Zaterdag 1TeamledenMededelingenCompetitieVerslagen
14/10: Gehandicapt Hellas Sport houdt na de rust stand tegen HCSC: 0-0

Een door blessures en een griepgolf gehandicapt Hellas Sport heeft een meer dan verdiend punt behaald op HCSC. Tot kort voor de wedstrijd was het niet duidelijk welke spelers van de uitgedunde selectie zouden beginnen tegen de bezoekers uit Den Helder. De spelers, die in de basis startten, hebben trainer Miel Mans aangenaam verrast met het vertoonde spel in de eerste helft van deze wedstrijd.

“Ik verwachtte er niets van gezien de het aantal geblesseerde en zieke spelers in de afgelopen week.. Desondanks speelden we de beste eerste helft van dit seizoen, die helaas niet beloond is door één of meer treffers.”  “Na de hervatting was de pijp snel leeg na drie noodgedwongen wissels,maar Hellas Sport hield stand mede dankzij een aantal prima reddingen van doelman Ori Hoogland.”

In de eerste helft legde de thuisclub de voetbal wil op aan de bezoekers, die o.a. een groot aantal hoekschoppen moesten toestaan,die echter zonder gevolgen bleven. Tevergeefs appelleerde Hellas Sport in deze fase tot twee keer toe om een strafschop wegens hands,maar de prima leidende scheidsrechter beoordeelde de situatie als niet verwijtbaar (“aangeschoten hands”).Pas in de laatste fase van de eerste helft kwam HCSC wat onder de druk vandaan, maar wist zich geen kansen te creëren.

Na de hervatting vloeiden de krachten snel weg bij Hellas Sport mede als gevolg van de nood gedwongen wissels vanwege blessures in deze overigens sportieve wedstrijd. In alfabetische volgorde kwamen in het veld: Saginden Asaipilliah, Ruben Deurholt en Jesse Haanstra voor resp.: Jesse van Kuijk, Jesse Kramer en Marc Molenaar.

Beide teams kregen in deze tweede helft een mogelijkheid om te scoren. De staander en Ori Hoogland voorkwamen een HCSC treffer en Kiefer Smis zag een kopbal van dichtbij gepareerd worden door de HCSC doelman…..Na afloop sprak trainer Miel Mans zijn tevredenheid uit over de tot nu toe behaalde 7 punten. Zaterdag speelt Hellas Sport opnieuw thuis op het sportpark Hoornseveld. Tegenstander is koploper Reiger Boys uit Heerhugowaard die die positie moet delen met medekoploper OFC, aanvang 14:30 uur.

FJM

 

08/10: Hellas Sport wint met 0-1 van ZCFC!

Hellas Sport heeft zich zaterdag jl. gerevancheerd voor de uit nederlaag bij OFC zat 1. middels een verdiende overwinning op stadgenoot ZCFC.

Deze overwinning was terecht op grond van het vertoonde spel in de eerste helft en had groter kunnen zijn, gezien de twee scoringskansen vlak voor de rust van Merk van Veen en na de hervatting voor Lucas Wijkstra, oog in oog met de ZCFC doelman.
Hierdoor bleef het spannend tot hetlaatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter.

Trainer Miel Mans erkende dat er een bepaalde druk op dit duel stond en was blij met de overwinning tegen het fysiek sterke ZCFC.

De Hellas Sport oefenmeester was blij met de start van de kompetitie, maar vond dat het spel nog beter kan. De harde wind en de regenbuien na de rust waren echter debet aan het matige spel van beide kanten.

Hellas Sport kwam goed uit de startblokken en met combinaties over de grond creëerden de tricolores een overwicht op ZCFC.

De thuisclub hanteerde daar tegenover direct “de lange bal”. Na ruim 25 minuten nam Hellas Sport een 0-1 voorsprong. Een pass van Iwan Axwijk werd door de sprintende Mounir Raji op waarde geschat en afgerond.  Van buitenspel was totaal geen sprake!

Vlak voor het rustsignaal kreeg Merk van Veen een mogelijkheid om te scoren, maar het ingrijpen van een ZCFC speler leverde geen strafschop op.

Na de hervatting was de geblesseerd geraakte  Merk van Veen vervangen door Marc Molenaar. Voor Kiefer Smis kwam Jesse Kramer in het veld. 

foto van Carolien Molenaar.

De thuisclub verhoogde, gesteund door de weersomstandigheden, de fysieke druk op Hellas Sport en bracht pinchhitter Felix Scheeper (ex-Zilvermeeuwen) in het veld die met zijn lengte (2 meter) voor gevaar moest zorgdragen. Mede door het goed verdedigen van Hellas Sport slaagde hij er niet in voor veel gevaar te zorgen. Door de druk van ZCFC kreeg Hellas Sport veel ruimte om te counteren. Bij één van deze mogelijkheden kwam Lucas Wijkstra vrij voor de ZCFC doelman, maar zijn inzet belandde in de handen van de doelman. Daardoor bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal en sprak Miel Mans na afloop zijn tevredenheid uit over de start van de kompetitie!

Komende zaterdag 14 oktober speelt Hellas Sport thuis tegen HCSC uit Den Helder, aanvang 14:30 uur op het sportpark Hoornseveld en een week later tegen Reiger Boys uit Heerhugowaard.

FJM

 

30/09: Hellas Sport verliest van een sterk OFC: 5-1!

Na de luid bejubelde overwinning op SV Kadoelen (3-1) speelde Hellas Sport afgelopen zaterdag een kansloze wedstrijd tegen de nieuwe koploper OFC.

Vooral in het eerste kwartier liet de thuisclub de bezoekers alle hoeken van het veld zien. In dit tijdsbestek bouwden de geelzwarten met snelle combinaties een 3-0 voorsprong op. Gevolgd door een makkelijk gegeven strafschop van de overigens goed leidende scheidsrechter. Deze buitenkans werd uiteraard benut door OFC, 4-0! Hierna greep trainer Miel Mans nog binnen 30 minuten in en bracht Rogier Hoogstad en Jesse Kramer in voor resp. Jesse Haanstra en Marc Molenaar en ging anders spelen. Tot de rust sorteerde dit nog geen effect en de thuisclub zette de 5-0 ruststand op het scorebord.

Na de hervatting toonde Hellas Sport desondanks een goede wedstrijd mentaliteit door te proberen de score een ander aanzien te geven!

foto van Caroline Kramer.

De tegentreffer van Ralf Lamme, halverwege de tweede speelhelft, na een prima combinatie, was een meer dan terechte beloning, 5-1.

Verder kwamen de tricolores niet, want het beetje geluk lachte Hellas Sport niet toe! In de slotfase werd de niet geheel fitte Bob Servaas nog gewisseld voor Elias Clement, maar verandering in de stand kwam er niet meer.

Miel Mans kon deze middag niet over alle selectiespelers beschikken vanwege blessures, vakantie en werkzaamheden. “Met een volledige selectie hadden we wellicht beter tegenstand kunnen bieden, maar dat was vanmiddag geen optie”, aldus de Hellas Sport trainer. “Deze wedstrijd vergeten we en kijken de komende week uit naar de derby tegen ZCFC op het sportpark Kalverhoek!

FJM

Hellas Sport 1 wint eerste competitie wedstrijd met 3-1 van sv Kadoelen 1!

Hellas Sport 1 won afgelopen zaterdag de eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2017-2018 met 3-1 van sv Kadoelen uit Amsterdam Noord. Een overwinning waarmee trainer Miel Mans “super tevreden was” en “trots op zijn spelers ondanks de late voorbereiding”. Eind vorig seizoen speelden beide teams nog in de na-kompetitie voor een plaats in de tweede klasse. Wedstrijden die Hellas Sport wel won, maar geen goed vervolg kon geven, waardoor beide teams elkaar ontmoetten in de derde klasse A.

Onder zomerse omstandigheden kwam Hellas Sport goed uit de startblokken op het fraaie hoofd grasveld op het sportpark Hoornseveld. Nadat Kiefer Smis in kansrijke positie zijn inzet zag stranden op de Kadoelen doelman, nam de thuisclub na 5 minuten spelen de leiding.  Het was Ralf Lamme die het afjagen op de bal beloond zag door een treffer, 1-0.

Na een kwartier spelen verkregen de bezoekers een licht overwicht, maar de Hellas Sport defensie, met Jeroen Land in het doel als vervanger van de niet fitte Ori Hoogland, stond goed en gaf weinig weg.

In de slotfase van de eerste helft worstelde Hellas Sport zich onder de Amsterdamse druk vandaan en forceerde twee hoekschoppen, maar er kwam geen verandering in de stand (1-0).

In de tweede helft vergrootten de tricolores al snel de voorsprong. Kiever Smis benutte een pass van Gijs Gastkemper op juiste wijze, 2-0!

De bezoekers ging op jacht naar de aansluittreffer, waardoor Hellas Sport volop ruimte kreeg bij uitvallen, die meer malen teniet werden gedaan door het vlagsignaal voor al dan niet buitenspel door de assistent scheidsrechter van Kadoelen. Trainer Miel Mans wond zich hierover zo op, dat scheidsrechter C.H. Maas hem achter het hek liet plaatsnemen…..

Ondertussen was Mounir Raji Marc Molenaar komen vervangen. Na bijna een half uur spelen scoorde Kadoelen tegen na een hoekschop, 2-1. Nadat Ralf Lamme geblesseerd was vervangen door Jesse Kramer, stelde Hellas Sport de overwinning veilig. Tien minuten voor het eindsignaal scoorde Kiever Smis op fraaie wijze 3-1! Een doelpunt dat met veel gejuich werd begroet.

foto van Carolien Molenaar.

Trainer Miel Mans was content met de overwinning op één van de betere teams in de lange reeks van 26 wedstrijden.

Zaterdag a.s. speelt Hellas Sport “uit” tegen OFC in Oostzaan en een week later tegen ZCFC op het sportpark Kalverhoek.

FJM

19/09: Hellas Sport wint en bereikt de volgende ronde in de districtsbeker.

De eerder afgelaste bekerwedstrijd Blauw Wit/W – Hellas Sport was door de KNVB opnieuw vastgesteld op 19 september en werd gespeeld op het sportpark Hoornseveld i.v.m. het ontbreken van een lichtinstallatie bij de thuisclub Blauw Wit/W.

Beide teams hadden de eerste poulewedstrijden gewonnen, zodat de winnaar uit deze inhaalwedstrijd moest komen, waarbij Hellas Sport door de fraaie doelcijfers van 16-1 aan een gelijkspel genoeg had.

Omdat zaterdag a.s. de kompetitie van start gaat met de thuiswedstrijd tegen de sv Kadoelen liet trainer Miel Mans een andere selectie aantreden dan tegen Geel Wit.

Hellas Sport won na een matig, maar spannend duel uiteindelijk met 2-4 van Blauw Wit/W. Het eerste kwartier had Hellas Sport een overwicht hetgeen tot uiting kwam in twee treffers. Nadat eerst een doelpunt om onduidelijke redenen was afgekeurd, opende Jesse Kramer na 10 minuten de score: 0-1. Vijf minuten later benutte Rogier Hoogstad een pass van Bob Servaas op uitstekende wijze: 0-2. Bij de eerste de beste mogelijkheid scoorde Blauw Wit/W tegen na een goed genomen vrije trap en dito treffer: 1-2.

Nog voor het rustsignaal van scheidsrechter J.C. Terband vergrootte Hellas Sport de marge. Een dieptepass van Rogier Hoogstad werd op waarde geschat door Mounier Raji: 3-1.

Na de hervatting werd doelman Tuncay Ozyakop verrast door een vleugelschot dat in de uiterste bovenhoek verdween, 2-3.

Hierna gingen de gasten op zoek naar meer treffers en trainer Miel Mans wisselde in die fase een drietal spelers.

Na een half uur viel de beslissing.  De snelle Jordi Schmidt passte op Jesse Kramer, die de doelman kansloos liet. In de laatste fase werd niet meer gescoord ondanks pogingen van Hellas Sport om de score te verhogen. Het doel: de "knock-out" fase was door drie overwinningen bereikt. Zaterdag wacht het thuisduel tegen sv Kadoelen uit Amsterdam-Noord.

FJM

16/09: Hellas Sport behaalt een monster overwinning op Geel Wit: 11-0.

In de voorlaatste bekerwedstrijd van de poule trad Hellas Sport thuis aan tegen Geel Wit uit Haarlem, dat in de 4e klasse uitkomt.

Vanaf het begin van de wedstrijd was als snel duidelijk dat het een zwakke tegenstander betrof, maar door simpel te blijven spelen wist Hellas Sport vooral na de hervatting een monsterscore te behalen.

In de eerste speelhelft scoorde Kiever Smis een onvervalste hattrick en bracht daarmee de ruststand op 3-0.

Na de hervatting was de tegenstand van de bezoekers snel gebroken nadat Marc Molenaar voor 4-0 had gezorgd.

Hierna volgde nog zeven treffers, waaronder twee strafschoppen. In chronologische volgorde: Iwan Axwijk (strafschop), Merk van Veen, Lucas Wijkstra, Merk van Veen, Lucas Wijkstra, Merk van Veen (strafschop)en Body Smis.

Trainer Miel Mans kon niet anders zeggen dat Hellas Sport uitstekend gespeeld had en de vele kansen benut had, ondanks de povere tegenstand!

Omdat  Blauw Wit/W met 4-3 van United/DAVO won, valt dinsdag 19 september de beslissing wie als eerste in de poule eindigt.

Dit bekerduel wordt gespeeld bij Hellas Sport omdat Blauw Wit /W niet over een lichtinstallatie beschikt voor een avondwedstrijd!

FJM