Dames 1TeamledenMededelingenCompetitieVerslagen
06/12: Hellas Sport da - Tos-Actief da   4-1

Na twee nederlagen met het kleinst mogelijke verschil mochten de dames van Hellas weer het zoet van een overwinning smaken, het werd een 4-1 overwinning op Tos-Actief, een honderdjarige club uit de Amsterdamse Watergraafsmeer.
Deze tegenstander was later tijdens de competitie ingevoerd en er was weinig bekend wat betreft uitslagen.

Vanaf de aftrap een sterker Hellas en er kwamen mooie kansen voor de dames, vooral de corners van Nathalie waren een gevaarlijk wapen en uit een van deze corners kwam er een scrimmage voor het doel en daaruit scoorde Stephanie 1-0. Vlak daarna een mooie aanval die bekwaam werd afgerond door Pauline 2-0.
Hierna een doelpunt uit het voetbal-boekje, een een-twee over de as van het veld tussen Nathalie en Lydia die onhoudbaar werd binnen geschoten door Lydia 3-0 Dit was tevens de ruststand.

Na de rust werd het spel een beetje rommelig en dat kwam het voetbal niet ten goede, desalniettemin scoorden de dames nog eenmaal, de bal werd van links voor gezet, aangenomen door Nadia en gelijk uit de draai met de punt in de kruising geschoten 4-0 Dit was wel een van de hoogtepunten van de tweede helft wat betreft de dames van Hellas.


Hierna nam Tos-Actief het heft in handen en zij kregen een vrije trap op de rand van de zestien meter en deze vrije trap werd onhoudbaar voor onze keepster Cella in het doel geschoten 4-1.
Verder lieten de dames van Hellas het niet komen en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en werden er weer drie punten aan het totaal toe gevoegd.
Aanstaande zaterdag spelen de dames de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Zwaluwen '30 uit Hoorn.
Aanvang 12.00 uur.


A3L


15/11: Hellas Sport da - TOB da    0-1

Een zondags-schot van TOB ( en dat op zaterdag ) besliste de wedstrijd van de dames en dat betekende  0-1 voor TOB.
TOB was met een stevige bus naar Hellas gekomen en die hadden ze voor het doel geparkeerd en in doel stond een zeer goede keepster, dus er was geen doorkomen aan.

Onder leiding van een uitstekende scheidsrechter annex voorzitter gingen de dames voortvarend van start, met goede aanvallen op het doel van TOB, maar de bal ging er niet in.
Tot de aan de rust bleven de dames van Hellas sterker met een Nathalie die strooide met passes, maar het vizier stond niet scherp.

Na de rust werden de aanvallen steeds heftiger en de dames gingen voor een doelpunt, maar als zo vaak gebeurt dan het onvermijdelijke, TOB scoort.
Na deze tegenslag gingen de dames achterin een op een spelen, met een stormloop op het doel van TOB.
Eenmaal kwam Stephanie goed voor het doel, maar ze kegelde de bal op de paal en ook een schot van Nathalie ging net voor langs.
Helaas konden de dames de bus niet opzij duwen en dat betekende een zure nederlaag.

Gelukkig was er na de wedstrijd een gezellig samenzijn in de kantine met het eerste en tweede elftal en was het leed van de nederlaag gauw geleden.
Ook leuk was dat er ook spelers van PSZ bleven zitten en ook enkele selectiespelers van PSZ kwamen terug.

A3L


02/11: Jong Holland Da - Hellas Sport Da      0-0

In een bloed-spannende wedstrijd tegen de koploper Jong Holland hebben de dames van Hellas een verdiend punt over gehouden.

Na een voortreffelijke lunch in de kantine van Hellas Sport gingen we op weg naar Alkmaar waar de koploper is gehuisvest.
Een complex met om de velden de historische en roemruchte drafbaan van Alkmaar.
Dus dat werd een stukje lopen naar de velden en met mijn enkel leek het wel dubbel zo ver.

Het werd een wedstrijd van de verdediging, we roepen in Nederland dat we niet kunnen verdedigen, maar dan hadden de mensen deze middag even naar Alkmaar moeten komen.


De spits van Jong Holland was zeker een meter tachtig, snel en topscorer, maar ons centrale duo met een gemiddelde lengte van een meter vijfenzestig gaf echter geen krimp, de spits was echt kansloos tegen krachtpatser Yvonne en loopwonder Lotte.
Aan de vleugels gesteund door links Irma en rechts Milou en op doel Cella.

Het spel ging de gehele wedstrijd op en neer en allebei de ploegen gaven weinig tot geen kansen weg en dan denk je gauw, wat saai, maar, nee hoor het was een zeer spannende wedstrijd die heen en weer golfde.

Na de rust kwam er een keepers-wissel, Cella had haar duim gekneusd en werd vervangen door de alleskunner Myrna en dat ging haar prima af, elk schot op doel was een prooi voor Myrna en eenmaal was er een voortreffelijke redding van Myrna en dat was ook de enige echte kans van Jong Holland in de negentig minuten.
Vlak voor tijd ging Yvonne met een op het oog ernstige blessure naar de kant en werd in verdediging vervangen door Lydia.
Tot aan de laatste minuut bleef het spannend maar de 0-0 was een terechte uitslag en ik denk dat wij niet ontevreden mogen zijn met dit resultaat.

De verdediging heb ik even in het zonnetje gezet, maar de andere dames hebben ook kei en keihard gewerkt aan dit resultaat, en mijn dank ook aan de invaller grensrechter Richard en aan de tactische ondersteuning van Nathalie.

A3L

15/10: HellasSport Da - Marken Da    2-5

Dit is het verhaal van de hamstring, je hebt achterham, schouderham, gerookte ham, ovengebakken ham, deze hammen zijn een heerlijk en smaakvol broodbeleg of gewoon om weg te happen, maar een hamstring kan een vervelende, irritante ham zijn en laat deze ham nu net in de wedstrijd tegen Marken een belangrijke factor zijn geweest.

Tijdens de warming-up haakte er al een dame af met last van de hamstring, niet getreurd, wissels genoeg.
Nog geen 10 minuten later, en u raadt het al, weer een dame met een hamstring blessure moest het veld verlaten.
En ook in de tweede helft moest er een dame met een hamstring blessure het veld verlaten, dus beste lezers dit is het verhaal van de hamstring.

Tussen deze blessures werd er ook nog gevoetbald tegen een sterker Marken dat op voorsprong kwam door een mooie aanval.
Hellas dames kwamen snel terug met een goal van Charlotte.
Daarna kwam Marken weer op voorsprong 1-2, maar vlak daarna wist Nathalie uit haar vermaarde corners de 2-2 te scoren.
Vlak voor rust maakte Marken de 2-3 en gingen de dames met een achterstand de kleedkamer in.

Na de rust hadden de dames van Hellas een keepers-wissel gedaan en kwam Cella weer op doel.
Voor de rust stond Moniek op doel en Moniek is een verdienstelijke handbal keepster, maar een voetbaldoel is iets groter dan een handbaldoel en dat keept toch iets anders.
Marken scoorde nog twee keer en dat betekende dat de eindstand 2-5 werd.
Volgende week een vrije ronde en dan kunnen de blessures genezen en dan gaan de dames die week erop naar de koploper Jong Holland.

A3L


09/10: DEM da. - Hellas Sport da.   1-2

Na aankomst op het complex van DEM zaten we in kantine aan een bakkie koffie en zagen aan de muur de stand van de dames-competitie hangen en daar stond DEM derde van boven met negen punten uit drie wedstrijden.
Dus het was gelijk duidelijk dat dit een goede tegenstander was. Maar onze dames waren van plan om hier toch drie punten vandaan te halen en wat ook lukte.

De dames speelden op een echte groene grasmat zonder vervelende giftige autoband-korrels, wel een verademing na het vele spelen op kunstgras.
In het begin een sterk aanvallend DEM met goede aanvallen op het doel van Hellas, maar de verdediging met aan het hoofd de uitstekende keepster Cella hield met kunst en vliegwerk stand.
Na een botsing met een tegenstander, waarbij Cella een gratis botox behandeling aan haar lip kreeg, de lip werd iets dikker dan voorheen, moest zij helaas het veld verlaten en ging Myrna op het doel staan en ook Myrna deed het naar behoren.
Tot aan de rust ging de strijd gelijk op en was de stand 0-0

Na rust een zelfde beeld, maar gaandeweg werden de aanvallen van Hellas gevaarlijker en dat resulteerde met een strak ingeschoten bal in de 0-1.
DEM had de grootste problemen met onze spits Maryam die een echte handenbindertje was.
Het middenveld met de altijd rustige Nathalie en loopster Charlotte aangevuld met Annemiek hadden de controle over de wedstrijd, de dames van DEM konden weinig tegen deze dames inbrengen.
Na weer een goede actie van Maryam kwam de 0-2 op het score-bord en dat was dik verdiend.
In echt de allerlaatste seconde van de wedstrijd kwam DEM met een aanval nog op 1-2, maar de winst was al binnen en de dames stijgen naar de derde plek in de stand.
Na terugkomst op het Hellas complex kreeg Cella op de parkeerplaats nog een gratis consult van zus Purdy, die even het gebit van Cella nakeek.
Komende zaterdag 15 okt. komen de dames van Marken op bezoek, aanvang 12.00 uur.

A3L
 
Hellas Sport Da. - Castricum Da.    3-3

In de super spannende laatste 20 minuten van de tweede helft hebben de dames een verdiend gelijkspel uit het vuur gesleept, met aan het hoofd een goed invallende Danielle en Cella.

In het begin van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht, want we begonnen sterk aan de wedstrijd met al snel een doelpunt van Nathalie. Hierna werd Castricum steeds sterker en werden de dames van Hellas vast gezet op de eigen helft en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker uit een goede vrije trap in de kruising.
De dames bleven goed tegenstand geven maar bij een ongelukkig moment bij het strafschopgebied gaf de scheidsrechter een penalty aan Castricum en stond Hellas met 1-2 achter. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust een gelijk opgaande wedstrijd  en bij een goede aanval van Castricum kwam de bal bij een van hun beste speelsters en die scoorde met een goed ingeschoten bal. 1-3 Maar, toen kwam de vechtlust van de Hellas dames naar voren en werd de druk op het doel van Castricum opgevoerd en uit een fantastische corner van Nathalie scoorde Danielle met het hoofd de aansluitingstreffer 2-3. De dames bleven aandringen en bij een schot op doel werd de bal met de hand beroerd en dat betekende een penalty voor Hellas en deze buitenkans liet Nathalie zich niet ontnemen en dat betekende 3-3.

Hierna werd het een zeer spannende wedstrijd met wisselende kansen voor beide ploegen en werd er een verdiend gelijkspel uit het vuur gesleept.
Volgende week zaterdag 8 oktober gaan de dames naar Beverwijk om te spelen tegen de dames van DEM, aanvang 16.00 uur, verzamelen omstreeks 14.30 uur bij Hellas, vertrek 14.45 uur.

A3L

25/09: HellasSport Da. - WV-HEDW Da.2   4-0

Na een teleurstellend verlies de afgelopen zaterdag tegen BOL Da. mochten de dames van Hellas vandaag weer het zoet van een overwinning smaken. Tegen een leuke en goede tegenstander werd het een aantrekkelijke wedstrijd die voor de rust een mooie goal van Nathalie kende. 1-0 Het was een perfecte trap waar de keepster geen antwoord op had. Na de rust werd Hellas iets sterker en werden vele aanvallen uitgevoerd op het doel va WV-HEDW,.
Door een uitstekende steekpass van Nathalie kwam Meyrthel alleen voor de keepster van WV en dat betekende 2-0 Even daarna hetzelfde scenario, weer een mooie steekpass op Meyrthel en dat was de 3-0. De dames bleven goede aanvallen neerleggen op de groene grasmat en hieruit kregen de dames een hoekschop en uit de hoekschop werd de 4-0 ingekopt door Lydia. Hierna werden de dames wat gemakzuchtig en kwam WV- nog dicht bij een tegengoal, maar zij hadden niet gerekend op een snelle reactie van onze gelegenheids-keepster Priscilla Axwijk die tegen een overmacht van drie speelsters het tegendoelpunt wist te voorkomen.
Ook niet te vergeten de uitstekende scheidsrechter Renato die het weer voortreffelijk deed. Het was weer een warme en zeer zonnige zaterdag met een mooie overwinning voor de Hellas dames.

A3L

PS.

Zaterdag 01 oktober spelen de dames om 10.30 tegen de dames van vv Castricum.

Hellas Sport Da. - Zwaluwen '30  9-1

De eerste klap is een daalder waard luidt een oud gezegde en dit is een duidelijke klap die de dames uitdeelden aan hun tegenstander, Zwaluwen '30 uit Hoorn. De afgelopen zomer heeft Myrna van der Horst zich zelf een slag in de rondte gebeld om met een aantal dames weer bij Hellas een damesteam te beginnen.
Dit is aardig gelukt, er hebben zich ong. 17 dames aangemeld en kunnen zo een prima team vormen dat bestaat uit een aantal dames die al bij Hellas voetbalden en een aantal nieuwe dames o.a. van PSZ.

Ver voor de wedstrijd waren de dames van Zwaluwen zich al aan het voorbereiden voor de wedstrijd en ik moet zeggen, het zag er veelbelovend uit, maar vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Renato, was er maar één ploeg die de wedstrijd dicteerde en dat was de ploeg van Hellas.
Binnen 10 minuten was de stand al 4-0 in het voordeel van Hellas en tot aan de rust gingen de dames rustig door met scoren 7-0. De keepster Lydia had zegge en schrijven 5 terugspeelballen gekregen, daar werd ze een beetje stijf van, vertelde ze na afloop.
Na de rust het zelfde beeld als voor de rust, een veel sterker Hellas met een minpuntje, we vergaten meerder doelpunten te maken.
Bij een ongelukkige uittrap van de keepster van Hellas kon Zwaluwen éénmaal scoren en dat was het enige hoogtepuntje voor de bezoeksters en omdat Hellas nog twee keer scoorde was de eindstand 9-1.
Dit kwam waarschijnlijk door de warmte, want op het kunstgras werd het steeds heter en werd de water-voorrraad steeds meer aangesproken.
Al met al een vliegende start van het nieuwe dames team.
Vergeef mij dat ik geen namen heb genoemd, daar ik nog niet alle namen in mijn hoofd heb zitten, maar de eerstvolgende weken ga ik dat bijspijkeren.

A3L


Bekijk archief >