Zaterdag 5TeamledenMededelingenCompetitieVerslagen


26/03: Ruud Tempelman maakt debuut in Zaterdag 5
De mannen hebben gelijk gespeeld bij OFC.
De meningen waren verdeeld na afloop, was het gelijkspel terecht of hebben wij de wedstrijd uit handen gegeven. OFC, dat aan een zeer sterke reeks bezig is, maakte het ons de eerste helft zeer lastig,  wij kwamen maar moeizaam aan de opbouw toe, wat tot gevolg had dat er te vaak de lange bal gehanteerd werd. OFC leek wat gevaarlijker met een mooi afstandschot op de lat en een goede redding van invaller doelman Ruud, die onze geblesseerde René verving. Toch kwamen wij zomaar uit het niets op voorsprong, Guido stoomde op en besloot vanaf 20 meter uit te halen en knalde de bal keihard in het kruis. Daarna bleven wij iets sterker, met bijna de 0-2 na een mooi schot van Joel. Vlak na rust hadden wij onze beste periode van de wedstrijd. Met veel balbezit werd OFC op hun eigen helft gehouden en de 0-2 hing in de lucht en dat gebeurde na een kwartier,  Jur joeg de verdediging op en veroverde de bal en gaf een perfecte voorzet en werd subliem afgemaakt door Yorben. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen, maar de bijna altijd sterke verdediging van ons liet af en toe een steekje vallen, al viel het doelpunt na een half uur toch wel onverwachts. Er werd teveel ruimte gegeven en een OFC'er kon uithalen en het was 1-2. Wij kregen het heel moeilijk, zeker toen wij door de irritante scheidsrechter (overigens voor beide partijen) door een overdreven gele kaart met 10 man kwamen te staan. Wij konden alleen nog  maar tegenhouden en het werd al snel gelijk. OFC leek nog op voorsprong te komen, maar Jur kon redding brengen via onze lat. Vlak daarna dacht Steven nog voor ons de winnende treffer te maken, maar raakte de bal niet goed. Jammer, maar ik denk dat het gelijke spel terecht was in deze sportieve en vermakelijke wedstrijd.
René

Zaterdag 5 wint verdiend van IJmuiden
Wederom een overwinning van de mannen van Hellas Sport 5. Na 2 weken terug een makkelijke overwinning met 2 doelpunten van Jur op Blauw wit te hebben behaald, wonnen wij vandaag met 2-1 van het lastige IJmuiden. Wij trokken direct ten aanval en kwamen al snel op voorsprong na een corner van Joel, die Steven leek af te maken, maar door IJmuiden in eigen doel werd gewerkt. Wij kregen al snel kansen om de wedstrijd te  beslissen, met prima voetbal. Wij creërden mooie kansen, maar met de afwerking wil het niet zo lukken, al had IJmuiden wel een hele goede doelman op doel staan. Vlak voor rust kreeg het fysiek sterke IJmuiden ook nog een mooie kans, maar ging voor langs. De 2e helft had Philip de plaats onder de lat ingenomen van onze geblesseerde doelman en was al direct ongelukkig met een vrije trap van IJmuiden die tegen de lat en via zijn rug in het doel belandde. Wij bleven sterker  en behielden kansen en nadat eerst Philip een goede redding had, ging een kwartier voor tijd Joel op links door en zag Domenique vrij staan en maakte het op zijn eigen manier af. Daarna kon IJmuiden niet meer gevaarlijk worden en hadden wij verder uit moeten lopen, maar dat deden wij niet. Mannen, gewoon goed gespeeld en hard gewerkt in deze sportieve wedstrijd met een prima scheidsrechter. Man of the match. Door zijn winnende treffer  Domenique.

René

05/02: De mannen van zaterdag 5 scoren niet, maar winnen wel met 2-1 van Zaanlandia.

Zonder de geblesseerde Patrick en de werkende Philip, moest buurman Zaanlandia bestreden worden. De 2 ploegen treffen elkaar elk jaar en zijn aan elkaar gewaagd. Het eerste kwartier was voor ons moeizaam met vele foute inspeelballen, waardoor wij het moeilijk hadden om de bal in de ploeg te houden en daardoor gaven wij Zaanlandia nog een dot van een kans. Maar daarna trokken wij het spel naar ons  toe en had Zaanlandia niet veel meer te vertellen. De kleine kansen die wij kregen werden niet benut. 10 minuten voor rust gaf Yorben een mooie voorzet en een Zaanlandia verdediger raakte de bal verkeerd en wij stonden 0-1 voor. In de rust had de coach gewisseld, maar helaas was het evenwicht even weg, waardoor Zaanlandia de overhand had en na 20 minuten weer gelijk kwam. De opstelling werd gewijzigd en wij gingen voor de overwinning.  Zaanlandia had wederom weinig meer in te  brengen en wij kregen de kansen. Toch hadden wij wederom een mooie kopbal van Zaanlandia nodig om op voorsprong te komen. Zaanlandia liet onze doelman nog 1 maal gestrekt naar de hoek gaan, maar voor de rest hadden wij de grootste kansen. Een mooie overwinning, maar wat ging het moeizaam. MAN OF THE MATCH: YORBEN.
René

11/12: Zaandijk - Hellas Sport 5  1-5
De mannen hebben het jaar met een mooie overwinning afgesloten. Tegen het in de competitie gelijkstaande Zaandijk speelden wij een uitstekende wedstrijd, waar wij zeker in de eerste helft oppermachtig waren. Wij kregen al snel kansen, maar deze werden niet benut, zeker de fraaie lob van Joel op de lat, had meer verdiend. Toch kwamen wij na een half uur op een zeer verdiende 0-1 voorsprong, een counter werd via Mike en Steven Casper op rechts diep gestuurd en zijn voorzet door Joel afgemaakt. Het enige minpuntje van de eerste helft was dat wij maar 1 maal gescoord hadden. De 2e helft was amper begonnen en daar was Joel die de doelman in de verre hoek met een boogbal wilde verschalken, maar de doelman tikte de bal weg, maar Yorben was goed meegelopen en maakte 0-2. Zaandijk werd ook even gevaarlijk met 2 hachelijke momenten voor ons doel, maar beide keren bracht de paal ons redding. Bij de volgende aanval was het voor ons weer raak. Een uitstekende corner van Jur werd door onze man in vorm Anthony keihard vanaf 10 meter via de lat in het doel gekopt. De wedstrijd werd harder en het fysieke Zaandijk liet niet na om af en toe een iets te harde overtreding te maken, maar de complimenten aan het team die zich niet lieten verleiden door de intimidatie van Zaandijk. Toch kwam Zaandijk op 1-3 door een terechte strafschop. Het leek lastig te gaan worden, maar wij speelden als een team, de verdediging stond scherp en het middenveld was helemaal voor ons. Zeker toen Zaandijk ons nog hielp door een corner van Jur in eigen doel te werken was er geen vuiltje meer aan de lucht.Guido had nog een schitterende verdedigende actie in huis, door een bal met een schitterende sliding vlak voor de lijn tot corner te werken. Het werd nog 1-5 door onze spits Joel die vrij gespeeld werd en deze kans niet liet liggen. Mannen, een topwedstrijd. Man of the match Guido.
René

04/12: Hellas Sport 5 - De Wherevogel 3  6-0
De  mannen hebben na 3 verliespartijen weer eens gewonnen. Vorige week werd er nog teleurstellend met 0-1verloren van Fortuna Wormerveer, maar nu werd Wherevogels met 6-0 aan de kant gezet. Zonder de verhuizers Yorben en Domenique en tatoo Guido liet Wherevogels  ons het spel maken, zij lieten zich ver terug zakken,  waar wij in het begin toch wel moeite mee hadden, mede omdat ons bal tempo te laag was. Na 20 minuten kregen wij toch de eerste kansen en was het Jur die alleen op doel mocht, maar de doelman redding bracht. De aanval daarop ging Patrick door op links en gaf een goede voorzet,  die netjes afgerond werd door Jur.  Nog geen 5 minuten later was het Athony die na een mooie combinatie de bal mooi afrondde. Dit was tevens de ruststand. De 2e helft probeerde Wherevogels ons wat eerder vast te zetten, maar toen na 10 minuten Wherevogels een voorzet in eigen doel schoot was het verzet van Wherevogels gebroken.  De 4-0 werd gemaakt door Joel die van dichtbij de doelman kansloos liet. De mooiste goal was van Steven, die werd bediend met een hak balletje van Joel en 5-0 op het scorebord bracht. De zeer actieve Anthony zette de 6-0 eindstand op het scorebord, na een goede voorzet van links. Bijna had Anthony een hattrick, maar de bal belandde op de lat. Whervogels had deed nog van zich spreken met een paar afstandschoten, maar onze doelman was wederom in vorm. Mannen, hopelijk hebben wij de goede weg weer te pakken, alleen hebben wij teveel kansen gemist. MAN OF THE MATCH ANTHONY.
René

12/11: Hellas Sport 5 verliest van koploper DEM
De mannen hebben helaas van de koploper verloren. De wedstrijd was amper een minuut oud en werden wij, en zeker onze doelman, verrast door een mooi afstandschot, welke in het kruis belandde. Amper bekomen van dit doelpunt kreeg DEM wederom een grote kans, maar deze werd recht op onze doelman gekopt. Gelukkig kwamen wij daarna goed in de wedstrijd terug en konden wij DEM goed weerstand geven. Het werd een mooie eerste helft, met 2 strijdende, die elkaar geen centimeter gunden. Na 20 minuten kwamen wij gelijk door een mooie vrije trap van Joel. Wij kregen nog meer kansen, DEM had het moeilijk, ,alleen was het jammer dat wij deze niet konden verzilveren. 5 minuten voor rust kwamen wij toch onverwachts op achterstand, DEM speelden even onze achterhoede zoek en het was 2-1. De 2e helft begon voor ons wederom moeizaam, maar na 5 minuten hadden wij het weer onder controle. Het werd een gelijkopgaande strijd met toch kleine kansen voor ons, maar de mooiste actie was van Anthony,  die met een mooie omhaal vanaf de 16 meter de bal net over de lat zag gaan. Toch kwam DEM na 25 minuten op 3-1 na een gigantisch misverstand achterin, waarvan de spits dankbaar gebruik maakte. Wij waren de weg even kwijt en nog geen minuut later werd het 4-1. Het leek een slachtpartij te worden, maar dit karakterteam veerde weer op en gingen weer op zoek naar het doel van DEM. Vijf minuten voor tijd werd het door Casper nog 4-2. Mannen, jullie hebben gevochten voor een goed resultaat en het zat vandaag soms niet mee, maar dit DEM is gewoon het beste team in onze competitie
René

ZOB 5 - Hellas Sport 5  3 - 2

De mannen hebben de eerste competitie nederlaag geleden. Tegen het ZOB dat ook zonder verliespunten was werd met 3-2 verloren. Het begin was veelbelovend, kansen waren er voor beide partijen, maar de mooiste waren voor ons. Na 25 minuten hadden wij 0-2 voor kunnen staan, maar deze werden helaas gemist. ZOB werd steeds gevaarlijker en na een half uur werd er niet alert ingegrepen ( ook al maakte ZOB een overtreding) door onze verdediging en stonden wij 1-0 achter. Amper bijgekomen van deze domper werd er verkeerd uit verdedigd en 2-0 stond op het bord. Tot de rust konden wij niet echt meer gevaarlijk worden. Na rust leek het erop dat wij de wedstrijd weer onder controle hadden, en op het moment dat wij na een kwartier zouden overschakelen naar een alles of niets opstelling ging het achterin fout. Een foute inspeelbal werd door één van hun snelle spitsen onderschept en we keken tegen een 3-0 achterstand aan. De wedstrijd leek gespeeld, maar 15 minuten voor tijd was daar Kevin die vanaf 20 meter de bal in het kruis draaide. 3-1. Plotseling was er weer hoop en 5 minuten voor tijd werd het nog 3-2, door een snoeiharde vrije trap van Guido. Even leek het erop dat wij een puntje gingen pakken bij ZOB, maar de tijd was tekort om het wankelende ZOB echt pijn te doen. Jammer mannen, maar ZOB was iets beter en heeft terecht de punten gepakt. Volgende week gewoon weer de punten pakken.
René

( De foto's van deze wedstrijd zijn geplaatst in de fotogalerij onder ZOB5-Hellas Sport 5 )

10/10: De mannen van Hellas Sport 5 hebben 3 punten  gestolen in IJmuiden.
Nadat wij wat laat bij IJmuiden aankwamen en ons buiten moesten omkleden omdat er geen kleedkamer beschikbaar was werden wij toch wel verrast door een sterk IJmuiden. Wij konden de bal niet in de ploeg houden en waren niet erg zuiver in het aanspelen. IJmuiden kon met moeite tegengehouden worden, alleen door te bikkelen en de nodige overtredingen kwamen zij overigens niet tot echte kansen. na een half uur kwamen wij voor het eerst gevaarlijk voor het IJmuiden doel, een goede voorzet van rechts werd door Jur, na een scrimmage, de bal in het doel gewerkt. De 2e helft werden wij wederom onder grote druk gezet en met kunst en vliegwerk konden wij IJmuiden van het doel afhouden. Zelf kwamen wij sporadisch bij het IJmuiden doel, maar toch waren wij gevaarlijk, zeker toen Joel alleen op doel af mocht, maar jammerlijk op de doelman stuitte. Het laatste kwartier werd slopend, er werd keihard gewerkt en de spanning werd steeds groter. Het werd steeds drukker in ons strafschopgebied, maar nadat de lat en een schitterende reflex van onze doelman ons redding bracht kon het niet meer fout gaan. De armen gingen omhoog toen de scheidsrechter voor het einde floot. Mannen, top gewerkt en 3 onverdiende punten zijn ook lekker.

René

16/10:
De mannen hebben Fortuna Wormerveer een verdiend pak slaag gegeven. De wedstrijd begon een half uur later door de late aankomst van Fortuna. In de kleedkamer was al te voelen dat de mannen er veel zin in hadden,  Fortuna moest aan de stand te zien een goede ploeg zijn,  maar de mannen lieten in de eerste helft Fortuna alle hoeken van het veld zien. Met schitterende aanvallen en mooie doelpunten  werd ons publiek op ons favoriete B veld rijkelijk beloond.  Het was na 10 minuten dat onze spits Joel de doelman kansloos liet met een kopbal,  hij scoort tegenwoordig meer met het hoofd dan met de voeten. Fortuna wist niet wat er gebeurde,  alles lukte bij ons, het was gewoon smullen. Na een kwartier werd een goede corner van Steven snoeihard door Jur in de touwen gewerkt. Kort daarna was het Patrick die na een assist van Joel de doelman kansloos liet. Na een half had Anthony zijn hoogtepunt van het seizoen, wederom een voorzet van Joel werd knap ingekopt door Anthony, 4-0, die ons publiek trakteerde op een salto. Wij speelden in een zeer hoog tempo, dat was logischer wijs niet vol te houden, dus kwam Fortuna af en toe toch bij ons doel. Onze solide verdediging stond uitstekend, maar moest toch Fortuna een paar kansen toestaan, deze werden door goed keeperswerk niet benut. Vlak voor rust  ging, Jur die doorging op de doelman, en zo van hem schrok en over de bal schoot, en ook dit doelpunt op zijn naam wilde hebben. De 2e helft  kwam Fortuna sterker voor de dag,  maar tegen dit uitstekend spelend Hellas Sport kon vandaag niemand winnen. Wij kwamen soms onder druk te staan, maar konden er goed onderuit spelen, wat een compliment is voor de achterhoede en bovendien onze counters waren levensgevaarlijk, mooie aanvallen werden niet benut en waarschijnlijk het mooiste doelpunt  van vandaag gemaakt door Jur werd onterecht afgevlagd door de grensrechter. Na 20 minuten werd het 6--0 door Patrick, die de bal netjes in de hoek prikte. De mannen waren nog niet tevreden met 6-0 en het slotakkoord was schitterend,  met een counter werd Jur de diepte ingestuurd en kon het zelf afmaken, maar zag Yorben op rechts meekomen en gaf de bal precies op maat en Yorben knalde de bal snoeihard hoog in het doel. 7-0. Man of the match Jur kwam in de buurt, maar was vandaag toch het hele team, een top prestatie.

René