, B.Smis, R. Hoogstad, E. Clement, G. Gastkemper, M. Raji, M. Molenaar,77e minuut Jesse Haanstra, M van Veen. K. Smis. L. Wijkstra.

Groet Hennie van den Berg

03/02:  Kadoelen-Hellas Sport 2-4 (0-2)

Vandaag de kraker op het programma tegen Kadoelen. Wedstrijden tegen Kadoelen zijn zelden saai en zeer aantrekkelijk om naar de kijken. Het is immers een ploeg die in elke linie over uitstekende spelers beschikt. Vorige week werd er gewonnen in Oostzaan tegen OFC. Voor andere clubs misschien verrassend maar voor ons niet. Het is ook Kadoelen dat aan de leiding gaat in periode 2. Maar deze déjà vu hebben we eerder meegemaakt.

Hellas Sport kende vorige week een goede generale door thuis met vooral uitstekend voetbal Buiksloot te kloppen en in verliespunten gelijk te komen in de stand met koploper OFC.

Na twee minuten op de teller had Hellas Sport al op 0-1 moeten komen. Na een soepel lopende aanval via Emre Tezer verscheen Mounir Raji vrijstaand voor de keeper, zijn schot verdween over de lat. 

Verder dan wat vrije trappen via Sergio Vlijter kwamen de gastheren niet. Zo ook in de 12e minuut. Maar de bal werd kansrijk voor keeper Ori Hoogland in het zijnet geschoten.

Wederom een vrije bal voor Kadoelen, dat in deze fase bijna alles meekreeg van de scheidsrechter. Nu belandde de bal uit een kopbal boven op de lat. Het engeltje van Ori?

Na matig verdedigen aan Hellas Sport kant werd de bal voorlangs geschoten door Kadoelen.

Hellas Sport kwam dan toch op 0-1 na een prachtige aanval via Lucas Wijkstra en daarna de voorzet van Mounir Raji op spits Kiefer Smis die uit de draai prachtig de bal inschoot. Niet geheel verdiend maar wel 0-1 voor Hellas Sport.

In de 40e minuut een droomdoelpunt van Lucas Wijkstra die de bal schitterend op zijn pantoffel nam. De keeper hoorde alleen maar “ zoef”! 0-2

Vervolgens mocht Lucas kort daarna alleen op de keeper afgaan maar werd volkomen onterecht afgevlagd! Foei grensrechter!

De ruststand 0-2.

Na de rust direct een scherp Hellas Sport dat deze lastige klus snel wilde gaan klaren in de 2e helft. Kiefer Smis direct gevaarlijk die ten koste van een corner afgestopt kon worden.

50e minuut een prima bal van aanvoerder Bohdi Smis op broertje Kiefer, Kiefer op zijn beurt vond geheel vrijstaand Mounir Raji die alleen voor de keeper beheerst de 0-3 mocht intikken.

Ook back Jesse van Kuijk had wel zin in een goaltje en zijn uithaal vloog langs het doel van Kadoelen.

De thuisclub kwam wel heel makkelijk aan een doelpunt. Een duel in de 16 waar geen enkele scheidsrechter hierin een overtreding zou hebben gezien maar deze scheidsrechter wel! Penalty en de 1-3!

Lang genieten deden de gastheren niet want Mounir vond Emre Tezer en zijn prachtige uithaal betekende de 1-4.

Hellas Sport verzuimde de 1-5 te maken en het werd weer spannend! 2-4.

Marc Molenaar werd nog gewisseld voor Shercinio Ware.

Weer 3 belangrijke punten mee naar Zaandam. OFC ging ook nu weer verrassend onderuit waardoor Hellas Sport de koppositie kon overnemen.

Volgende week HCSC uit.

0-1 Kiefer Smis

0-2 Lucas Wijkstra

0-3 Mounir Raji

1-3 Kadoelen

1-4 Emre Tezer

2-4 Kadoelen

Opstelling:

O. Hoogland, B.Smis, R.Hoogstad, J. van Kuijk, G. Gastkemper, E Tezer, M. Raji, M van Veen. K. Smis. L. Wijkstra. M. Molenaar ( 81e minuut S. Ware)

Groet Hennie van den Berg

27/01: Hellas Sport – Buiksloot 5-1 (2-1)

Vandaag de 1e officiële wedstrijd in 2018 voor de mannen van Miel Mans en Marcel Halewijn. Na het succesvolle trainingskamp werd er tussendoor nog 2x geoefend tegen SDZ en Saenden.
Waarschijnlijk nog teveel alcohol in het bloed bij diverse spelers want na een goede 1e helft vielen we veel te veel terug. De tegenstander van vandaag, Buiksloot uit Amsterdam Noord is ontstaan uit een fusie tussen twee giganten uit Amsterdam Noord, DWV en Volewijckers. Dit seizoen nieuw in de 3e klasse. Resultaten vallen iets wat tegen m.b.t. de ambities van deze club.
De wedstrijdbal van vandaag is geschonken door AVT adviseur. Het bedrijf van de voorzitter van de fusiecommissie Ard-Jan van Tilborg.

Hellas Sport schoot uit de startblokken na 1 minuut had Jesse Kramer de 1-0 mogen binnen koppen na een prachtige voorzet van Kiefer Smis. Hellas Sport bleef doordrukken met gevarieerd aanvalsspel maar de score bleef na wat kansen uit. Hellas Sport gaf de bezoekers zelf de kansen op tot een aanval te komen na 3x balverlies en tegen de verhouding in stonden de bezoekers uit Amsterdam Noord met 0-1 voor.

Direct na de aftrap had Hellas Sport al op gelijke hoogte kunnen en moeten komen. Eerst Jesse Kramer en vervolgens Lucas Wijkstra zagen hun schoten geblokt worden. De eerste 15 minuten waren zeer attractief om naar de kijken. Nu waren de bezoekers het die de bal na wederom balverlies via een vrije trap de bal boven op de lat van keeper Ori Hoogland zagen vallen. Het had zo maar gekund de 0-2.

Dit was voor Hellas Sport het sein om met nog meer passie en kracht te gaan spelen met in de hoofdrol de zeer sterke middenvelders, Emre, Mounir en Merk. Vanaf deze fase tot aan het einde kwam de achterhoede van Hellas Sport o.l.v. Ori, Bodhi, Gijs, Jesse en de 40e jarige jonge god Rogier Hoogstad niet meer in de problemen.

Het was Jesse Kramer na een prima aanval via spits Kiefer Smis die beheerst de 1-1 binnen te touwen mocht jagen.Buiksloot speler zag zijn uitblinkende keeper keer op keer als winnaar uit de strijd komen en dacht "ik help Hellas Sport een handje". Met een bijna snoeihard ingeschoten bal in de kruising kwamen de bezoekers heel goed weg. Maar het had het eigen doelpunt van het jaar kunnen worden. Weer kregen wij de hulp aangeboden van de verdediging van Buiksloot doordat de keeper de bal los liet en zijn verdediger de bal kon redden door een terugspeelbal te plaatsen. Goed gezien door de uitstekend fluitende scheidsrechter. De kans voor Hellas Sport om voor de rust op 2-1 te komen. De inzet van Merk verdween via een been uit de gevaren zone.

Wederom een geweldige kans voor Hellas Sport na een prima actie van Merk van Veen. Merk deed alles perfect maar de redding van de keeper was werkelijk geweldig. De inzet en teamspirit van de thuisclub kregen hun beloning in de 45e minuut. Een mooie actie van de zeer goed spelende Jesse Kramer op zijn maatje in de spits Lucas Wijkstra betekende de 2-1. Lucas schoot de bal uit een lastige draai prima in.

Na de thee was het de keeper van Buiksloot tegen de 11 van de oppermachtig spelende thuisclub. Het duurde nog vrij lang voordat Hellas Sport de 3-1 kon maken nadat er een rits aan kansen onbenut gelaten werd. Nu was het Kiefer Smis die de bevrijdende 3-1 kon maken nadat hij alleen op de keeper kon afgaan.
Een vrije trap van Mounir Raji verdween in het doel nadat Merk lastig voor de keeper op kon duiken maar eerlijk is eerlijk de bal niet kon raken waardoor onze routinier en ook vandaag zeer sterk spelende Mounir de 4-1 kon maken.Foto's met dank aan Theo van Vlaanderen. Meer foto's op zijn FB pagina

De coach had het goed gezien en kon lekker wisselen. Jesse van Kuijk ging er uit voor Elias Clement. Kort daarop Emre Tezer, de aanjager en uitblinker aan Hellas Sport kant en Gijs Gastkemper werden gewisseld voor Jesse Haanstra en Shercinio Ware. Met een prachtige uithaal van Kiefer Smis was de eindstand van 5-1 behaald en geloofden beide ploegen het wel.

Volgende week Kadoelen uit dat het ongenaakbare OFC temde met 1-3. We zijn gewaarschuwd. Immers staan we nu in puntenaantal 3 punten achter met nog een inhaal wedstrijd , thuis tegen Opperdoes voor de boeg

1 - 0 Buiksloot
1 - 1 Jesse Kramer
2 - 1 Lucas Wijkstra
3 - 1 Kiefer Smis
4 - 1 Mounir Raji
5 - 1 Kiefer Smis.

Opstelling: O. Hoogland, B.Smis R. Hoogstad, J. van Kuijk, 75e minuut E. Clement, G. Gastkemper, 80e minuut Jesse Haanstra, E Tezer 80e minuut S, Ware, M. Raji, M van Veen. K. Smis. L. Wijkstra. J.Kramer

Groet Hennie van den Berg

16/12: Hellas Sport in spectaculaire slotfase naar overwinning op Sporting Andijk: 2-4!

Hellas Sport heeft de laatste (uit)wedstrijd van dit kalender jaar met de volle winst op Sporting Andijk afgesloten en is voor de negende keer in successie ongeslagen gebleven. Het werd na een spannende slotfase uiteindelijk een verdiende 2-4 overwinning voor de tricolores, die met een plezierig gevoel de winterstop in gaan.

Trainer Miel Mans kon voor het eerst sinds lange tijd over een bijna volledige selectie beschikken. Alleen de geblesseerde Ralf Lamme ontbreekt nog. Maar tijdens de warming up kreeg de Hellas Sport oefenmeester met een tweede geblesseerde speler te maken. Jesse van Kuijk, de revelatie van dit seizoen, liep een liesblessure op en is voorlopig uitgeschakeld. Elias Clement completeerde het team. In de eerste helft was Hellas Sport beter dan Sporting Andijk, dat afgelopen zaterdag met 2-5 won bij koploper OFC!

Dankzij een fout in de Hellas Sport achterhoede kwam de thuisclub na een half uur spelen toch op voorsprong. De bal werd tekort teruggekopt op doelman Ori Hoogland en spits Luc Waardenburg was er als de kippen bij om deze kans te benutten, 1-0.

Omdat Hellas Sport in de eerste helft al de bovenliggende partij was geweest, besloot Miel Mans om met drie verdedigers en een vier mans middenveld de tweede helft in te gaan. Toch duurde het nog lang voordat de verdiende gelijkmaker van Merk van Veen, op aangeven van Kiefer Smis, viel. Niet veel later kwam Hellas Sport op voorsprong door Lucas Wijkstra, 1-2. Toch wist de thuisclub weer op gelijke hoogte komen door Luc Waardenburg, 2-2. Maar in de slotfase toonde Hellas Sport karakter door de overwinning naar zich toe te trekken. Tweemaal Marc Molenaar bracht de eindstand op 2-4.  Vooral het laatste doelpunt was hilarisch te noemen.

Omdat de boomlange doelman van Sporting Andijk mee ten aanval was getrokken, kon Marc op aangeven van Kiefer Smis de bal in het verlaten doel plaatsen……..

Trainer Miel Mans was na afloop trots op zijn team en super blij met de overwinning op Sporting Andijk !

Hellas Sport bezet samen met HCSC de tweede plaats met ieder 24 punten maar met een beter doelsaldo (+13) en één wedstrijd (tegen Opperdoes) minder gespeeld.

Een resultaat waarmee Miel Mans op dit moment content is…..

FJM02/12: Alcmaria Victrix -Hellas Sport 1-4 (1-3)

Na het niet ingecalculeerde puntverlies vorige week tegen onze broers van PSZ, 2-0 voor met nog 10 minuten op de teller werd een zekere overwinning weggegeven.

Vandaag de clash tegen Victrix waar twee oud trainers van de ooit zo roemruchtige jeugdopleiding van Hellas Sport aan het roer staan. Erwin Trump en Rene Groenenhuizen willen natuurlijk niets liever dan stunten tegen Hellas Sport.

De laatste wedstrijden van dit kalenderjaar heeft het team van Miel Mans en Marcel Halewijn te kampen met blessures en schorsingen. Maar de selectie is breed genoeg om deze tegenvallers op te vangen.

De 1e fase van deze wedstrijd was al direct duidelijk te zien dat Hellas Sport het spel kon en mocht maken. Alcmaria trok zich bij balbezit van Hellas Sport ver terug op eigen helft.

Na 8 minuten werd het al 0-1. Na een prima actie via de vaak ongrijpbare Kiefer Smis was het Merk van Veen die het laatste tikje kon geven.

Prima aanval via Gijs Gastkemper en weer was het bijna Merk van Veen met de 0-2. Zijn kopbal verdween naast het doel.

Na een pittige overtreding op Kiefer Smis paste de scheidsrechter de voordeelregel toe. Emre Tezer schoot Hellas Sport onberispelijk hard naar 0-2.

Marc Molenaar vond in de 30e minuut Kiefer Smis die beheerst raak schoot. 0-3.

Vrijwel uit het niets kwam het vooral in de 1e helft tegenvallend spelend Alcmaria op 1-3. 

Na de rust was er veel meer dreiging aan de kant van de thuisploeg, direct na rust zwijnde Hellas Sport nadat de spits alleen op Ori Hoogland mocht aflopen. Zijn lob miste alle richting en vooral hoogte. Makkelijke prooi voor Ori.

Daarna leek Alcmaria de aansluitingstreffer te gaan maken maar de bal hobbelde rustig naast de paal. Hellas Sport leek nu wakker geschud en gaf bijna geen kansen meer weg.

De hardwerkende en goed spelende Lucas Wijkstra hield de achterhoede samen met Jesse Kramer en Kiefer Smis behoorlijk bezig. 

Jesse Kramer kreeg de bal op een presenteerblaadje van de keeper maar zijn inzet verdween na 2 pogingen over het doel.

Zowel Jesse Kramer als Marc Molenaar werden gewisseld voor Serginio Ware en Jesse Haanstra, die hierbij zijn competitie debuut eindelijk mocht maken van Miel Mans.

Na een werkelijk prachtige treffer van Kiefer Smis was het verzet gebroken. Met een lob van grote afstand was de wedstrijd gedaan. Aanvoerder Bodhi Smis werd nog gewisseld voor Suliman Sarikaya.

Weer 3 belangrijke punten mee naar Zaandam.

Volgende week Opperdoes thuis.

0-1 Merk van Veen

0-2 Emre Tezer

0-3 Kiefer Smis

1-3 Alcmaria

1-4 Kiefer Smis

Opstelling:

O. Hoogland, I.Clement, B.Smis, ( S. Sarikaya) J. van Kuijk, ( Jesse Haanstra) G. Gastkemper, E Tezer, M. Raji, M. Molenaar ( S. Ware) M van Veen. B. Smis. L. Wijkstra.

Groet Hennie van den Berg

27/11: Hellas Sport geeft volle winst uit handen: 2-2!

Dankzij het benutten van twee dode spelmomenten is stadgenoot PSZ erin geslaagd om Hellas Sport de volle winst te ontnemen. Ondanks personele problemen had Hellas Sport in de tweede helft een verdiende 2-0  voorsprong genomen. Twee standaardsituaties zorgden uiteindelijk voor de 2-2 eindstand tegen de mede bespeler van het Sportpark Hoornseveld.

PSZ werd hierdoor ruiterlijk beloond voor de getoonde inzet na de 2-0 achterstand. Hellas Sport  kreeg hierdoor te weinig voor het goede spel in de eerste helft en de mogelijkheden om de 2-0 stand uit te breiden tegen het fysiek sterke PSZ. Hellas Sport trainer Miel Mans kon uiteindelijk leven met het gelijke spel, maar niet op de wijze waarop de tegen doelpunten vielen. De oefenmeester had van te voren zijn spelers gewaarschuwd voor het gevaar van PSZ bij deze spelmomenten……..!  Pas na de warming-up kon Miel Mans zijn definitieve team samenstellen, dit als gevolg van het ontbreken van vijf selectie spelers door blessures, schorsing enz.. Aan de lijst van blessures werd in de eerste helft de pas van een handblessure herstelde Ralf Lamme helaas toegevoegd. Ruben Deurholt complementeerde het elftal.

Al na twee minuten kreeg Hellas Sport de mogelijkheid om de score te openen, maar de inzet van Lucas Wijkstra werd op de doellijn door een PSZ verdediger gekeerd……Een forse charge van Ronald Stor op de enkel van Bodhi Smis werd door scheidsrechter Martijn Kool uit Castricum “slechts” met een gele kaart bestraft. Gelukkig kon de Hellas Sport verdediger verder spelen. Nadat PSZ zich onder de druk van Hellas Sport ontworstelde, opende de tricolores de score. Na voorbereidend werd van Jesse Kramer schoot Mounir Raji de bal hard en laag in het PSZ doel, 1-0. Een verdiende voorsprong op dat moment. Na een half uur spelen verrichte de uitblinkende PSZ doelman Denny Moerenhout een prima redding na een vrije trap van Mounir Raji.

Na de hervatting ging PSZ feller spelen en Ori Hoogland moest een vrije trap van Ronald Stor stoppen…Door de offensievere speelwijze van PSZ kreeg Hellas Sport de ruimte om aan te aanvallen. De “thuisclub” maakte hiervan gebruik en Lucas Wijkstra rondde een aanvallende actie bekwaam af: 2-0. Nog geen vijf minjuten later had PSZ de achterstand terug gebracht tot 2-1. Een indraaiende vrije trap van Luuk Steenkamp trof doel…..Een spelsituatie waarvoor Miel Mans vooraf nog zo had gewaarschuwd. Ook de gelijkmaker ontstond uit een dood spelmoment. In  de 80e minuut kon doelman Ori Hoogland een vrije trap van Ronald Stor slechts ten dele keren en Noel Amanda was er als de kippen bij om te profiteren van deze mogelijkheid, 2-2.

Voordat het gelijk werd had Hellas Sport de kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Maar Marc Molenaar miste een enorme mogelijkheid voor open doel. Verder onderscheidde de PSZ doelman zich bij schoten van Mounir Raji en Emre Tezer.


foto van Caroline Kramer.

Maar in de stand kwam geen verandering meer ondanks de extra speeltijd…

Komende zaterdag speelt Hellas Sport  (ijs- en weder dienende) uit tegen Alcmaria Victrix in de kaasstad…..

FJM

18/11: Hellas Sport wint ook van DEM: 1-2

Hellas Sport heeft afgelopen zaterdag een verdiende overwinning behaald op een intimiderend spelend DEM. De wedstrijd tegen DEM werd met enige spanning tegemoet gezien na de 1-4 overwinning van de Beverwijkers op het toen ongeslagen OFC. Maar vooral in de eerste helft legde Hellas Sport de thuisclub volledig haar wil op. De 0-1 voorsprong bij de rust was meer dan verdiend te noemen. Helllas Sport voetbalde uitstekend op het moeilijk bespeelbare veld en liet zich niet intimideren door de spelwijze van DEM.De thuisclub speelde vanuit een gesloten defensie op de counter, waarbij fel op de bal en de tegenstander werd gespeeld. Na het al snel uitvallen van Rogier Hoogstad en later ook Jesse Kramer door blessures bracht trainer Miel Mans noodgedwongen Robin Schoen en Merk van Veen in het veld. Het betere spel van Hellas Sport werd voor de rust beloond. Vijf minuten voor het rustsignaal kopte Jesse van Kuijk, na een door Robin Schoen genomen hoekschop, de bal in de touwen, 0-1!

In de tweede speelhelft ging de thuisclub onder erbarmelijke weersomstandigheden (regen en wind) alsmede de invallende duisternis (de wedstrijd begon om 15:00 uur) op jacht naar de gelijkmaker. Hierdoor kreeg Hellas Sport ruimte en mogelijkheden om de score uit te breiden. Halverwege deze helft werd Lucas Wijkstra in kansrijke positie neergelegd door een DEM verdediger en de nog jonge scheidsrechter, die moeite had met het duel, kon niets anders doen dan Hellas Sport een strafschop toekennen. Maar hij vergat de overtreder te bestraffen…….Na enig geharrewar over de juiste plaats van de elf meter benutte aanvoerder Iwan Axwijk de strafschop onberispelijk., 0-2.

Hierna kreeg de wedstrijd steeds meer een onplezierig karakter en na een schermutseling aan de zijlijn moesten beide teams met tien spelers verder. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd bracht de thuisclub met een fraai afstandsschot de spanning terug, 1-2. In de extra speeltijd van tien minuten was de beste mogelijkheid nog voor Hellas Sport. Maar de inzet van Mounir Raji sprong via de onderkant van de dwarsbalk weer het veld in…..!

Trainer Miel Mans was na afloop trots op zijn team met de uitstekende overwinning! Hellas Sport zet een mooie serie neer van 6 ongeslagen wedstrijden en een eerste tegen doelpunt na meer dan 500 minuten aldus de Hellas Sport coach.

Hellas Sport speelt a.s. zaterdag 25 november de “thuis” derby tegen stadgenoot PSZ op het sportpark Hoornseveld, aanvang 14:30 uur.

FJM

05/11: Inzet Hellas Sport 1 beloont met een 2-0 overwinning op EVC!

 

“Een heerlijke overwinning”, zei Hellas Sport trainer Miel Mans na afloop van de “vechtwedstrijd” tegen EVC 1.

Daarentegen kreeg Hellas Sport in deze fase mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Dat gelukte pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd tot grote vreugde van de thuisclub door een treffer van Kiefer Smis: 2-0!

Maar vooral na de gebeurtenissen in de afgelopen twee weken. Miel Mans verbleef in  de herfstvakantie met zijn ouders en naaste familie op het zonnige Tenerife om het 45 jarig huwelijk van Wim en Loes Mans te vieren. Op de tweede dag werd zijn vader getroffen door een hartinfarct, die opname in het ziekenhuis en medisch ingrijpen noodzakelijk maakte. Inmiddels is Wim Mans zodanig hersteld dat hij het ziekenhuis mocht verlaten om verder te revalideren in het hotel en Miel de dag voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag naar Nederland is terug gevlogen.

De verwachting is dat Wim Mans, oud speler van ZFC en lid van verdienste van Hellas Sport, eind van deze week naar Nederland kan terug keren.

Hellas Sport wenst de familie Mans heel veel sterkte en Wim een voorspoedig herstel!

Hellas Sport trad aan zonder de langdurig geblesseerde selectie spelers, Ralf Lamme en Merk van Veen en Marc Molenaar bleek na de warming-up niet speel fit. Rogier Hoogstad completeerde het team.

Na de 6-0 knaller van vorige week tegen DZS zette Hellas Sport het uitstekende voetbal voort en na 5 minuten spelen kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Mounir Raji werd met het hoofd door Jesse Kramer licht getoucheerd, waardoor de EVC doelman kansloos was en de bal in het doel verdween.

De bezoekers ontworstelde zich na een half uur spelen aan de aanvalsdrift van Hellas Sport, waarbij hard spel niet werd geschuwd.

foto van Carolien Molenaar.


Emer Tezer was na twee attaques het slachtoffer en de middenvelder moest noodgedwongen geblesseerd het veld verlaten. Elias Clement was zijn vervanger.  De slotfase van de eerste helft van dit duel in de stroomde regen verliep rommelig van beide kanten.

Na de hervatting verscheen Hellas Sport met hemelsblauwe shirts in het veld in plaats van de natte plunje van de eerste helft.

EVC probeerde het wel  maar verder dan veel bal bezit kwamen de Edammers niet. Bovendien had doelman Ori Hoogland goed zicht op de pogingen van EVC. Hellas Sport stond goed en wist zelfs nog een drietal mogelijkheden te creëren.  Eerst trof Kiefer Smis met een lob de lat en leverde een vrije trap in tweede  instantie niets op…..In de eindfase van deze “vechtwedstrijd” waren er over en weer blessures en werk voor de verzorgers. EVC zette alle wisselspelers in om het tij te doen keren, maar tevergeefs. ……In de laatste speelminuut maakte Hellas Sport aan alle onzekerheid een einde! Een pass van Mounir Raji werd door Lucas Wijkstra afgemeten voorgezet en door Kiefer Smis op juiste waarde ingeschat: 2-0! Tot grote vreugde van spelers, staf en supporters.

Twee minuten later klonk het eindsignaal als muziek in de oren.……van Hellas Sport. Een voorlopige 2e plaats op de ranglijst van de 3e klasse A was de beloning voor het harde werken.

Komend weekeinde staan beker- en inhaalwedstrijden op het programma en op zaterdag 18 november speelt Hellas Sport uit tegen rkvv DEM in Beverwijk, dat afgelopen zaterdag met 4-1 won bij het ongeslagen OFC!

FJM

28/10: Hellas Sport met de rust al op rozen…….


Met een klinkende 0-6 overwinning op DZS in Wijdewormer is een einde gekomen aan de Zaanse doelpunten droogte. Scoorde Hellas Sport in de voorafgaande vijf wedstrijden slechts vijf keer, afgelopen zaterdag was deze productie al met de rust bereikt tegen De Zilveren Schapen: 0-5! Met deze overwinning en vertoonde spel bewees Hellas Sport dat de tricolores in het “linker rijtje” van de afdeling thuis horen.

Dat de productie na de hervatting bleef steken bij 0-6 is slechts voer voor een kniesoor.

Na doelpuntloze gelijke spelen tegen HCSC en Reiger Boys was Hellas Sport er alles aan gelegen om een duidelijke overwinning neer te zetten in de Wijdewormer. DZS werd in de eerste helft volledig overvleugeld door Hellas Sport, dat een aantal van de talrijke gecreëerde kansen nu wel benutte.

Hellas Sport greep meteen het initiatief en na de eerste mogelijkheden werd de score na tien minuten geopend. Een vrije trap toegekend door de goed leidende scheidsrechter wegens hands werd door Marc Molenaar fraai in de touwen geschoten: 0-1.

foto van Caroline Kramer.

Na 20 minuten spelen rondde Jesse Kramer een voorzet van Marc Molenaar bekwaam af: 0-2. Na een half uur spelen schatte dezelfde speler een prachtige pass van Bodhi Smis op de juiste waarde: 0-3. De aanhang van Hellas Sport keek de ogen uit naar zoveel doelpunten geweld….Maar het Zaanse kruit was met deze stand nog niet verschoten. Vijf minuten later rondde Mounir Raji via een DZS verdediger een voorzet van Lucas Wijkstra bekwaam af: 0-4. Nog voor het rustsignaal benutte Kiefer Smis een voorzet van Lucas Wijkstra: 0-5. Wat een dreun voor de thuisclub, dat tegenover deze doelpunten regen slechts weinig creëerde.  Na de hervatting was Kevin Schoen Marc Molenaar komen vervangen en beet de getergde thuisclub DZS feller van zich af. Maar de Hellas Sport defensie met Ori Hoogland als bekwaam sluitstuk gaf geen krimp…..Daarentegen kreeg Hellas Sport volop kansen om de score te vergroten. Ondertussen had assistent trainer Marcel Halewijn, die de afwezige trainer Miel Mans verving, Jesse Haanstra en Elias Clement in het veld gebracht. Na ruim een half uur spelen scoorde Lucas Wijkstra via een DZS verdediger, die de bal in eigen doel gleed: 0-6! Hierna zat de wedstrijd volledig op slot en ging als een nachtkaars uit….

Van een “persmoment” met juichende spelers en staf in de kleedkamer werd een selfie gemaakt en naar Miel Mans gestuurd….

Zaterdag 4 november speelt Hellas Sport om 14:30 uur thuis tegen EVC uit Edam op het sportpark Hoornseveld!

FJM

25/10: Hellas Sport knock-out in de eerste bekerronde

Hellas Sport leed woensdagavond een kansloze nederlaag tegen LSVV: 0-6. Hiermee is het beker avontuur in de eerste knock-out ronde voor Hellas Sport ten einde. De thuisclub verscheen om diverse redenen niet volledig binnen de lijnen tegen de bezoekers uit Langedijk.

LSVV, dat dit seizoen uitkomt in de eerste klasse op zondag, was een paar maatjes  te groot voor Hellas Sport.Ondanks keihard werken is Hellas Sport er niet in geslaagd om dit klasse verschil te overbruggen.

Na een kwartier spelen had LSVV al een 0-2 voorsprong genomen. Tot het rustsignaal van de soeverein leidende scheidsrechter R. Tiesinga hield Hellas Sport met Jeroen Land in het doel stand, maar uitgespeelde kansen deden zich helaas niet voor. Na de hervatting bracht LSVV na 10 minuten de stand op 0-3 en was de wedstrijd beslist ondanks de mogelijkheden voor Gijs Gastkemper en Marc Molenaar…..Assistent trainer Marcel Halewijn, die de afwezige Miel Mans verving, bracht alle wisselspelers in het veld en dat deed ook LSVV. De Langedijkers scoorden nog drie keer en bepaalden de eindstand op 0-6, waarbij de thuisclub zelfs de ere-treffer niet was vergund……

Zaterdag speelt Hellas Sport in Wijde Wormer tegen DSZ, aanvang 14:30 uur!

FJM

 

21/10: Hellas Sport verdiende meer dan één punt tegen Reiger Boys: 0-0!

In de laatste minuut van de officiële speeltijd leek Hellas Sport loon naar werken te krijgen tegen het ongeslagen Reiger Boys……Een strakke voorzet van Jesse Kramer werd door Kiefer Smis in eens op de slof genomen. De doelman van de Heerhugowaarders ging gestrekt naar de hoek, maar de ingeschoten bal belandde tegen zijn uitgestoken voet….

foto van Caroline Kramer.

Pech voor Kiefer Smis en Hellas Sport dat een overwinning op Reiger Boys verdiende op basis van de getoonde inzet en de gecreëerde kansen in de tweede helft.Nu bleef het 0-0 na een wedstrijd met veel inzet van beide teams! Vooral na de rust speelde Hellas Sport een uitstekende wedstrijd en gaf de bezoekers vrijwel geen kansen. Trainer Miel Mans was na afloop dan ook trots op zijn team, ondanks het feit dat er niet gewonnen was…..maar Vrouwe Fortuna werkte niet mee……

In de eerste helft hielden beide elftallen elkaar in evenwicht, waarbij het spel zich grotendeels ontrolde op het middenveld.Maar kansen deden zich niet voor of het moet de mogelijkheid zijn voor Jesse Kramer vlak voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Mark van Hesse uit Purmerend. Na de hervatting werd de wedstrijd feller en over en weer ontstonden blessures, maar niet door onsportief spel…. Kiefer Smis had pech dat een lob van hem over de ver voor zijn doel staande Reiger Boys keeper via de onderkant van de lat weer in het veld sprong….Nadat de bezoekers twee wissels ingebracht hadden, moest de goed spelende Jesse van Kuijk zich laten vervangen door Elias Clement. Hellas hield het betere van het spel en in de laatste minuut leek de thuisclub te gaan scoren, maar de inzet van Kiefer Smis belandde tegen het uitgestoken been van de Reiger Boys doelman…. Een overwinning voor de tricolores zou een verdiende beloning zijn geweest voor de getoonde team spirit…… !

Bekerwedstrijd:

Woensdagavond 25 oktober speelt Hellas Sport in de eerste knock-out ronde om de districtsbeker thuis tegen de zondag eersteklasser LSVV uit Langedijk,  aanvang 20:00 uur op het sportpark Hoornseveld.

Competitie:

De wedstrijdenreeks wordt zaterdag 28 oktober voort gezet met voor Hellas Sport de uitwedstrijd tegen DSZ in Wijde Wormer, aanvang 14:30 uur.

FJM

14/10: Gehandicapt Hellas Sport houdt na de rust stand tegen HCSC: 0-0

Een door blessures en een griepgolf gehandicapt Hellas Sport heeft een meer dan verdiend punt behaald op HCSC. Tot kort voor de wedstrijd was het niet duidelijk welke spelers van de uitgedunde selectie zouden beginnen tegen de bezoekers uit Den Helder. De spelers, die in de basis startten, hebben trainer Miel Mans aangenaam verrast met het vertoonde spel in de eerste helft van deze wedstrijd.

“Ik verwachtte er niets van gezien de het aantal geblesseerde en zieke spelers in de afgelopen week.. Desondanks speelden we de beste eerste helft van dit seizoen, die helaas niet beloond is door één of meer treffers.”  “Na de hervatting was de pijp snel leeg na drie noodgedwongen wissels,maar Hellas Sport hield stand mede dankzij een aantal prima reddingen van doelman Ori Hoogland.”

In de eerste helft legde de thuisclub de voetbal wil op aan de bezoekers, die o.a. een groot aantal hoekschoppen moesten toestaan,die echter zonder gevolgen bleven. Tevergeefs appelleerde Hellas Sport in deze fase tot twee keer toe om een strafschop wegens hands,maar de prima leidende scheidsrechter beoordeelde de situatie als niet verwijtbaar (“aangeschoten hands”).Pas in de laatste fase van de eerste helft kwam HCSC wat onder de druk vandaan, maar wist zich geen kansen te creëren.

Na de hervatting vloeiden de krachten snel weg bij Hellas Sport mede als gevolg van de nood gedwongen wissels vanwege blessures in deze overigens sportieve wedstrijd. In alfabetische volgorde kwamen in het veld: Saginden Asaipilliah, Ruben Deurholt en Jesse Haanstra voor resp.: Jesse van Kuijk, Jesse Kramer en Marc Molenaar.

Beide teams kregen in deze tweede helft een mogelijkheid om te scoren. De staander en Ori Hoogland voorkwamen een HCSC treffer en Kiefer Smis zag een kopbal van dichtbij gepareerd worden door de HCSC doelman…..Na afloop sprak trainer Miel Mans zijn tevredenheid uit over de tot nu toe behaalde 7 punten. Zaterdag speelt Hellas Sport opnieuw thuis op het sportpark Hoornseveld. Tegenstander is koploper Reiger Boys uit Heerhugowaard die die positie moet delen met medekoploper OFC, aanvang 14:30 uur.

FJM

 

08/10: Hellas Sport wint met 0-1 van ZCFC!

Hellas Sport heeft zich zaterdag jl. gerevancheerd voor de uit nederlaag bij OFC zat 1. middels een verdiende overwinning op stadgenoot ZCFC.

Deze overwinning was terecht op grond van het vertoonde spel in de eerste helft en had groter kunnen zijn, gezien de twee scoringskansen vlak voor de rust van Merk van Veen en na de hervatting voor Lucas Wijkstra, oog in oog met de ZCFC doelman.
Hierdoor bleef het spannend tot hetlaatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter.

Trainer Miel Mans erkende dat er een bepaalde druk op dit duel stond en was blij met de overwinning tegen het fysiek sterke ZCFC.

De Hellas Sport oefenmeester was blij met de start van de kompetitie, maar vond dat het spel nog beter kan. De harde wind en de regenbuien na de rust waren echter debet aan het matige spel van beide kanten.

Hellas Sport kwam goed uit de startblokken en met combinaties over de grond creëerden de tricolores een overwicht op ZCFC.

De thuisclub hanteerde daar tegenover direct “de lange bal”. Na ruim 25 minuten nam Hellas Sport een 0-1 voorsprong. Een pass van Iwan Axwijk werd door de sprintende Mounir Raji op waarde geschat en afgerond.  Van buitenspel was totaal geen sprake!

Vlak voor het rustsignaal kreeg Merk van Veen een mogelijkheid om te scoren, maar het ingrijpen van een ZCFC speler leverde geen strafschop op.

Na de hervatting was de geblesseerd geraakte  Merk van Veen vervangen door Marc Molenaar. Voor Kiefer Smis kwam Jesse Kramer in het veld. 

foto van Carolien Molenaar.

De thuisclub verhoogde, gesteund door de weersomstandigheden, de fysieke druk op Hellas Sport en bracht pinchhitter Felix Scheeper (ex-Zilvermeeuwen) in het veld die met zijn lengte (2 meter) voor gevaar moest zorgdragen. Mede door het goed verdedigen van Hellas Sport slaagde hij er niet in voor veel gevaar te zorgen. Door de druk van ZCFC kreeg Hellas Sport veel ruimte om te counteren. Bij één van deze mogelijkheden kwam Lucas Wijkstra vrij voor de ZCFC doelman, maar zijn inzet belandde in de handen van de doelman. Daardoor bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal en sprak Miel Mans na afloop zijn tevredenheid uit over de start van de kompetitie!

Komende zaterdag 14 oktober speelt Hellas Sport thuis tegen HCSC uit Den Helder, aanvang 14:30 uur op het sportpark Hoornseveld en een week later tegen Reiger Boys uit Heerhugowaard.

FJM

 

30/09: Hellas Sport verliest van een sterk OFC: 5-1!

Na de luid bejubelde overwinning op SV Kadoelen (3-1) speelde Hellas Sport afgelopen zaterdag een kansloze wedstrijd tegen de nieuwe koploper OFC.

Vooral in het eerste kwartier liet de thuisclub de bezoekers alle hoeken van het veld zien. In dit tijdsbestek bouwden de geelzwarten met snelle combinaties een 3-0 voorsprong op. Gevolgd door een makkelijk gegeven strafschop van de overigens goed leidende scheidsrechter. Deze buitenkans werd uiteraard benut door OFC, 4-0! Hierna greep trainer Miel Mans nog binnen 30 minuten in en bracht Rogier Hoogstad en Jesse Kramer in voor resp. Jesse Haanstra en Marc Molenaar en ging anders spelen. Tot de rust sorteerde dit nog geen effect en de thuisclub zette de 5-0 ruststand op het scorebord.

Na de hervatting toonde Hellas Sport desondanks een goede wedstrijd mentaliteit door te proberen de score een ander aanzien te geven!

foto van Caroline Kramer.

De tegentreffer van Ralf Lamme, halverwege de tweede speelhelft, na een prima combinatie, was een meer dan terechte beloning, 5-1.

Verder kwamen de tricolores niet, want het beetje geluk lachte Hellas Sport niet toe! In de slotfase werd de niet geheel fitte Bob Servaas nog gewisseld voor Elias Clement, maar verandering in de stand kwam er niet meer.

Miel Mans kon deze middag niet over alle selectiespelers beschikken vanwege blessures, vakantie en werkzaamheden. “Met een volledige selectie hadden we wellicht beter tegenstand kunnen bieden, maar dat was vanmiddag geen optie”, aldus de Hellas Sport trainer. “Deze wedstrijd vergeten we en kijken de komende week uit naar de derby tegen ZCFC op het sportpark Kalverhoek!

FJM

Hellas Sport 1 wint eerste competitie wedstrijd met 3-1 van sv Kadoelen 1!

Hellas Sport 1 won afgelopen zaterdag de eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2017-2018 met 3-1 van sv Kadoelen uit Amsterdam Noord. Een overwinning waarmee trainer Miel Mans “super tevreden was” en “trots op zijn spelers ondanks de late voorbereiding”. Eind vorig seizoen speelden beide teams nog in de na-kompetitie voor een plaats in de tweede klasse. Wedstrijden die Hellas Sport wel won, maar geen goed vervolg kon geven, waardoor beide teams elkaar ontmoetten in de derde klasse A.

Onder zomerse omstandigheden kwam Hellas Sport goed uit de startblokken op het fraaie hoofd grasveld op het sportpark Hoornseveld. Nadat Kiefer Smis in kansrijke positie zijn inzet zag stranden op de Kadoelen doelman, nam de thuisclub na 5 minuten spelen de leiding.  Het was Ralf Lamme die het afjagen op de bal beloond zag door een treffer, 1-0.

Na een kwartier spelen verkregen de bezoekers een licht overwicht, maar de Hellas Sport defensie, met Jeroen Land in het doel als vervanger van de niet fitte Ori Hoogland, stond goed en gaf weinig weg.

In de slotfase van de eerste helft worstelde Hellas Sport zich onder de Amsterdamse druk vandaan en forceerde twee hoekschoppen, maar er kwam geen verandering in de stand (1-0).

In de tweede helft vergrootten de tricolores al snel de voorsprong. Kiever Smis benutte een pass van Gijs Gastkemper op juiste wijze, 2-0!

De bezoekers ging op jacht naar de aansluittreffer, waardoor Hellas Sport volop ruimte kreeg bij uitvallen, die meer malen teniet werden gedaan door het vlagsignaal voor al dan niet buitenspel door de assistent scheidsrechter van Kadoelen. Trainer Miel Mans wond zich hierover zo op, dat scheidsrechter C.H. Maas hem achter het hek liet plaatsnemen…..

Ondertussen was Mounir Raji Marc Molenaar komen vervangen. Na bijna een half uur spelen scoorde Kadoelen tegen na een hoekschop, 2-1. Nadat Ralf Lamme geblesseerd was vervangen door Jesse Kramer, stelde Hellas Sport de overwinning veilig. Tien minuten voor het eindsignaal scoorde Kiever Smis op fraaie wijze 3-1! Een doelpunt dat met veel gejuich werd begroet.

foto van Carolien Molenaar.

Trainer Miel Mans was content met de overwinning op één van de betere teams in de lange reeks van 26 wedstrijden.

Zaterdag a.s. speelt Hellas Sport “uit” tegen OFC in Oostzaan en een week later tegen ZCFC op het sportpark Kalverhoek.

FJM

19/09: Hellas Sport wint en bereikt de volgende ronde in de districtsbeker.

De eerder afgelaste bekerwedstrijd Blauw Wit/W – Hellas Sport was door de KNVB opnieuw vastgesteld op 19 september en werd gespeeld op het sportpark Hoornseveld i.v.m. het ontbreken van een lichtinstallatie bij de thuisclub Blauw Wit/W.

Beide teams hadden de eerste poulewedstrijden gewonnen, zodat de winnaar uit deze inhaalwedstrijd moest komen, waarbij Hellas Sport door de fraaie doelcijfers van 16-1 aan een gelijkspel genoeg had.

Omdat zaterdag a.s. de kompetitie van start gaat met de thuiswedstrijd tegen de sv Kadoelen liet trainer Miel Mans een andere selectie aantreden dan tegen Geel Wit.

Hellas Sport won na een matig, maar spannend duel uiteindelijk met 2-4 van Blauw Wit/W. Het eerste kwartier had Hellas Sport een overwicht hetgeen tot uiting kwam in twee treffers. Nadat eerst een doelpunt om onduidelijke redenen was afgekeurd, opende Jesse Kramer na 10 minuten de score: 0-1. Vijf minuten later benutte Rogier Hoogstad een pass van Bob Servaas op uitstekende wijze: 0-2. Bij de eerste de beste mogelijkheid scoorde Blauw Wit/W tegen na een goed genomen vrije trap en dito treffer: 1-2.

Nog voor het rustsignaal van scheidsrechter J.C. Terband vergrootte Hellas Sport de marge. Een dieptepass van Rogier Hoogstad werd op waarde geschat door Mounier Raji: 3-1.

Na de hervatting werd doelman Tuncay Ozyakop verrast door een vleugelschot dat in de uiterste bovenhoek verdween, 2-3.

Hierna gingen de gasten op zoek naar meer treffers en trainer Miel Mans wisselde in die fase een drietal spelers.

Na een half uur viel de beslissing.  De snelle Jordi Schmidt passte op Jesse Kramer, die de doelman kansloos liet. In de laatste fase werd niet meer gescoord ondanks pogingen van Hellas Sport om de score te verhogen. Het doel: de "knock-out" fase was door drie overwinningen bereikt. Zaterdag wacht het thuisduel tegen sv Kadoelen uit Amsterdam-Noord.

FJM

16/09: Hellas Sport behaalt een monster overwinning op Geel Wit: 11-0.

In de voorlaatste bekerwedstrijd van de poule trad Hellas Sport thuis aan tegen Geel Wit uit Haarlem, dat in de 4e klasse uitkomt.

Vanaf het begin van de wedstrijd was als snel duidelijk dat het een zwakke tegenstander betrof, maar door simpel te blijven spelen wist Hellas Sport vooral na de hervatting een monsterscore te behalen.

In de eerste speelhelft scoorde Kiever Smis een onvervalste hattrick en bracht daarmee de ruststand op 3-0.

Na de hervatting was de tegenstand van de bezoekers snel gebroken nadat Marc Molenaar voor 4-0 had gezorgd.

Hierna volgde nog zeven treffers, waaronder twee strafschoppen. In chronologische volgorde: Iwan Axwijk (strafschop), Merk van Veen, Lucas Wijkstra, Merk van Veen, Lucas Wijkstra, Merk van Veen (strafschop)en Body Smis.

Trainer Miel Mans kon niet anders zeggen dat Hellas Sport uitstekend gespeeld had en de vele kansen benut had, ondanks de povere tegenstand!

Omdat  Blauw Wit/W met 4-3 van United/DAVO won, valt dinsdag 19 september de beslissing wie als eerste in de poule eindigt.

Dit bekerduel wordt gespeeld bij Hellas Sport omdat Blauw Wit /W niet over een lichtinstallatie beschikt voor een avondwedstrijd!

FJM